الخوارج الحروريون: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR25185J1.jpg | عنوان = ‏الخوارج الحروريون | عنوان‌های دیگر = و مقارنة مبادئهم بمبادي الفرق الإسلامية أهل السنة - المعتزلة - الشيعة - المرجئة | پدیدآورندگان | پدیدآوران = سقا، احمد حجازی (نويسنده) |زبان | زبان = عربی | ک...» ایجاد کرد)
     
    خط ۵۱: خط ۵۱:
    ==وابسته‌ها==
    ==وابسته‌ها==
    {{وابسته‌ها}}
    {{وابسته‌ها}}
     
    [[الشفاعة العظمى في يوم القيامة]]
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:اسلام، عرفان، غیره]]
    [[رده:اسلام، عرفان، غیره]]

    نسخهٔ ‏۱۷ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۰۸:۰۶

    ‏الخوارج الحروريون
    الخوارج الحروريون
    پدیدآورانسقا، احمد حجازی (نويسنده)
    عنوان‌های دیگرو مقارنة مبادئهم بمبادي الفرق الإسلامية أهل السنة - المعتزلة - الشيعة - المرجئة
    ناشرمکتبة الکلیات الأزهریة
    مکان نشرمصر - قاهره
    سال نشر1400ق - 1980م
    چاپ1
    شابک-
    موضوعخوارج
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‎‏/‎‏س‎‏7‎‏خ‎‏9 242 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    الخوارج الحروريون و مقارنة مبادئهم بمبادي الفرق الإسلامية، أهل السنة – المعتزلة – الشيعة – المرجئة، نوشته ادیان‌پژوه معاصر مصری و استاد دانشکده اصول دین ریاض (دانشگاه اسلامی امام محمد بن سعود)، احمد حجازی سقا (1940-2005م)، به بررسی 8 مبنای اعتقادی خوارج حَروری و مقایسه آن با اعتقادات دیگر فرقه‌های اسلامی می‌پردازد.

    هدف و روش

    • احمد حجازی سقا، نوشته است: اثر حاضر را در موضوع خوارج حَروری برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی بخش عقاید دانشکده اصول دین ریاض تألیف کرده‌ام و امیدوارم خدا بپذیرد و سودمند باشد[۱].
    • او یادآور شده است: برای اولین بار در 25 ذی‌القعده سال 1399ق، برای حج و عمره وارد عربستان شدم و در راه مکه به مسجدی برای شرکت در نماز جمعه رفتم و یک ساعت قبل از نماز رسیدم. در آنجا خواستم قرآن بخوانم که دیدم در میان صفحاتش کتابچه‌ای به نام «مجموعة رسائل الإمارة و التوحيد و دعوة الإخوان و الميزان لحياة الإنسان» گذاشته شده است. از روی کنجکاوی به مطالعه آن پرداختم و فهمیدم که نویسنده‌اش در اولین شماره آن، مردم عربستان را دعوت به قیام برضدّ ملک خالد بن عبدالعزیز می‌کند؛ زیرا او از قریش نیست و پیامبر(ص) فرمود: «الأئمة من قريش». بعد از بازگشت از حجّ، وقتی شنیدم که گروهی از مسلمانان وارد مسجدالحرام شده و در آن به قتال پرداخته‌اند، فهمیدم همان گروه هستند که کتابچه‌ها را در قرآن‌ها گذاشته‌اند. در مورد اینکه آنان چه کسانی هستند، اختلاف شد، ولی نظر غالب این بود که آنها خوارج هستند. به همین جهت تصمیم گرفتم که این کتاب را بنویسم تا روشن شود:
    1. خوارج چه کسانی هستند؟
    2. مبانی خوارج حَروری چیست؟
    3. آیا آن گروهی که وارد مسجدالحرام شده و در آن به قتال پرداخته‌اند، خوارج هستند؟ و من فقط حروریان را مورد بحث قرار داده‌ام؛ زیرا آنان اصل این مذهب هستند[۲].

    ساختار و محتوا

    این کتاب در 3 فصل فراهم شده است:

    1. خوارج حَروری؛
    2. سنجش و نقد مبانی حَروریان؛
    3. سلفیان حرم.

    نمونه مباحث

    • گروه مذکور که وارد مسجدالحرام شدند و به کشتار پرداختند، خوارج حَروری نیستند و عقاید آنان را ندارند و خودشان در نوشته‌هایشان این مطلب را انکار کرده‌اند و...[۳].

    یادآوری: مطالب این اثر جای نقد دارد، ولی در معرفی اجمالی حاضر نگنجد.

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه کتاب، ص3
    2. ر.ک: همان، ص5-6
    3. ر.ک: متن کتاب، ص68-69

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.

    وابسته‌ها