ج‍وی‍ا ت‍ب‍ری‍زی‌، داراب‌‌ب‍ی‍گ‌: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۴۸: خط ۴۸:


==اساتید==
==اساتید==
میرزا داراب از جمله شاگردان [[محمدسعید اشرف مازندرانی]] و [[ملا علی‌رضا تجلی]] (متوفی ۱۰۸۵ق/ ۱۶۷۴م) بود و با شاعران بزرگ زمان خود، از جمله صائب تبریزی، کلیم کاشانی و سالک قزوینی دوستی داشت.
میرزا داراب از جمله شاگردان [[محمدسعید اشرف مازندرانی]] و [[ملا علی‌رضا تجلی]] (متوفی ۱۰۸۵ق/ ۱۶۷۴م) بود و با شاعران بزرگ زمان خود، از جمله [[صائب، محمدعلی|صائب تبریزی]]، [[کلیم کاشانی]] و [[سالک قزوینی]] دوستی داشت.


==شهرت==
==شهرت==
خط ۵۴: خط ۵۴:


==مذهب و ممدوحان==
==مذهب و ممدوحان==
او در شعر، خود را پیرو صائب می‌داند. شماری از شاعران هند در قرن ۱۲ق، از پرورش‌یافتگان جویا بوده‌اند. به روزگار جویا حکومت کشمیر در دست علی‌ابراهیم‌خان قرار داشت که امیری ادب‌پرور و مانند جویا شیعه‌مذهب بود. به‌جز او دو تن دیگر از حکمرانان کشمیر به نام‌های حفظ‌الله‌‌خان و فاضل‌خان نیز از حامیان جویا بودند و جویا هر ۳ را در شعر خود ستوده است. اورنگ زیب و پسرش شاه عالم بهادرشاه نیز از ممدوحان جویا بشمار می‌آمدند.
او در شعر، خود را پیرو [[صائب، محمدعلی|صائب]] می‌داند. شماری از شاعران هند در قرن ۱۲ق، از پرورش‌یافتگان جویا بوده‌اند. به روزگار جویا حکومت کشمیر در دست علی‌ابراهیم‌خان قرار داشت که امیری ادب‌پرور و مانند جویا شیعه‌مذهب بود. به‌جز او دو تن دیگر از حکمرانان کشمیر به نام‌های حفظ‌الله‌‌خان و فاضل‌خان نیز از حامیان جویا بودند و جویا هر ۳ را در شعر خود ستوده است. اورنگ زیب و پسرش شاه عالم بهادرشاه نیز از ممدوحان جویا بشمار می‌آمدند.


==مذهب==
==مذهب==