دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم. مرکز فرهنگ و معارف قرآن: تفاوت میان نسخه‌ها

جز
جایگزینی متن - 'دائرة المعارف' به 'دائرةالمعارف'
جز (جایگزینی متن - 'دائرة المعارف' به 'دائرةالمعارف')
 
(۱۳ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۴ کاربر نشان داده نشد)
خط ۳۰: خط ۳۰:
|}
|}
</div>
</div>
 
{{کاربردهای دیگر|معارف قرآن (ابهام زدایی)}}
'''مرکز فرهنگ و معارف قرآن'''، کار خود را از سال 1366 با استفاده از محضر جمعی از فضلا و طلاب آگاه و آشنا به مسائل و نیازهای جامعه، آغاز کرد که از جمله اهداف آن، عبارتند از: تهیه تفسیر ترتیبی قرآن، کلید قرآن و بانک اطلاعات معارف قرآن کریم.
'''مرکز فرهنگ و معارف قرآن'''، کار خود را از سال 1366 با استفاده از محضر جمعی از فضلا و طلاب آگاه و آشنا به مسائل و نیازهای جامعه، آغاز کرد که از جمله اهداف آن، عبارتند از: تهیه تفسیر ترتیبی قرآن، کلید قرآن و بانک اطلاعات معارف قرآن کریم.


خط ۵۶: خط ۵۶:


==روش ادامه کار در مرکز==
==روش ادامه کار در مرکز==
مرکز فرهنگ و معارف قرآن برای رسیدن به اهداف فوق، در آغاز با استفاده از محضر شصت نفر از طلاب فاضل حوزه علمیه قم و مشهد، به تکمیل برداشت‎ها و استخراج موضوعات قرآنی پرداخت و در گروه‌های چند نفری، سراسر قرآن را بار دیگر فیش‌برداری کرد‎. این تلاش بر پایه بیش از چهل دوره تفسیر، نتایج شایان توجهی در پی داشت. مجموعه این یادداشت‎ها به‌همراه یادداشت‎ها و برداشت‎های هوشمندانه و دقیق آقای [[هاشمی رفسنجانی، اکبر|هاشمی رفسنجانی]]، افزون بر فراهم آوردن زمینه نگارش تفسیر ترتیبی – به‌گونه‌ای بدیع و کاملا ابتکاری که یاد شد - ‎مواد خام و ابزار مهم و کارآمدی است برای سامان دادن تک‌‌‌‌‌‌‎نگاری‌های موضوعی که به فضل خداوند در آینده این مرکز بدان خواهد پرداخت. مرحله بازنگری نگاشته‌های اسناد و فیش‌برداری مجدد، مراحل پایانی کار را می‌گذراند‎. از سوی دیگر، برای اتقان هرچه بیشتر کار و یکپارچگی عبارات و ویراستاری آن‎، با استفاده از افراد قوی‌تر و آشنای به کار‎، یک دوره دیگر بازنگری و کنترل فیش‌ها آغاز گردیده است که با توجه به حجم کار، زمان بیشتری را طلب می‌کند. از مشخصات دیگر این روش، بهره‌گیری از کامپیوتر در تفکیک و تحقیق بر روی آنهاست. با توجه به اهمیت کار و گستردگی دامنه آن و طبق پیش‌بینی اولیه، حدود 180000 فیش و 900000 عنوان را زیر پوشش خواهد داشت‎<ref>[https://www.noormags.ir/view/fa/articlepage/2025/77 ر.ک: همان]</ref>.
مرکز فرهنگ و معارف قرآن برای رسیدن به اهداف فوق، در آغاز با استفاده از محضر شصت نفر از طلاب فاضل حوزه علمیه قم و مشهد، به تکمیل برداشت‎ها و استخراج موضوعات قرآنی پرداخت و در گروه‌های چند نفری، سراسر قرآن را بار دیگر فیش‌برداری کرد‎. این تلاش بر پایه بیش از چهل دوره تفسیر، نتایج شایان توجهی در پی داشت. مجموعه‌این یادداشت‎ها به‌همراه یادداشت‎ها و برداشت‎های هوشمندانه و دقیق آقای [[هاشمی رفسنجانی، اکبر|هاشمی رفسنجانی]]، افزون بر فراهم آوردن زمینه نگارش تفسیر ترتیبی – به‌گونه‌ای بدیع و کاملا ابتکاری که یاد شد - ‎مواد خام و ابزار مهم و کارآمدی است برای سامان دادن تک‌‌‌‌‌‌‎نگاری‌های موضوعی که به فضل خداوند در آینده این مرکز بدان خواهد پرداخت. مرحله بازنگری نگاشته‌های اسناد و فیش‌برداری مجدد، مراحل پایانی کار را می‌گذراند‎. از سوی دیگر، برای اتقان هرچه بیشتر کار و یکپارچگی عبارات و ویراستاری آن‎، با استفاده از افراد قوی‌تر و آشنای به کار‎، یک دوره دیگر بازنگری و کنترل فیش‌ها آغاز گردیده است که با توجه به حجم کار، زمان بیشتری را طلب می‌کند. از مشخصات دیگر این روش، بهره‌گیری از کامپیوتر در تفکیک و تحقیق بر روی آنهاست. با توجه به اهمیت کار و گستردگی دامنه آن و طبق پیش‌بینی اولیه، حدود 180000 فیش و 900000 عنوان را زیر پوشش خواهد داشت‎<ref>[https://www.noormags.ir/view/fa/articlepage/2025/77 ر.ک: همان]</ref>.


==پانویس ==
==پانویس ==
خط ۶۶: خط ۶۶:
==وابسته‌ها==
==وابسته‌ها==
{{وابسته‌ها}}
{{وابسته‌ها}}
[[شیوه‌نامه دائرةالمعارف قرآن کریم]]
[[سقوط گام به گام؛ استدراج]]
[[آخرت سرای پایدار]]
[[اعلام قرآن از دائرةالمعارف قرآن کریم]]
[[ترجمه قرآن (مرکز فرهنگ و معارف قرآن)]]


[[پرسمان قرائت قرآن]]
[[پرسمان قرائت قرآن]]
خط ۸۵: خط ۹۵:
[[پرسمان علوم قرآنی]]
[[پرسمان علوم قرآنی]]


[[دایرة المعارف قرآن کریم]]
[[دائرةالمعارف قرآن كريم]]


[[جرعه‌ای از زلال قرآن]]


[[برگزیده فرهنگ قرآن]]




[[رده:زندگی‌نامه]]
[[رده:زندگی‌نامه]]
[[رده:مترجمان قرآن]]
[[رده:مراکز علمی و ناشران]]