خطابه‌های اخلاقی: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR126709J1.jpg | عنوان = خطابه‌های اخلاقی | عنوان‌های دیگر = | پدیدآورندگان | پدیدآوران = مطهری، مرتضی (نويسنده) |زبان | زبان = فارسی | کد کنگره = 258 BP | موضوع =راه و رسم زندگی (اسلام) - اخلاق اسلامی - جنبه‏های مذهبی - اسلا...» ایجاد کرد)
    (بدون تفاوت)

    نسخهٔ ‏۱ اوت ۲۰۲۳، ساعت ۰۶:۵۳

    خطابه‌های اخلاقی
    خطابه‌های اخلاقی
    پدیدآورانمطهری، مرتضی (نويسنده)
    ناشرصدرا
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1402ش - 1444ق
    چاپ1
    شابک978-622-7396-20-1
    موضوعراه و رسم زندگی (اسلام) - اخلاق اسلامی - جنبه‏های مذهبی - اسلام - تربیت اخلاقی - جنبه‏های مذهبی - اسلام
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    258 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    خطابه‌های اخلاقی، نوشته اسلام‌شناس معاصر، مرتضی مطهری (1298-1358ش)، مجموعه مباحثی اعتقادی، اخلاقی، تربیتی و اجتماعی است که در برنامه هفتگی رادیو ایران در سال‌های 1330-1340ش، اجرا و قرائت شد. نویسنده با استفاده عالمانه از آیات و روایات و با بیانی شیوا و جذاب، کوشیده است آگاهی دینی عموم مردم را تقویت کند و خودشناسی و روح مسئولیت‌پذیری را در آنان زنده سازد.

    هدف و روش

    شورای نظارت بر نشر آثار استاد شهید مطهری، با تأکید بر اینکه کتاب حاضر به درخواست آیت‌الله حسینعلی راشد برای اجرا و قرائت گوینده در برنامه مذهبی هفتگی رادیو ایران، به قلم استاد شهید مطهری به نگارش درآمده، افزوده است: نثر این کتاب همانند سایر آثارشان، روان و رساست و معارف بلند قرآنی و روایی را برای استفاده عموم مردم تبیین کرده است[۱]‏.

    ساختار و محتوا

    این کتاب، هرچند قرار است در 2 جلد منتشر شود، ولی هنوز جلد دوم منتشر نشده است. اثر حاضر، جلد اول این مجموعه و شامل 56 خطابه است. اولین خطابه، «آرزو»[۲]‏ و آخرین، «منشأ شکّ و حیرت» نامیده شده است[۳]‏.

    نمونه مباحث

    • امام علی(ع) می‌فرمود: «حاسِبوا أنفسَكم من قبل أن تُحاسَبوا و زِنوها من قبل أن تُوزنوا»؛ یعنی قبل از آنکه شما را به پای حساب بکشند، خودتان حساب نفس خود را بکشید و قبل از آنکه شما را بسنجند خودتان، خودتان را بسنجید. اجرای حقّ و عدالت درباره خود به این است که انسان مطیع و منقاد حقّ باشد، هرچند علیه خودش باشد. «قولوا الحقَّ و لو علی أنفسِكم»[۴]‏.
    • در موضوعات علمی نیز شجاعت و شهامت لازم است. همیشه در میان بشر، نابغه‌های علمی وجود داشته و دارند. غالبا ظهور یک نابغه علمی، موجب رکود علم برای زمان‌های بعد می‌شود؛ زیرا دیگران در مقابل شخصیت او مرعوب می‌شوند و جرأت اظهار عقیده برخلاف او نمی‌کنند و حتی این فکر در مغزشان جرأت عبور پیدا نمی‌کند که برخلاف آن نابغه علمی فکر کنند و ناچار همیشه افکارشان از حدود افکار آن نابغه بالاتر نمی‌رود و این جُبن است و جبن در عِلمیات، موجب رکود و وقفه علم است. لا ينبغي للمؤمن أن يكون جَباناً...[۵]‏.

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه کتاب، ص7- 8
    2. ر.ک: متن کتاب، ص9-12
    3. ر.ک: همان، ص332-342
    4. ر.ک: همان، ص32
    5. ر.ک: همان، ص89

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.

    وابسته‌ها