موجبات مسئوليت مدنی و آثار آن: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR40949J1.jpg | عنوان = موجبات مسئوليت مدنی و آثار آن | عنوان‌های دیگر = | پدیدآورندگان | پدیدآوران = خواجه‎ پيری، عباس (نويسنده) |زبان | زبان = فارسی | کد کنگره = /خ9م8 500 KMH | موضوع =حقوق مدنی - ایران - مسوولیت (حقوق) - ایرا...» ایجاد کرد)
     
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۲۵: خط ۲۵:
    }}
    }}


    '''ابزار و وسایل تحقیق (روش‌های انتخاب و تحقیق در علوم اسلامی)''' اثر محمد دشتی، اولین جلد از «مجموعه بینش توحیدی» است که به بررسی ابزار و وسایل تحقیق در علوم اسلامی اختصاص یافته است.
    '''موجبات مسئولیت مدنی و آثار آن'''، نوشته عباس خواجه پیری(1339ش) از مجموعه کتاب‌های دوره حقوق مدنی جلد 4 است. این اثر، کتاب آموزشی است که برای دوره کارشناسی حقوق تدوین شده است و در کلیات مسئولیت مدنی، مبانی ضمان قهری در حقوق اسلام، مسئولیت مدنی در حقوق ایران و مسئولیت مدنی دولت‌ها در حوزه حقوق بین‌الملل بحث کرده است.


    مطالب کتاب در یک پیشگفتار و دو فصل، در قالب شانزده درس، تنظیم شده است. در پیشگفتار، ضمن اشاره به مسئولیت پاسداری از مرزهای عقیدتی، به بررسی راه‌های هجوم بیگانگان، ضرورت خودشناسی و دشمن‌شناسی و لزوم آمادگی و پاسداری از مرزهای ایدئولوژی، پرداخته شده است<ref>پیشگفتار، ص15- 12</ref>.
    موضوع کتاب از مبحث‌های مهم و اساسی حقوق مدنی است که افزون بر جنبۀ تحلیلی و استدلالی آن، به لحاظ کاربردی نیز برای تمایز حقوق خصوصی افراد دارای اهمیت ویژه‌ای است.<ref>ر.ک: مقدمه مؤلف، ص10</ref>‏در این اثر، رعایت ترتیب مواد قانون ممکن نگردیده است؛ چراکه از یک‌سو، منبع‌های قانونی متعدد است و از سوی دیگر، عنوان‌های مربوط به مسئولیت مدنی و آنچه که ایجاد آن را در قانون مدنی موجب می‌شود، به‌خوبی و بادقت جداسازی نشده است. همچنین، بر اثر تحولاتی که پس از تصویب قانون مدنی در سال 1307ش در زمینۀ موضوع مسئولیت مدنی ایجاد گردید و آن مواد قانون مدنی نتوانست پوشش لازم را به تحولات بدهد و پی‌آمدِ آن، تصویب قانون مستقلی تحت عنوان «قانون مسئولیت مدنی» مصوب سال 1339ش شد، اساس کار در این کتاب همان پیروی از سرفصل‌های مصوب شورای برنامه‌ریزی آموزشی گردید و در موضوع، از مواد قانونی مربوط (به‌ویژه قانون مدنی، قانون مسئولیت مدنی و قانون مجازات اسلامی) به‌تناسب بهره‌گیری شد.


    در درس اول، مشکلات و محدودیت‌های تحقیق، اعم از مسئولیت‌های سنگین دانشمندان، رشته‌های علمی فراوان، محدود بودن عمر و توان آدمی و راه حل‌های اساسی آن، مورد بررسی قرار گرفته است<ref>متن کتاب، ص31- 37</ref>.
    خواجه پیری در شیوه نگارش این کتاب در هر قسمت با بیان مثالی روشن و ذکر نمونه‌های عملی و کاربردی، خواسته است که تفهیم و درک موضوع، عمیق‌تر و آسان‌تر گردد. همچنین، واژه‌های تخصصی حقوقی را به زبان انگلیسی در پاورقی آورده است تا خوانندگان با معنای آن‌ها هنگام رجوع به متن‌های حقوقی انگلیسی آشنا باشند. او برای آسان‌شدن دسترسی خوانندگان به موضوع‌ها، افزون بر درج فهرست کلی مطالب که در آغاز کتاب، فهرست تفصیلی نیز از عنوان‌های جزئی را به همراه فهرست مواد قانونی مورد استناد در پایان کتاب آورده است.<ref>ر.ک: همان، ص11-10</ref>


    در درس دوم، این موضوع مطرح گردیده است که با وجود رشته‌های فراوان علمی و گسترش دامنه علوم، برای پاسداری از مکتب، به طرح و برنامه‌‌ریزی‌های دقیق و منظمی نیاز است، زیرا بدون برنامه حساب شده و روش‌های مفید و نظم و ترتیب لازم، نمی‌توان امت اسلام را در برابر توطئه و نقشه‌های نوین استعماری، محافظت کرد و به نیازهای فکری نسل جوان، پاسخ مناسب داد. ازاین‌رو در این فصل، سه موضوع «ترک رشته‌های غیرضروری»، «انتخاب علوم ضروری» و «ترتیب و درجه‌بندی رشته‌های انتخابی»، مورد بحث قرار گرفته است<ref>همان، ص43- 45</ref>.
    در درس سوم، کیفیت مطالعه و جمع‌آوری اطلاعات بررسی گردیده<ref>همان، ص59</ref> و در درس چهارم، به معرفی روش‌های مطالعه و مقایسه میان آنها، پرداخته شده است. برخی از این روش‌ها، عبارتند از: دایرةالمعارف‌گونه، تخصصی و موضوعی، مطلب‌یابی، هدفدار و جریانی، تمرینی، ابزاری، نقد و بررسی و تحقیقی<ref>همان، ص69</ref>.
    در درس پنجم، به منظور تشریح سیستم بایگانی اطلاعات، ابتدا به ضرورت بایگانی اشاره شده و سپس، ضمن تعریف فن بایگانی و اشاره به اقسام و ابزار آن، به بیان فواید و آثار سیستم بایگانی و نقش فنون ضروری در بایگانی اطلاعات، پرداخته شده است<ref>همان، 91- 110</ref>.
    فن فهرست‌نویسی، فن خلاصه‌نویسی، فن مطلب‌یابی، روش تحقیق و بررسی، نقش معیارهای معنوی در تحقیق، آفات تحقیق، ضرورت طرح‌های آموزشی و آموزش فنون ضروری، دیگر مطالب مهم مطرح شده در کتاب می‌باشد.
    در پایان هر درس، پرسش‌هایی متناسب با مطالب بیان شده در همان درس، طرح گردیده است<ref>ر.ک: همان، ص132</ref>.
    فهرست محتوا در آغاز و کتابنامه در پایان کتاب درج شده است.
    ==پانویس ==
    ==پانویس ==
    <references />
    <references/>
     
    ==منابع مقاله==
    ==منابع مقاله==
    مقدمه و متن کتاب.
    # مقدمه مؤلف


    ==وابسته‌ها==
    ==وابسته‌ها==

    نسخهٔ ‏۶ فوریهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۰۹:۲۴

    موجبات مسئوليت مدنی و آثار آن
    موجبات مسئوليت مدنی و آثار آن
    پدیدآورانخواجه‎ پيری، عباس (نويسنده)
    ناشرانتشارات بین المللی الهدی
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1389ش
    چاپ2
    شابک978-964-439-484-3
    موضوعحقوق مدنی - ایران - مسوولیت (حقوق) - ایران - شبه جرمها (ت. ج.)
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    /خ9م8 500 KMH
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    موجبات مسئولیت مدنی و آثار آن، نوشته عباس خواجه پیری(1339ش) از مجموعه کتاب‌های دوره حقوق مدنی جلد 4 است. این اثر، کتاب آموزشی است که برای دوره کارشناسی حقوق تدوین شده است و در کلیات مسئولیت مدنی، مبانی ضمان قهری در حقوق اسلام، مسئولیت مدنی در حقوق ایران و مسئولیت مدنی دولت‌ها در حوزه حقوق بین‌الملل بحث کرده است.

    موضوع کتاب از مبحث‌های مهم و اساسی حقوق مدنی است که افزون بر جنبۀ تحلیلی و استدلالی آن، به لحاظ کاربردی نیز برای تمایز حقوق خصوصی افراد دارای اهمیت ویژه‌ای است.[۱]‏در این اثر، رعایت ترتیب مواد قانون ممکن نگردیده است؛ چراکه از یک‌سو، منبع‌های قانونی متعدد است و از سوی دیگر، عنوان‌های مربوط به مسئولیت مدنی و آنچه که ایجاد آن را در قانون مدنی موجب می‌شود، به‌خوبی و بادقت جداسازی نشده است. همچنین، بر اثر تحولاتی که پس از تصویب قانون مدنی در سال 1307ش در زمینۀ موضوع مسئولیت مدنی ایجاد گردید و آن مواد قانون مدنی نتوانست پوشش لازم را به تحولات بدهد و پی‌آمدِ آن، تصویب قانون مستقلی تحت عنوان «قانون مسئولیت مدنی» مصوب سال 1339ش شد، اساس کار در این کتاب همان پیروی از سرفصل‌های مصوب شورای برنامه‌ریزی آموزشی گردید و در موضوع، از مواد قانونی مربوط (به‌ویژه قانون مدنی، قانون مسئولیت مدنی و قانون مجازات اسلامی) به‌تناسب بهره‌گیری شد.

    خواجه پیری در شیوه نگارش این کتاب در هر قسمت با بیان مثالی روشن و ذکر نمونه‌های عملی و کاربردی، خواسته است که تفهیم و درک موضوع، عمیق‌تر و آسان‌تر گردد. همچنین، واژه‌های تخصصی حقوقی را به زبان انگلیسی در پاورقی آورده است تا خوانندگان با معنای آن‌ها هنگام رجوع به متن‌های حقوقی انگلیسی آشنا باشند. او برای آسان‌شدن دسترسی خوانندگان به موضوع‌ها، افزون بر درج فهرست کلی مطالب که در آغاز کتاب، فهرست تفصیلی نیز از عنوان‌های جزئی را به همراه فهرست مواد قانونی مورد استناد در پایان کتاب آورده است.[۲]

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه مؤلف، ص10
    2. ر.ک: همان، ص11-10

    منابع مقاله

    1. مقدمه مؤلف

    وابسته‌ها