الطرق الصوفية و الزوايا بالجزائر: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR22515J1.jpg | عنوان = الطرق الصوفية و الزوايا بالجزائ...» ایجاد کرد)
     
    جز (جایگزینی متن - ' ‎‏' به '')
     
    (۶ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۳ کاربر نشان داده نشد)
    خط ۸: خط ۸:
    |زبان
    |زبان
    | زبان = عربی
    | زبان = عربی
    | کد کنگره =   ‎‏/‎‏الف‎‏7‎‏ع‎‏7 277 BP  
    | کد کنگره =/‎‏الف‎‏7‎‏ع‎‏7 277 BP  
    | موضوع =تصوف - الجزایر - تاریخ - تصوف - الجزایر - فرقه‏ها - عارفان - الجزایر - سرگذشت نامه
    | موضوع =تصوف - الجزایر - تاریخ - تصوف - الجزایر - فرقه‌‏ها - عارفان - الجزایر - سرگذشت‌نامه
    |ناشر  
    |ناشر  
    | ناشر = دار البراق
    | ناشر = دار البراق
    خط ۲۴: خط ۲۴:
    | پیش از =  
    | پیش از =  
    }}
    }}
    لطفا از اینجا شروع به نوشتن کنید.
     
    ==پانویس ==
    '''الطرق الصوفية و الزوايا بالجزائر، تاريخها و نشاطها'''، تألیف [[عقبی، صلاح موید|صلاح مؤید العقبی]] (معاصر)، کتابی است در بررسی طریقت‌ها و زوایای صوفیه در الجزایر. همچنین نشریات و آثار مرتبط با این موضوع نیز مطرح شده است.
     
    نویسنده در مقدمه کتاب از طریقه‌های صوفیه و تأثیر عظیم زوایا در حفظ فرهنگ اسلامی گفته است. همچنین به نهضت‌ طریقه‌های صوفیه چون درقاویه، تیجانیه و حنصالیه بر ضد سلطه ترکیه در الجزایر اشاره کرده است<ref>ر.ک: مقدمه، ص18-16</ref>‏. سپس با اشاره به پیشینه نگارش در این موضوع، کتاب خود را حلقه اتصال جوانان امروز به اجدادشان و میراث عظیم ایشان دانسته است تا رهروی خوبی برای ایشان باشند<ref>ر.ک: همان، ص25</ref>‏.
     
    کتاب، مشتمل بر سه جزء است. جزء اول با مقدمه‌ای در معنای تصوف و تاریخ و دلایل شکل‌گیری آن آغاز شده است. سپس طرق مختلف صوفیه در الجزایر معرفی شده‌اند. طریقه قادریه منسوب به شیخ [[گیلانی، عبدالقادر|عبدالقادر گیلانی]] (متولد 470ق) اولین و قدیمی‌ترین طریقه صوفیه در الجزایر است. پیروان و مریدان [[گیلانی، عبدالقادر|عبدالقادر]] در این منطقه زوایا و کتاتیب و مراکز آموزش قرآن را در شهرها ایجاد کردند<ref>ر.ک: متن کتاب، ص‌144-143</ref>‏.
     
    در جزء دوم کتاب، «زوایا» مکانی برای تعلیم قرآن و علوم اسلامی و همچنین خدمات اجتماعی مانند: اطعام فقرا و مساکین و ابن سبیل و اصلاح ذات البین معرفی شده است. زوایا جمع زاویه است و علت نام‌گذاری‌اش آن است که متصوفه‌ای که به فکر بنای آن افتادند تصمیم به انزوا در این مکان گرفتند<ref>ر.ک: همان، ص301</ref>‏.
     
    در جزء سوم کتاب، از قانون اساسی زوایای شمال آفریقا سخن رفته است<ref>ر.ک: همان، ص‌603</ref>‏. در این جزء نشریاتی که اساتید زوایا منتشر کرده‌اند با ذکر سال انتشار به‌اختصار بیان شده است<ref>ر.ک: همان، ص662-660</ref>‏. سپس در بخش تراجم به‌تفصیل علما و بزرگان صوفیه معرفی شده‌اند<ref>ر.ک: همان، ص870-662</ref>‏.
     
    ==پانویس==
    <references/>
    <references/>
    ==منابع مقاله==
    ==منابع مقاله==
    مقدمه و متن کتاب.
    ==وابسته‌ها==
    ==وابسته‌ها==
    {{وابسته‌ها}}
    {{وابسته‌ها}}
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:فاقد مقاله]]
    [[رده:اسلام، عرفان، غیره]]
    [[رده:تصوف و عرفان]]
    [[رده:تاریخ تصوف و عرفان]]
    [[رده:مقالات مرداد 01 موسوی]]
     
     
    [[رده:مقالات بارگذاری شده 01 قربانی]]
    [[رده:دارای صفحه و جدول 01 قربانی]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده1]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده2 آبان 1401]]

    نسخهٔ کنونی تا ‏۱۸ ژانویهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۰۹:۰۰

    الطرق الصوفية و الزوايا بالجزائر
    الطرق الصوفية و الزوايا بالجزائر
    پدیدآورانعقبی، صلاح موید (نويسنده)
    عنوان‌های دیگرتاریخها و نشاطها
    ناشردار البراق
    مکان نشرلبنان - بیروت
    سال نشر2002م
    چاپ1
    شابک-
    موضوعتصوف - الجزایر - تاریخ - تصوف - الجزایر - فرقه‌‏ها - عارفان - الجزایر - سرگذشت‌نامه
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    /‎‏الف‎‏7‎‏ع‎‏7 277 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    الطرق الصوفية و الزوايا بالجزائر، تاريخها و نشاطها، تألیف صلاح مؤید العقبی (معاصر)، کتابی است در بررسی طریقت‌ها و زوایای صوفیه در الجزایر. همچنین نشریات و آثار مرتبط با این موضوع نیز مطرح شده است.

    نویسنده در مقدمه کتاب از طریقه‌های صوفیه و تأثیر عظیم زوایا در حفظ فرهنگ اسلامی گفته است. همچنین به نهضت‌ طریقه‌های صوفیه چون درقاویه، تیجانیه و حنصالیه بر ضد سلطه ترکیه در الجزایر اشاره کرده است[۱]‏. سپس با اشاره به پیشینه نگارش در این موضوع، کتاب خود را حلقه اتصال جوانان امروز به اجدادشان و میراث عظیم ایشان دانسته است تا رهروی خوبی برای ایشان باشند[۲]‏.

    کتاب، مشتمل بر سه جزء است. جزء اول با مقدمه‌ای در معنای تصوف و تاریخ و دلایل شکل‌گیری آن آغاز شده است. سپس طرق مختلف صوفیه در الجزایر معرفی شده‌اند. طریقه قادریه منسوب به شیخ عبدالقادر گیلانی (متولد 470ق) اولین و قدیمی‌ترین طریقه صوفیه در الجزایر است. پیروان و مریدان عبدالقادر در این منطقه زوایا و کتاتیب و مراکز آموزش قرآن را در شهرها ایجاد کردند[۳]‏.

    در جزء دوم کتاب، «زوایا» مکانی برای تعلیم قرآن و علوم اسلامی و همچنین خدمات اجتماعی مانند: اطعام فقرا و مساکین و ابن سبیل و اصلاح ذات البین معرفی شده است. زوایا جمع زاویه است و علت نام‌گذاری‌اش آن است که متصوفه‌ای که به فکر بنای آن افتادند تصمیم به انزوا در این مکان گرفتند[۴]‏.

    در جزء سوم کتاب، از قانون اساسی زوایای شمال آفریقا سخن رفته است[۵]‏. در این جزء نشریاتی که اساتید زوایا منتشر کرده‌اند با ذکر سال انتشار به‌اختصار بیان شده است[۶]‏. سپس در بخش تراجم به‌تفصیل علما و بزرگان صوفیه معرفی شده‌اند[۷]‏.

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه، ص18-16
    2. ر.ک: همان، ص25
    3. ر.ک: متن کتاب، ص‌144-143
    4. ر.ک: همان، ص301
    5. ر.ک: همان، ص‌603
    6. ر.ک: همان، ص662-660
    7. ر.ک: همان، ص870-662

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.

    وابسته‌ها