موسوی اصفهانی، سید حسن: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه ای تازه حاوی «<div class='wikiInfo'> [[پرونده:NUR22183.jpg|بندانگشتی» ایجاد کرد.)
    (بدون تفاوت)

    نسخهٔ ‏۹ مهٔ ۲۰۱۶، ساعت ۱۳:۵۱

    موسوی اصفهانی، حسن
    نام موسوی اصفهانی، حسن
    نام های دیگر
    نام پدر
    متولد 1312 هـ.ش
    محل تولد
    رحلت
    اساتید
    برخی آثار
    کد مولف AUTHORCODE22183AUTHORCODE


    «سيد حسن موسوى اصفهانى»، يكى از فضلاى حوزه علميه قم در 1352ق (1312ش)، در آدريان - از توابع اصفهان - در بيت علم و فضيلت زاده شد. پدرش مرحوم حاج سيد اسماعيل، از خطبا و محدثين اصفهان بود، كه مقدمات و ادبيات عرب را به فرزندش آموخت.

    معظم‌له، در 1366ق به فراگيرى سطوح نزد حاج سيد مصطفى مهدوى و شيخ جمال‌الدّين خوانسارى پرداخت و در 1369ق به قم آمد و به تكميل سطوح عاليه پرداخت.

    او در سال 1372ق به كربلا مهاجرت كرد و باقى‌مانده سطوح عاليه را نزد حضرات آيات: حاج سيد محمّد شيرازى، شيخ محمّدحسين مازندرانى، شيخ محمّدشاهرودى و سيد اسداللّه بنى‌هاشمى اصفهانى به پايان برد و در سال 1375ق رهسپار نجف اشرف شد و مبانى علمى خويش را نزد حضرات آيات: شيخ كاظم تبريزى، سيد مرتضى خلخالى، سيد احمد اشكورى، ميرزا على فلسفى، شيخ صدرا بادكوبه‌اى، سيد على سيستانى، سيد هاشم حسينى تهرانى و ميرزا مسلم ملكوتى استوار ساخت و پس از آن به درس‌هاى خارج امام خمينى و آيت‌الله خويى حاضر شد و بهره‌هاى فراوان برد. در سال 1391ق، به دنبال اخراج ايرانيان از عراق، به ايران آمد و در زادگاهش ساكن شد و مدرسه علميه باقرالعلوم(ع) را تأسيس كرد و در آنجا به تدريس پرداخت، سپس به قم آمد و به تأليف و تحقيق اشتغال ورزيد.

    ايشان در 7 محرم 1428ق (7 بهمن 1385ش)، در 73 سالگى درگذشت و پيكر پاكش پس از تشييع و نماز آيت‌اللّه حاج سيد محمّدباقر موحد ابطحى بر آن، به زادگاهش انتقال داده شد و صبح تاسوعا در مدرسه باقرالعلوم - كه خود بنياد نهاده بود - به خاك سپرده شد.

    آثار

    1. ثقات الرواة، كه آيت‌اللّه خويى و علامه شيخ آقابزرگ تهرانى بر آن تقريظ نگاشته‌اند؛

    2. الإمامة و الولاية؛

    3. تقريرات درس فقه و اصول آيت‌اللّه خويى (انصارى قمى، ناصرالدين، ص824 و 825).

    منابع مقاله

    انصارى قمى، ناصرالدين، اختران فضيلت، قم، دليل ما، چاپ اول، 1388ش.


    وابسته‌ها

    ثقات الرواة: کتاب علمی، رجالی، حدیثی، تاریخی / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده