العلویون في التاریخ: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
     
    (یک نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
    خط ۲۴: خط ۲۴:
    | پیش از =  
    | پیش از =  
    }}
    }}
    '''العلويون في التاريخ، حقائق و أباطيل'''، اثر محامی محمد احمد علی، کتابی است در معرفی علویون و اشاره به برخی از حقایق در مورد آنان و پاسخ به برخی از شبهات مطرح‌شده علیه ایشان در کتاب‌های تاریخی.
    '''العلويون في التاريخ، حقائق و أباطيل'''، اثر [[علي، محمد أحمد|محامی محمد احمد علی]]، کتابی است در معرفی علویون و اشاره به برخی از حقایق در مورد آنان و پاسخ به برخی از شبهات مطرح‌شده علیه ایشان در کتاب‌های تاریخی.


    کتاب با مقدمه مختصری از نویسنده در اشاره به موضوع و ترسیم سیر بحث، آغاز و مطالب در یک مدخل، سه باب و یک خاتمه، تنظیم شده است. در مدخل، به‌عنوان نمونه، به معرفی برخی از اعلام و بزرگانی پرداخته شده است که در راه ایمان و محبت اهل‌بیت(ع) مورد آزار و اذیت قرار گرفته و سرانجام به دست سلاطین جور، به شهادت رسیدند. این افراد، عبارتند از: محمد بن ابی‌بکر (فرزند خلیفه اول که به دستور عمروعاص به شهادت رسید)، حجر بن عدی (در سال 51ق/ 671م، به دستور معاویه به شهادت رسید)، کمیل بن زیاد (به جرم مصاحبت با حضرت علی(ع) به دست حجاج به شهادت رسید)، قنبر بن کادان (غلام حضرت علی(ع) که به دست حجاج به شهادت رسید)، سعید بن جبیر (توسط حجاج به شهادت رسید) و محمد بن عبدالله بن عثمان بن عفان (که به دستور منصور خلیفه عباسی به شهادت رسید)<ref>ر.ک: مدخل، ص9-21</ref>.
    کتاب با مقدمه مختصری از نویسنده در اشاره به موضوع و ترسیم سیر بحث، آغاز و مطالب در یک مدخل، سه باب و یک خاتمه، تنظیم شده است. در مدخل، به‌عنوان نمونه، به معرفی برخی از اعلام و بزرگانی پرداخته شده است که در راه ایمان و محبت اهل‌بیت(ع) مورد آزار و اذیت قرار گرفته و سرانجام به دست سلاطین جور، به شهادت رسیدند. این افراد، عبارتند از: محمد بن ابی‌بکر (فرزند خلیفه اول که به دستور عمروعاص به شهادت رسید)، حجر بن عدی (در سال 51ق/ 671م، به دستور معاویه به شهادت رسید)، [[کمیل بن زیاد]] (به جرم مصاحبت با [[امام علی علیه‌السلام|حضرت علی(ع)]] به دست حجاج به شهادت رسید)، قنبر بن کادان (غلام [[امام علی علیه‌السلام|حضرت علی(ع)]] که به دست حجاج به شهادت رسید)، سعید بن جبیر (توسط حجاج به شهادت رسید) و محمد بن عبدالله بن عثمان بن عفان (که به دستور منصور خلیفه عباسی به شهادت رسید)<ref>ر.ک: مدخل، ص9-21</ref>.


    در باب اول، به تبیین اسلام سیاسی و اسلام عقیدتی پرداخته شده و بدین منظور، ضمن تعریف مؤمن و مسلمان در احادیث پیامبر(ص)، امام علی(ع) و امام جعفر(ع) و تشریح تفاوت میان این دو، به اقوال سایر فقها و بزرگان مذاهب دیگر، در بیان تفاوت میان این دو واژه، اشاره شده است که عبارتند از: ابوحنیفه نعمان بغدادی، عبدالغنی نابلسی، غزالی، فرقه یونسیه و فرقه غسانیه. در ادامه، به‌منظور فهم بهتر مطالب، افعال برخی از خلفای بنی‌امیه و بنی‌عباس، از جمله معاویه، عمرو بن عاص و حجاج بن یوسف ثقفی، با تعاریف فوق، تطبیق داده شده است<ref>ر.ک: متن کتاب، ص25-91</ref>.
    در باب اول، به تبیین اسلام سیاسی و اسلام عقیدتی پرداخته شده و بدین منظور، ضمن تعریف مؤمن و مسلمان در احادیث پیامبر(ص)، [[امام علی علیه‌السلام|امام علی(ع)]] و [[امام جعفر صادق علیه‌السلام|امام جعفر(ع)]] و تشریح تفاوت میان این دو، به اقوال سایر فقها و بزرگان مذاهب دیگر، در بیان تفاوت میان این دو واژه، اشاره شده است که عبارتند از: ابوحنیفه نعمان بغدادی، عبدالغنی نابلسی، غزالی، فرقه یونسیه و فرقه غسانیه. در ادامه، به‌منظور فهم بهتر مطالب، افعال برخی از خلفای بنی‌امیه و بنی‌عباس، از جمله معاویه، عمرو بن عاص و حجاج بن یوسف ثقفی، با تعاریف فوق، تطبیق داده شده است<ref>ر.ک: متن کتاب، ص25-91</ref>.


    در باب دوم، علویون مردان سیاست و عقیده دانسته شده و ضمن نام بردن از برخی بزرگان علوی، به سیره امام علی(ع) و امام حسن(ع) در مواجه با دشمنان خود، اشاره شده است<ref>ر.ک: همان، ص99-118</ref>.
    در باب دوم، علویون مردان سیاست و عقیده دانسته شده و ضمن نام بردن از برخی بزرگان علوی، به سیره [[امام علی علیه‌السلام|امام علی(ع)]] و امام حسن(ع) در مواجه با دشمنان خود، اشاره شده است<ref>ر.ک: همان، ص99-118</ref>.


    در باب سوم، به بررسی کتاب‌های تاریخی پرداخته شده و مطالبی که در آنها، علیه علویون ذکر گردیده، مورد نقد و مناقشه قرار گرفته و به شبهات مطرح‌شده توسط آنان، پاسخ داده شده است<ref>ر.ک: همان، ص125-307</ref>.
    در باب سوم، به بررسی کتاب‌های تاریخی پرداخته شده و مطالبی که در آنها، علیه علویون ذکر گردیده، مورد نقد و مناقشه قرار گرفته و به شبهات مطرح‌شده توسط آنان، پاسخ داده شده است<ref>ر.ک: همان، ص125-307</ref>.
    خط ۵۲: خط ۵۲:
    [[رده: فرق شیعه]]
    [[رده: فرق شیعه]]


    [[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده2 شهریور 1402]]
    [[رده:مقاله نوشته شده در تاریخ مرداد 1402 توسط عباس مکرمی]]
    [[رده:مقاله نوشته شده در تاریخ مرداد 1402 توسط عباس مکرمی]]
    [[رده:مقاله بازبینی شده در تاریخ مرداد 1402 توسط محسن عزیزی]]
    [[رده:مقاله بازبینی شده در تاریخ مرداد 1402 توسط محسن عزیزی]]

    نسخهٔ کنونی تا ‏۱۵ سپتامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۶:۵۶

    العلویون في التاریخ
    العلویون في التاریخ
    پدیدآورانعلي، محمد أحمد (نويسنده)
    عنوان‌های دیگرحقائق و أباطیل
    ناشرمؤسسة النور للمطبوعات
    مکان نشرلبنان - بیروت
    سال نشر1418ق - 1997م
    چاپ1
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ع8ع8 241/2 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    العلويون في التاريخ، حقائق و أباطيل، اثر محامی محمد احمد علی، کتابی است در معرفی علویون و اشاره به برخی از حقایق در مورد آنان و پاسخ به برخی از شبهات مطرح‌شده علیه ایشان در کتاب‌های تاریخی.

    کتاب با مقدمه مختصری از نویسنده در اشاره به موضوع و ترسیم سیر بحث، آغاز و مطالب در یک مدخل، سه باب و یک خاتمه، تنظیم شده است. در مدخل، به‌عنوان نمونه، به معرفی برخی از اعلام و بزرگانی پرداخته شده است که در راه ایمان و محبت اهل‌بیت(ع) مورد آزار و اذیت قرار گرفته و سرانجام به دست سلاطین جور، به شهادت رسیدند. این افراد، عبارتند از: محمد بن ابی‌بکر (فرزند خلیفه اول که به دستور عمروعاص به شهادت رسید)، حجر بن عدی (در سال 51ق/ 671م، به دستور معاویه به شهادت رسید)، کمیل بن زیاد (به جرم مصاحبت با حضرت علی(ع) به دست حجاج به شهادت رسید)، قنبر بن کادان (غلام حضرت علی(ع) که به دست حجاج به شهادت رسید)، سعید بن جبیر (توسط حجاج به شهادت رسید) و محمد بن عبدالله بن عثمان بن عفان (که به دستور منصور خلیفه عباسی به شهادت رسید)[۱].

    در باب اول، به تبیین اسلام سیاسی و اسلام عقیدتی پرداخته شده و بدین منظور، ضمن تعریف مؤمن و مسلمان در احادیث پیامبر(ص)، امام علی(ع) و امام جعفر(ع) و تشریح تفاوت میان این دو، به اقوال سایر فقها و بزرگان مذاهب دیگر، در بیان تفاوت میان این دو واژه، اشاره شده است که عبارتند از: ابوحنیفه نعمان بغدادی، عبدالغنی نابلسی، غزالی، فرقه یونسیه و فرقه غسانیه. در ادامه، به‌منظور فهم بهتر مطالب، افعال برخی از خلفای بنی‌امیه و بنی‌عباس، از جمله معاویه، عمرو بن عاص و حجاج بن یوسف ثقفی، با تعاریف فوق، تطبیق داده شده است[۲].

    در باب دوم، علویون مردان سیاست و عقیده دانسته شده و ضمن نام بردن از برخی بزرگان علوی، به سیره امام علی(ع) و امام حسن(ع) در مواجه با دشمنان خود، اشاره شده است[۳].

    در باب سوم، به بررسی کتاب‌های تاریخی پرداخته شده و مطالبی که در آنها، علیه علویون ذکر گردیده، مورد نقد و مناقشه قرار گرفته و به شبهات مطرح‌شده توسط آنان، پاسخ داده شده است[۴].

    پانویس

    1. ر.ک: مدخل، ص9-21
    2. ر.ک: متن کتاب، ص25-91
    3. ر.ک: همان، ص99-118
    4. ر.ک: همان، ص125-307

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.


    وابسته‌ها