دانش رجال (ابهامزدایی): تفاوت میان نسخهها
Hbaghizadeh (بحث | مشارکتها) جز (جایگزینی متن - ' '''' به ''''') برچسبها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه |
Hbaghizadeh (بحث | مشارکتها) جز (Hbaghizadeh صفحهٔ دانش رجال (ابهام زدایی) را بدون برجایگذاشتن تغییرمسیر به دانش رجال (ابهامزدایی) منتقل کرد) |
نسخهٔ کنونی تا ۲ سپتامبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۰:۴۲
دانش رجال، عنوانی برای هر یک از کتابهای ذیل است:
- نقش دانش رجال در تفسیر و علوم قرآنی، نوشته علیاکبر کلانتری به بررسى رجالى رواياتى كه در باب تحريف قرآن وارد شده مىپردازد و سستى بسيارى از آنها را روشن مىسازد.نویسنده با تحقيق در اسناد رواياتى كه به «اسرائيليات» موسوم است، بىپايگى بسيارى از آنها را به اثبات مىرساند.به اعتقاد نویسنده، برخلاف ديدگاه برخى، جايگاه دانش رجال، تنها امور تعبدى و فروع فقهى نيست، بلكه بهكارگيرى اين دانش، در عرصههاى ديگر از جمله تفسير و علوم قرآنى نيز لازم است چرا كه بخش عظيمى از احاديث موجود در متون روايى تفسيرى را روايات غير فقهى-از جمله اخبار مربوط به علوم قرآنى و تفسير-تشكيل مىدهد و با توجه به عدم اختصاص حجيت خبر واحد به روايات فقهى، بررسىهاى رجالى روايات غير فقهى، امرى لازم و ضرورى و يا دستكم مفيد خواهد بود.
- سبکشناسی دانش رجال الحدیث، تأليف محمدحسن ربانى، از جمله آثار تحقيقى معاصر در موضوع علم رجال است كه به زبان فارسى، مباحث مختلف رجالى را مورد نقد و بررسى قرار داده است.
- دانش رجال، اثر ابوطالب علىنژاد، كتابى است پيرامون علم رجال كه به زبان فارسى و در دوران معاصر نوشته شده است.
- دانش رجال از دیدگاه اهل سنت، اثر محمدرضا جديدىنژاد، پژوهشى است پيرامون علم رجال نزد اهل سنت كه به زبان فارسى تأليف شده است. اين اثر بر اساس ضرورت آشنايى با مبانى رجالى اهل سنت، به سفارش مركز تحقيقات دارالحديث و با هدف تسهيل استفاده از منابع رجالى و حديثى اهل سنت براى دانشيان شيعى حوزه حديث فراهم آمده است.
- نکاتی از دانش رجال (ترجمه و تحقیق مقدمه کتاب تنقيح المقال ملاعبدالله مامقانی)، اثر محمد قربانزاده، ترجمه و تحقیق مقدمه کتاب «تنقيح المقال» ملاعبدالله مامقانی (1290-1351ق) است که با قلمی شیوا و ترجمهای رسا، در اختیار خوانندگان قرار گرفته است. کتاب «تنقيح المقال»، اثری است ارزشمند که با موضوع دانش علم رجال، به رشته تحریر درآمده است. در این کتاب، شرح حال صحابه، تابعین و اصحاب ائمه(ع) و دیگر راویان تا قرن چهارم و اندکی از عالمان حدیث و مشایخ اجازه و مؤلفان مشهور در زمینه علم رجال، درج شده است.
این صفحه برای ابهامزدایی است و پیوندهایی به صفحات گوناگون با نامهای مشابه دارد. اگر با دنبال کردن پیوندی در صفحهای به اینجا رسیدهاید، در صورت تمایل، به همان صفحه بروید و آن پیوند را به صفحهٔ مناسب خودش مربوط کنید. |