مسیحیت و اسلام (اف. ای. پیترز): تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    جز (جایگزینی متن - ' ،' به '،')
    خط ۵۶: خط ۵۶:
    [[رده:فاقد اتوماسیون]]
    [[رده:فاقد اتوماسیون]]
    [[رده:مقالات مرداد موسوی]]
    [[رده:مقالات مرداد موسوی]]
    [[رده:اسلام و ادیان دیگر]]

    نسخهٔ ‏۸ اوت ۲۰۲۳، ساعت ۰۶:۰۰

    مسیحیت و اسلام (اف. ای. پیترز)
    پرونده:NURمسیحیت و اسلام (اف. ای. پیترز) J1.jpg
    پدیدآورانپیترز، فرانسیس ادوارد (مؤلف)، توفیقی، حسین (مترجم)
    ناشرمرکز مطالعات و تحقیقات ادیان و مذاهب
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1384
    چاپاول
    زبانفارسی
    تعداد جلد3
    کد کنگره
    BL 80/2/پ39ي9

    مسیحیت و اسلام ، نوشته فرانسیس ادوارد پیترز معروف به اف. ای. پیترز (متولد 23 ژوئن 1927) با ترجمه حسین توفیقی، گلچینی از آثار دانشمندان بزرگ یهودی، مسیحی و اسلام است که سه دین یهودیت، مسیحیت و اسلام را از سه جنبه بررسی و مقایسه می‌کند: جلد اول: معرفی این سه دین با عنوان از عهد تا جامعه؛

    جلد دوم: معارف آن سه دین با عنوان کلمه و شریعت و قوم خدا؛ جلد سوم: عرفان آن سه دین با عنوان اعمال روح.

    مؤلف کوشیده است موضوعاتی را برگزیند که مشترک بین هر سه دین هستند و از طرفی بتوان آن‌ها را با هم مقایسه کرد.

    مؤلف کتاب استاد مطالعات ادیان در دانشگاه نیویورک، عین عبارات کتاب مقدس هر سه دین و سخنان و متفکران هر سه دین را در زمینه‌های تاریخی، اعتقادی و عرفانی آورده است و آن نقل‌قول‌ها را با عباراتی بسیار کوتاه به هم پیوند داده است. این کتاب در اصل برای کمک به کتاب دیگرِ مؤلف با نام فرزندان ابراهیم: یهودیت، مسیحیت و اسلام تألیف شده است. بنا به گفته مؤلف هدف وی در کتاب حاضر این است که متون رسمی سه جامعه دینی یاد شده را در اختیار خواننده قرار دهد. او درباره اعتبار و وثاقت منابع، تقریباً هیچ اظهار نظری نکرده است.

    جلد اول کتاب در هفت فصل تنظیم شده است که چهار فصل آغازین بر اساس یک خط تاریخی تقریبی تنظیم شده است و در آن‌ها درباره تاریخ قوم یهود، شرح زندگی حضرت عیسی (تولد، صلیب، رستاخیز) و پولس و مروری گذرا بر تاریخ زندگی حضرت محمد(ص)بحث می‌شود. مطالب فصل‌های بعدی کتب به ترتیب موضوعی می‌شود، و به‌طور کلی درباره کاهنان و امت مقدس و کلیسا و دولت بحث می‌شود. در همین جلد درباره خلافت بعد از پیامبر(ص) مطالبی بیان می‌شود.

    جلد دوم کتاب که در شش فصل تنظیم شده است، درباره وحی، تدوین کتاب‌های مقدس، تفسیر و فهم کتاب‌های مقدس، شریعت و احکام آن، قواعد و قوانین شرع، مانند روزه ماه رمضان، اجتهاد، علم فقه، گناه، توبه، نسخ شریعت، مذاهب رسمی، وحدت و بدعت، اعتقادنامه‌ها، کلیسای جامع، اهل کتاب، امت اسلامی، ایمان و... بحث می‌کند.

    جلد سوم کتاب در شش فصل درباره معبد و کنیسه، کلیسا و مسجد، ترک دنیا، عرفان و تصوف، اندیشیدن درباره خدای فلسفه و ایمان، تثلیث، علم کلام، علم اخلاق، الاهیات نزد یهودیان، مسیحیان و مسلمانان و امور پایانی همچون جهنم، بهشت، برزخ، هاویه، رؤیت خدا و معاد جسمانی بحث می‌کند[۱].

    پانویس

    1. ایزانلو، رمضانعلی و همکاران، ص252-253

    منابع مقاله

    ایزانلو، رمضانعلی و همکاران، کتاب‌شناسی توصیفی ادیان (دفتر اول: مسیحیت)، مشهد، بنیاد پژوهش‌های اسلامی، چاپ اول، 1392ش.

    وابسته‌ها