شرح الکافی (ابهامزدایی): تفاوت میان نسخهها
Hbaghizadeh (بحث | مشارکتها) جز (Hbaghizadeh صفحهٔ شرح الکافی (ابهام زدایی) را بدون برجایگذاشتن تغییرمسیر به شرح الکافی (ابهامزدایی) منتقل کرد) |
Hbaghizadeh (بحث | مشارکتها) جز (Hbaghizadeh صفحهٔ شرح الکافی (ابهامزدایی) را بدون برجایگذاشتن تغییرمسیر به شرح الکافی (ابهامزدایی) منتقل کرد) |
نسخهٔ کنونی تا ۴ سپتامبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۷:۰۵
شرح الکافی ممکن است عنوان برای کتابهای ذیل باشد:
- شرح اصول الکافی تألیف صدرالدين محمد ابن ابراهيم شيرازى، مشهور به ملاصدرا (980-1050ق) از جمله شروحى است كه بر يكى از منابع مهم شيعى؛ يعنى اصول كافى نگاشته شده است.
- الكشف الوافي في شرح أصول الكافي اثر محمد هادى بن محمد معينالدين شريف (م 1041 ق)، معروف به آصف شيرازى به زبان عربى با تحقق آقاى على فاضلى، شرح و حواشى محققانه فلسفى بر كتاب العقل و الجهل و اثبات واجبالوجود و التوحيد اصول الكافى میباشد.
- الشافي في شرح أصول الكافي اثر ملّا خليل بن الغازى القزوينى (م 1098 ق) به زبان عربى است. كه توسط آقاى محمدحسین درايتى تحقيق شده است.
- شرح فروع الكافى تألیف محمد هادى بن محمد صالح مازندرانى (م 1120 ق) تنها شرحى است كه بر كتاب فروع كافى و به زبان عربى و در 5 جلد نوشته شده است. اين كتاب، شرحى بر كافى است كه ملا هادى در تكميل شرح پدرش بر كافى نگاشته و ظاهراً در بين سال 1090 تا 1106 ق، تأليف شده و به گفته علّامه تهرانى تنها شرح بر فروع كافى است و شامل شرح كتاب الصوم، حيض، جنائز، صلاة، الزكاة، الحج و الصوم میباشد. محققین اين كتاب آقايان محمد جواد محمودى و محمدحسین درايتى مى باشند.
- البضاعة المزجاة (شرح كتاب الروضة من الكافي) تألیف محمدحسین بن قارياغدى (م بعد از 1098 ق)، مشتمل بر شرح مبسوطى بر كتاب روضة الكافى مرحوم كلينى، در دو جلد و به زبان عربى با تحقيق آقاى حميد احمدى جلفائى میباشد.
- شرح الأصول الكافي از جمله مهمترين آثار ملاصدراى شيرازى (متوفى 1050ق) و بهترين شروح كتاب شريف اصول كافى است كه آن را به مذاق و مشرب فلسفى خود نوشته است.
- الروضة من الكافي ترجمه و شرح فارسی روضه كافى به قلم سيد هاشم رسولى محلاتى است.
این صفحه برای ابهامزدایی است و پیوندهایی به صفحات گوناگون با نامهای مشابه دارد. اگر با دنبال کردن پیوندی در صفحهای به اینجا رسیدهاید، در صورت تمایل، به همان صفحه بروید و آن پیوند را به صفحهٔ مناسب خودش مربوط کنید. |