الإشارات و التنبيهات (ابهامزدایی): تفاوت میان نسخهها
Hbaghizadeh (بحث | مشارکتها) جز (جایگزینی متن - '[[ ' به '[[') |
Hbaghizadeh (بحث | مشارکتها) جز (Hbaghizadeh صفحهٔ الإشارات و التنبيهات (ابهام زدایی) را بدون برجایگذاشتن تغییرمسیر به الإشارات و التنبيهات (ابهامزدایی) منتقل کرد) |
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ کنونی تا ۲۷ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۱۱:۵۵
الإشارات و التنبيهات ممکن است عنوان برای کتابهای ذیل باشد:
- الإشارات و التنبيهات اثر بوعلى سينا در موضوعات منطق، طبیعیات، فلسفه و عرفان است.
- الإشارات و التنبيهات (انتزاعي) از مشهورترين كتابهاى شيخ الرئيس، ابوعلى سينا ست كه آن را در دو بخش منطق و فلسفه، به زبان عربى به رشته تحرير در آورده است.
- الإشارات و التنبيهات مع المحاكمات یکى از معروفترين و با اهميتترين شروح اشارات بوعلى است كه توسط خواجه نصيرالدين طوسى به زبان عربى نوشته شده است.
- لباب الإشارات و التنبيهات از آثار فخرالدین محمد رازی (متوفی 606ق)، تلخیص «الاشارات و التنبیهات» شیخالرئیس ابوعلی سیناست. کتاب با مقدمه و تحقیق احمد حجازی سقا منتشر شده است.
- شرح الإشارات و التنبيهات (للفخر الرازي) شيخ الرئيس داراى ويژگیهای متعددى میباشد كه از آن جمله مى توان به جامعيت و زمان تأليف آن اشاره كرد.
- شرح اشارات و تنبیهات (نمط سوم) شرح فارسی آیتالله سید حسن مصطفوی، بر نمط سوم «الإشارات و التنبيهات» ابن سیناست.
- ترجمه و شرح اشارات و تنبیهات ترجمه و شرح فارسی بخش منطق کتاب «الإشارات و التنبيهات» ابن سینا، به قلم حسن ملکشاهی است. این کتاب، حاوی دو مقدمه ارزشمند علمی در موضوع علم منطق است.
- عرفان و مقامات؛ شرح و نقد دو نمط نهم و دهم کتاب «الاشارات و التنبيهات»از آثار محمدرضا نكونام است كه در آن به شرح نمطهاى نهم و دهم كتاب «الإشارات و التنبيهات» نوشته بوعلى سينا بر اساس شرح خواجه نصيرالدين طوسى پرداخته است.
- تجريد، شرح نمط هفتم از کتاب الاشارات و التنبيهات شیخ الرئیس ابن سینا نوشته آیتالله دكتر احمد بهشتى، ترجمه و شرح فارسی نمط هفتم از كتاب «الاشارات و التنبيهات» ابن سينا است. اين كتاب، بيانگر پارهاى از مسائل فلسفى در مورد نفس آدمى و علم واجب و کیفیت دخول شر در قضاى الهى مىباشد.
این صفحه برای ابهامزدایی است و پیوندهایی به صفحات گوناگون با نامهای مشابه دارد. اگر با دنبال کردن پیوندی در صفحهای به اینجا رسیدهاید، در صورت تمایل، به همان صفحه بروید و آن پیوند را به صفحهٔ مناسب خودش مربوط کنید. |