جهاد امام سجاد علیه‌السلام: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR23419J1.jpg | عنوان =جهاد امام سجاد(علیه‌السلام) | عنو...» ایجاد کرد)
    (بدون تفاوت)

    نسخهٔ ‏۱۴ مهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۱۳:۲۹

    جهاد امام سجاد(علیه‌السلام)
    جهاد امام سجاد علیه‌السلام
    پدیدآورانحسینی جلالی، سید محمدرضا (نویسنده) دانش، موسی (مترجم)
    عنوان‌های دیگرجهاد الامام السجاد زين العابدين
    ناشرآستان قدس رضوي. بنياد پژوهشهاي اسلامى
    مکان نشرايران - مشهد مقدس
    سال نشر1382ش.
    چاپچاپ يکم
    شابک964-444-583-x
    موضوععلي بن حسين (ع)، امام چهارم، 38 - 94ق. - سرگذشت نامه
    زبانفارسي
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‏‎‏/‎‏ح‎‏5‎‏ ‎‏ج‎‏9041 / 43 BP

    جهاد امام سجاد(ع)، ترجمه‌ای روان به قلم موسی دانش از کتاب «جهاد الإمام السجاد(ع)» محمدرضا حسینی جلالی (معاصر) است. بررسی شیوه سیاسی و مبارزاتی زین‌العابدین(ع) در مبارزه با حکومت‌های ستمگر زمان، موضوع اصلی کتاب است.

    کتاب، گذشته از مقدمه مترجم، همانند اصل آن مشتمل بر مقدمه نویسنده، پنج فصل (بخش) و چند پیوست است. در بخش پیوست‌ها «رساله حقوق امام سجاد (ع)» ارائه شده و گزارش کوتاهی از مسابقه با موضوع امام زین‌العابدین(ع) ارائه شده است.

    کتابی که با عنوان «مبارزه سیاسی امام سجاد(ع)» فرا روی شما قرار دارد، ترجمه کتاب: «جهاد الإمام السجاد» اثر گران‌بها و ارزنده دانشمند فرهیخته اسلامی سید محمدرضا حسینی جلالی است. او پژوهشگر برجسته‌ای است که تاکنون آثار ارزشمندی از وی چاپ و منتشر شده است. کتاب حاضر از مهم‌ترین آثار این پژوهشگر گرامی بشمار می‌رود و در مسابقه کتاب درباره امام زین‌العابدین(ع) که در سال 1414ق در بیروت برگزار گردید، از میان چندین کتاب که از سوی نویسندگان برجسته و پرآوازه‌ای چون استاد سلیمان کتانی و دکتر شلتاغ عبود و... عرضه شده بود، رتبه نخست را به‌ دست آورد و بالاترین جایزه را به خود اختصاص داد[۱]‏.

    نویسنده درباره انگیزه‌اش از نوشتن این رساله می‌گوید: «ناگهان متوجه شدم که عده‌ای از پژوهشگران... بر کناره‌گیری امام سجاد(ع) از «مبارزه سیاسی» تأکید می‌کنند و زندگی او را از هر نوع عملکرد سیاسی خالی می‌دانند و این، در حالی است که این محققان از لحاظ گرایش‌های فکری و وابستگی‌های دینی با یکدیگر هم‌داستانی ندارند؛ زیرا در میان آنان، سنی، شیعی، لائیک، زیدی و حتی دوازده‌امامی به چشم می‌‌خورند...»[۲]‏. نویسنده گرامی با دیدی محققانه و واقع‌گرایانه به مراحل مختلف زندگی امام سجاد(ع) نگریسته و ثابت کرده است آن بزرگوار، نه‌تنها از صحنه سیاست کناره‌گیری نکرد، بلکه زندگی‌اش سرشار از فعالیت‌های سیاسی بود. او در این زمینه می‌گوید: «اگر سیاست به معنای رهبری انسان‌ها و اداره امور کشور باشد، در این ‌صورت، جزیی از معنای امامت است که ما باید این مقام را برای امام در نظر بگیریم». سپس می‌افزاید: «درصورتی‌که امامت، مفهوم سیاست را هم در خود داشته باشد، باید پرسید: چگونه امام سجاد(ع) می‌خواهد از این مقام دوری گزیند؟ یا اینکه این نویسندگان بخواهند امامت او را از سیاست جدا سازند و یا امامت او را به رهبری معنوی و علمی منحصر کنند»؟[۳]‏.

    پانویس

    1. ر.ک: پیشگفتار مترجم، ص12
    2. ر.ک: همان
    3. ر.ک: همان، ص13-12

    منابع مقاله

    مقدمه مترجم و متن کتاب.

    وابسته‌ها