الگو:صفحهٔ اصلی/مقالهٔ برگزیده دوم: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۲: خط ۲:
    [[پرونده:NUR01728J1.jpg|بندانگشتی|مرقد شیخ مفید در کاظمین|175px]]
    [[پرونده:NUR01728J1.jpg|بندانگشتی|مرقد شیخ مفید در کاظمین|175px]]


    '''محمَّد بن محمَّد بن نعمان بن عبدالسَّلام حارثي مذحجي عكبری'''، معروف به شيخ مفيد، فقیه و متکلم، به سال 336 هجری در روستای عکبرا در ده فرسخی بغداد زاده شد.
    '''محمَّد بن محمَّد بن نعمان بن عبدالسَّلام حارثی مذحجی عکبری'''، معروف به شيخ مفيد، فقیه و متکلم، به سال 336 هجری در روستای عکبرا در ده فرسخی بغداد زاده شد.
    شيخ مفيد از چهره‌هاى بسيار درخشان شيعه در جهان اسلام مى باشد.
    شيخ مفيد از چهره‌هاى بسيار درخشان شيعه در جهان اسلام مى باشد.


    خط ۲۲: خط ۲۲:




    <div class="mw-ui-button">[[مفاتيح الغيب|'''ادامه''']]</div>
    <div class="mw-ui-button">[[مفید، محمد بن محمد|'''ادامه''']]</div>

    نسخهٔ ‏۲۹ مهٔ ۲۰۱۷، ساعت ۱۲:۴۹

    مرقد شیخ مفید در کاظمین

    محمَّد بن محمَّد بن نعمان بن عبدالسَّلام حارثی مذحجی عکبری، معروف به شيخ مفيد، فقیه و متکلم، به سال 336 هجری در روستای عکبرا در ده فرسخی بغداد زاده شد. شيخ مفيد از چهره‌هاى بسيار درخشان شيعه در جهان اسلام مى باشد.

    او هم متكلم است و هم فقيه. ابن نديم در فن دوم از مقالۀ پنجم «الفهرست» كه در بارۀ متكلمان شيعه بحث مى‌كند، از او به عنوان «ابن المعلم» ياد كرده و او را ستايش مى‌نمايد. كتاب معروف او در فقه نيز «المقنعة» است.

    ابويعلى جعفرى كه داماد مفيد بوده است، مى‌گويد:

    «مفيد شبها مختصرى مى‌خوابيد و بقيه شب را به نماز يا مطالعه يا تدريس يا تلاوت قرآن مجيد مى‌گذرانيد.»

    شيخ مفيد از شاگردان ابن ابى عقيل است. وى در حومۀ بغداد ديده به جهان گشود و دانش‌هاى ابتدايى را در خانواده و زادگاه خويش به پايان برد.

    او در يك خانوادۀ پرسابقه و اصيل در تشيع و از سلالۀ نيكان و پاكان به دنيا آمد. سراسر وجود خاندان او مالامال از عشق به اهل بيت رسالت عليهم السلام بود.

    وى راهى بغداد گرديد و در آنجا از محضر اساتيد و دانشمندان كسب علم و دانش نمود تا در علم كلام، فقه و اصول سرآمد دانشمندان گرديد. شيخ مفيد از ديدگاه دانشمندان شيعه و سنى داراى جايگاهى رفيع است كه به كلماتى از بزرگان اشاره مى‌كنيم:

    نجاشى، شاگرد نامدار و مورد اعتماد شيخ مفيد در بارۀ او مى گويد: «محمد بن محمد بن نعمان بن عبدالسلام بن جابر بن نعمان بن سعيد بن جبير، شيخ و استاد ما است - كه رضوان خدا بر او باد - فضل او در فقه و حديث و ثقه بودن او مشهورتر از آن است كه توصيف شود. او تأليفات متعددى دارد.»