المنقذ من الضلال: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR77340J1.jpg | عنوان = المنقذ من الضلال | عنوان‌های دیگر = | پدیدآورندگان | پدیدآوران = غزالی، محمد بن محمد (نويسنده) الفقی، سعد کریم (محقق) |زبان | زبان = عربی | کد کنگره = /غ4م8 282/6 BP | موضوع = |ناشر | ناشر = دار ابن خلد...» ایجاد کرد)
     
    جز (جایگزینی متن - ' '''' به ''''')
     
    (۴ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
    خط ۲۶: خط ۲۶:
    }}
    }}


    '''المنقذ من الضلال '''، اثر ابوحامد غزالی (505-450ق) است. نام کامل آن [[المنقذ من الضلال و الموصل إلی ذي‌العزة و الجلال]] است که در مضرات فلسفه و مذهب باطنی و سودمندی تصوف نوشته شده است. سعد کریم فقی [[المنقذ من الضلال]] را تحقیق و تصحیح کرده است.
    '''المنقذ من الضلال'''، اثر ابوحامد غزالی (505-450ق) است. نام کامل آن [[المنقذ من الضلال و الموصل إلی ذي‌العزة و الجلال]] است که در مضرات فلسفه و مذهب باطنی و سودمندی تصوف نوشته شده است. [[الفقی، سعد کریم|سعد کریم فقی]] المنقذ من الضلال را تحقیق و تصحیح کرده است.


    ازآنجاکه قبلا درباره نسخه‌ای دیگر از ‌این کتاب که با تحقیق «علی بوملحم»، چاپ شده، مقاله‌ای مستقل نگارش یافته، در این مقاله تنها به بیان ویژگی‌های نسخه حاضر پرداخته می‌شود:
    ازآنجاکه قبلا درباره نسخه‌ای دیگر از ‌این کتاب که با تحقیق «[[بو ملحم، علی|علی بوملحم]]»، چاپ شده، مقاله‌ای مستقل نگارش یافته، در این مقاله تنها به بیان ویژگی‌های نسخه حاضر پرداخته می‌شود:
    # فقی در این اثر به مقدمه کوتاهی بسنده نموده است و در آن، «المنقذ من الضلال» را نمودی از باورهای اسلامی از دانش، فقه و حکمت دانسته است که مردم را از بندهای نادانی و گمراهی رها می‌کند و هر مسلمانی را به راه درست و روشنای حق در باورها و ریاضت‌ها با ارائه روش جذاب و شفاف و برهان‌های قاطع و بُرنده می‌کشاند.
    # [[الفقی، سعد کریم|فقی]] در این اثر به مقدمه کوتاهی بسنده نموده است و در آن، «المنقذ من الضلال» را نمودی از باورهای اسلامی از دانش، فقه و حکمت دانسته است که مردم را از بندهای نادانی و گمراهی رها می‌کند و هر مسلمانی را به راه درست و روشنای حق در باورها و ریاضت‌ها با ارائه روش جذاب و شفاف و برهان‌های قاطع و بُرنده می‌کشاند.
    # محقق در ادامه، شناسه‌ای کوتاه از محمد غزالی آورده است<ref>ر.ک: مقدمه محقق، ص5-3</ref>‏.
    # محقق در ادامه، شناسه‌ای کوتاه از [[غزالی، محمد بن محمد|محمد غزالی]] آورده است<ref>ر.ک: مقدمه محقق، ص5-3</ref>‏.
    # فقی در پاورقی‌های کتاب، نشانه‌های آیه‌های قرآنی را درج نموده است. او حدیث‌های متن کتاب را با ارزیابی درستی و نادرستی‌‌اشان سنجه نموده و نشانی آن‌ها را در آثار روایی دیگر آورده است. همچنین، واژه‌های دشوار متن را معنا کرده است<ref>ر.ک: متن کتاب، ص7</ref>.
    # [[الفقی، سعد کریم|فقی]] در پاورقی‌های کتاب، نشانه‌های آیه‌های قرآنی را درج نموده است. او حدیث‌های متن کتاب را با ارزیابی درستی و نادرستی‌‌اشان سنجه نموده و نشانی آن‌ها را در آثار روایی دیگر آورده است. همچنین، واژه‌های دشوار متن را معنا کرده است<ref>ر.ک: متن کتاب، ص7</ref>.
    # ‏او با درج فهرستی از مندرجات متن، کتاب را پایان می‌برد.
    # ‏او با درج فهرستی از مندرجات متن، کتاب را پایان می‌برد.
    # این اثر، بدون ضمیمه‌هایی مانند فهرست کسان، جاها و منابع عرضه شده است.
    # این اثر، بدون ضمیمه‌هایی مانند فهرست کسان، جاها و منابع عرضه شده است.
    # مقدمه محقق کتاب نسبت به اثر مشابهش که با تحقیق علی بوملحم عرضه شده، کوتاه‌تر است؛ هرچند که در هر دو نسخه، تحقیق ژرف و گسترده‌ای انجام نیافته است<ref>ر.ک: غزالی ابوحامد، ص16-5</ref>.‏
    # مقدمه محقق کتاب نسبت به اثر مشابهش که با تحقیق [[بو ملحم، علی|علی بوملحم]] عرضه شده، کوتاه‌تر است؛ هرچند که در هر دو نسخه، تحقیق ژرف و گسترده‌ای انجام نیافته است<ref>ر.ک: غزالی ابوحامد، ص16-5</ref>.‏


    ==پانویس==
    ==پانویس==
    خط ۴۶: خط ۴۶:
    ==وابسته‌ها==
    ==وابسته‌ها==
    {{وابسته‌ها}}
    {{وابسته‌ها}}
    [[المنقذ من الضلال و الموصل الی ذی العزة و الجلال]]


    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
     
    [[رده:اسلام، عرفان، غیره]]
    [[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
    [[رده: تصوف و عرفان]]
    [[رده:مقاله نوشته شده در تاریخ اسفند 1401 توسط سید حمید رضا حسینی هاشمی]]
    [[رده:آثار کلی تصوف و عرفان]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده2 اسفند 1401]]
    [[رده:مقاله نوشته شده در تاریخ اسفند 1401 توسط سید حمیدرضا حسینی هاشمی]]
    [[رده:مقاله بازبینی شده در تاریخ اسفند 1401 توسط محسن عزیزی]]
    [[رده:مقاله بازبینی شده در تاریخ اسفند 1401 توسط محسن عزیزی]]

    نسخهٔ کنونی تا ‏۱۹ ژوئیهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۶:۴۹

    المنقذ من الضلال
    المنقذ من الضلال
    پدیدآورانغزالی، محمد بن محمد (نويسنده) الفقی، سعد کریم (محقق)
    ناشردار ابن خلدون
    مکان نشرمصر - اسکندریه
    سال نشر13سده
    چاپ1
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    /غ4م8 282/6 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    المنقذ من الضلال، اثر ابوحامد غزالی (505-450ق) است. نام کامل آن المنقذ من الضلال و الموصل إلی ذي‌العزة و الجلال است که در مضرات فلسفه و مذهب باطنی و سودمندی تصوف نوشته شده است. سعد کریم فقی المنقذ من الضلال را تحقیق و تصحیح کرده است.

    ازآنجاکه قبلا درباره نسخه‌ای دیگر از ‌این کتاب که با تحقیق «علی بوملحم»، چاپ شده، مقاله‌ای مستقل نگارش یافته، در این مقاله تنها به بیان ویژگی‌های نسخه حاضر پرداخته می‌شود:

    1. فقی در این اثر به مقدمه کوتاهی بسنده نموده است و در آن، «المنقذ من الضلال» را نمودی از باورهای اسلامی از دانش، فقه و حکمت دانسته است که مردم را از بندهای نادانی و گمراهی رها می‌کند و هر مسلمانی را به راه درست و روشنای حق در باورها و ریاضت‌ها با ارائه روش جذاب و شفاف و برهان‌های قاطع و بُرنده می‌کشاند.
    2. محقق در ادامه، شناسه‌ای کوتاه از محمد غزالی آورده است[۱]‏.
    3. فقی در پاورقی‌های کتاب، نشانه‌های آیه‌های قرآنی را درج نموده است. او حدیث‌های متن کتاب را با ارزیابی درستی و نادرستی‌‌اشان سنجه نموده و نشانی آن‌ها را در آثار روایی دیگر آورده است. همچنین، واژه‌های دشوار متن را معنا کرده است[۲].
    4. ‏او با درج فهرستی از مندرجات متن، کتاب را پایان می‌برد.
    5. این اثر، بدون ضمیمه‌هایی مانند فهرست کسان، جاها و منابع عرضه شده است.
    6. مقدمه محقق کتاب نسبت به اثر مشابهش که با تحقیق علی بوملحم عرضه شده، کوتاه‌تر است؛ هرچند که در هر دو نسخه، تحقیق ژرف و گسترده‌ای انجام نیافته است[۳].‏

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه محقق، ص5-3
    2. ر.ک: متن کتاب، ص7
    3. ر.ک: غزالی ابوحامد، ص16-5

    منابع مقاله

    1. مقدمه محقق و متن کتاب.
    2. غزالی، ابوحامد محمد، «المنقذ من الضلال»، با مقدمه و تحقیق علی بوملحم، بیروت، دار و مكتبة الهلال، 1993م.


    وابسته‌ها