هادوی تهرانی، مهدی: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    جز (جایگزینی متن - 'وحيد خراسانى' به 'وحيد خراسانى ')
    جز (جایگزینی متن - ' / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده' به '')
    خط ۹۳: خط ۹۳:


    == وابسته‌ها ==
    == وابسته‌ها ==
    [[ولایت فقیه: مبانی، ادله و اختیارات]] / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده
    [[ولایت فقیه: مبانی، ادله و اختیارات]]


    [[تحرير المقال في کليات علم الرجال]] / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده
    [[تحرير المقال في کليات علم الرجال]]


    [[ولايت و ديانت (جستارهايي در انديشه ي سياسي اسلام)]] / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده
    [[ولايت و ديانت (جستارهايي در انديشه ي سياسي اسلام)]]


    [[با گام هاي سبز انتظار]] / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده
    [[با گام هاي سبز انتظار]]


    [[ايران سرزمين خرد خدايي]] / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده
    [[ايران سرزمين خرد خدايي]]


    [[ساختار کلي نظام اقتصادي اسلام در قرآن]] / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده
    [[ساختار کلي نظام اقتصادي اسلام در قرآن]]


    [[تاريخ علم اصول از نگاه شهيد سيد محمد باقر صدر]] / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده
    [[تاريخ علم اصول از نگاه شهيد سيد محمد باقر صدر]]


    [[مباني کلامي اجتهاد در برداشت از قرآن کريم]] / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده
    [[مباني کلامي اجتهاد در برداشت از قرآن کريم]]


    [[مکتب و نظام اقتصادي اسلام]] / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده
    [[مکتب و نظام اقتصادي اسلام]]


    [[با جوان تا آسمان]] / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده
    [[با جوان تا آسمان]]


    [[ميقات سبز]] / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده
    [[ميقات سبز]]


    [[قضاوت و قاضي (شخصيت، وظايف، آداب و احکام قاضي)]] / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده
    [[قضاوت و قاضي (شخصيت، وظايف، آداب و احکام قاضي)]]


    [[رده:زندگی‌نامه]]
    [[رده:زندگی‌نامه]]

    نسخهٔ ‏۴ مهٔ ۲۰۱۷، ساعت ۱۳:۱۵

    هادوی تهرانی، مهدی
    نام هادوی تهرانی، مهدی
    نام های دیگر
    نام پدر
    متولد 1340 هـ.ش یا 15 هـ.ق
    محل تولد تهران
    رحلت
    اساتید
    برخی آثار
    کد مولف AUTHORCODE6285AUTHORCODE


    «آيت‌الله مهدى هادوى» در سال 1340 در تهران زاده شد. پس از طىّ دوره دبستان و راهنمايى، به عنوان شاگرد ممتاز از دبيرستان خوارزمى كه از دبيرستان‌هاى بسيار معتبر روزگار خود بود، در رشته رياضى و فيزيك ديپلم گرفت و در حين تحصيل، توانست در سن 16 سالگى مدرك معتبر تافل در زبان انگليسى را با امتياز بالا از دانشگاه پرينستون دريافت كند. وى در دوران دبيرستان، مطالعات گسترده‌اى در زمينه فيزيك نظرى و رياضيات كاربردى انجام داد و در اين زمينه با برخى دانشگاه‌هاى بزرگ دنيا مكاتبه داشت. او پس از اخذ ديپلم، به عنوان يكى از پذيرفته شدگان ممتاز كنكور، در رشته مهندسى برق و الكترونيك دانشگاه صنعتى شريف مشغول به تحصيل شد.

    وى پس از مدتى آموزش غير رسمى علوم دينى در تهران، تحصيلات رسمى حوزوى خود را در قم آغاز كرد. سپس به تهران بازگشت و ادبيات و منطق را در نزد اساتيد برجسته‌اى مانند حضرات آيات خوشوقت، فقهى و جوادى آموخت و اصول فقه مقدماتى و متوسظ را از محضر حضرات آيات على‌محمدى سبزوارى و رحمانى مازندرانى در تهران بهره جست. آن‌گاه پس از مهاجرت دائم به قم، دوره سطح را در مدت پنج سال در نزد استادان نام‌آورى همچون حضرات آيات شيخ على‌پناه اشتهاردى، مصطفى اعتمادى، طاهر شمس گلپايگانى، حسينى كاشانى، صالحى مازندرانى، فاضل لنكرانى و سيد حسن طاهرى خرم‌آبادى به پايان رساند و در امتحانات حوزه بارها به عنوان فرد ممتاز معرفى شد. پس از آن به تحصيل عالى‌ترين سطح تحصيلات حوزوى-يعنى خارج فقه و اصول- پرداخت و از اساتيد بزرگى همچون حضرات آيات عظام جعفر سبحانى، جواد تبريزى، وحيد خراسانى ، بهجت فومنى، مكارم شيرازى و ميرزا هاشم آملى استفاده كرد و مكتب فقهى و اصولى شهيد آيت‌الله سيد محمدباقر صدر را در محضر درس آيت‌الله سيد محمود هاشمى و به ويژه استاد برجسته آيت‌الله سيد كاظم حائرى فراگرفت. دانش رجال را از آيت‌الله جعفر سبحانى و رجالى نام آشناى معاصر، آيت‌الله سيد موسى شبيرى زنجانى آموخت.

    در فلسفه و منطق از محضر بزرگانى همچون حضرات آيات انصارى شيرازى، حسن‌زاده آملى و مصباح يزدى بهره جست و سال‌ها به خوشه‌چينى از خرمن حكمت حكيم متأله آيت‌الله جوادى آملى مشغول بود. افزون بر اين، وى آموزش‌هاى اخلاقى و عرفانى را در تهران، در نزد آيت‌الله خوشوقت آغاز كرد و از ابتداى حضور خود در قم، افزون بر بهره‌گيرى از درياى معنويت فقيه عارف، آيت‌الله بهجت فومنى و دروس اخلاق آيت‌الله مظاهرى، با سالك واصل، آيت‌الله بهاءالدينى، مراوده و ارتباط مستمر و وثيق داشت و اين ارتباط تا هنگام رحلت آن عارف فقيه، برقرار بود. وى در نزد آن بزرگوار، علاوه بر اخلاق و عرفان به تحصيل فقه، تفسير قرآن و حديث نيز پرداخت.

    ايشان اين توفيق را داشته است كه افزون بر تدريس در دانشگاه‌ها، تقريباً تمام دروس مقدمات و سطح حوزه علميه را بارها تدريس نمايد و از سال 1369، در سن 29 سالگى، به تدريس خارج فقه و اصول عالى‌ترين دوره آموزشى حوزه علميه اشتغال پيدا كند.

    در درس فقه، به خلاف ساير علما كه به بحث‌هاى متعارف مانند طهارت يا صلاه به روش سنتى مى‌پردازند، روش ابتكارى وى بر مقايسه بحث‌هاى فقهى اسلامى با حقوق جديد در موضوعات اجتماعى مانند حقوق قراردادها، بازارهاى بورس، قضاوت و حقوق جزا استوار است كه با نيازهاى امروز جامعه اسلامى تناسب بيشترى دارد.

    در دوره دوم خارج اصول، ايشان با تفكيك مباحث فلسفه علم اصول فقه از علم اصول فقه، براى اولين بار در حوزه آموزش رسمى، فلسفه علم را آغاز كرد و با عرضه‌ى فهرستى جديد، براى علم اصول فقه، ساختارى مستحكم‌تر مبتنى بر منطقى استوار براى اين دانش كهن ارائه نمود.

    افزون بر اين، استاد به تدريس مباحث منطقى، فلسفى و كلامى اشتغال داشته و برخى آثار قلمى وى حاصل همين تحقيقات است. بزرگانى چون آيت‌الله سبحانى، ايشان را مبتكر دانش نوين مبانى كلامى اجتهاد مى‌دانند. اين دانش، براى اولين بار در درسى به همين عنوان توسط ايشان به حوزه معرفى و در كتابى با همين نام به متفكران و محققان عرضه شد. اين كتاب به عنوان كتاب سال مورد تقدير قرارگرفت.

    ايشان علاوه بر تدريس در حوزه علميه، با دانشگاه‌ها و مراكز آموزش عالى كشور همكارى علمى دارد. وى عضو شوراى علمى و از موسسين رشته كارشناسى ارشد فلسفه علم دانشگاه صنعتى شريف بوده است و اكنون عضو شوراى بررسى متون علوم انسانى وزارت علوم، تحقيقات و فناورى و رئيس گروه فقه و حقوق اين شورا مى‌باشد. وى همچنين در برخى از علوم جديد مانند اقتصاد، كلام جديد، فلسفه علم و فلسفه هنر، مطالعات و تحقيقات گسترده‌اى دارد كه بعضى از آن‌ها در قالب كتب و مقالات عرضه شده است. ايشان سال‌ها عضو هيأت مشورتى بانكدارى و ماليه اسلامى در بانك مركزى، كميته تخصصى فقهى سازمان بورس، عضو هيأت أمناى پژوهشگاه علوم انسانى و مطالعات فرهنگى و عضو هيأت علمى مركز تحقيقات اخلاق پزشكى دانشگاه علوم پزشكى جهرم بوده و مدت‌ها رياست هيأت علمى بعثه مقام معظم رهبرى را بر عهده داشته است.

    ايشان به دو زبان انگليسى و عربى، تسلّط كامل دارد و تا حدّ زيادى با زبان فرانسه و آلمانى نيز آشناست. مهارت در زبان انگليسى و كاربرد كامپيوتر، اين امكان را براى وى فراهم كرد كه اولين پاسخگوى مسائل اسلامى در جهان، روى شبكه جهانى كامپيوترى (اينترنت) باشد. در حال حاضر سايت IslamQuest.net زير نظر وى به پاسخ‌گويى به پرسش‌هاى مختلف در حوزه دين به چهارده زبان (انگليسى، عربى، فرانسه، تركى استانبولى، اردو، روسى، آذرى- كريل- مالايو، اندونزيايى، آلمانى، ايتاليايى، اسپانيايى، تايى و فارسى) مشغول است. سايت hadavi.info به سه زبان (فارسى، عربى، انگليسى) به معرفى آثار و اخبار وى مى‌پردازد.

    ايشان ضمن ارتباط و حضور در مراكز دينى و علمى كشورهاى مختلف اروپايى، آسيايى و آفريقايى در تأسيس مراكز فرهنگى اسلامى از جمله انجمن اهل بيت(ع) در سوئيس، انجمن محمديه در تايلند، مركز اسلامى هلند و شوراى جهانى رهبران دينى مشاركت داشته است.

    وى عضو شوراى عالى مجمع جهانى اهل بيت(ع) و تنها عضو شيعى و ايرانى كميته جهانى گفتگوى اسلام و غرب و از مؤسسين شوراى جهانى رهبران دينى WCRL است.

    صدها مصاحبه و گفتگو در رسانه‌هاى مختلف داخلى و خارجى و شركت فعال و مؤثر ايشان در ده‌ها همايش و كنفرانس در ايران و جهان، وى را به چهره‌اى آشنا براى مردم ايران و جهان تبديل كرده است.

    آثار

    1. گنجينه خرد (بررسى تحليلى منطق در مهد تمدن اسلامى در دو جلد)

    2. تحرير المقال فى كليات علم الرجال (اين كتاب كه به زبان عربى نوشته شده در حوزهاى علميه كشورهاى عربى مانند لبنان و بحرين تدريس مى‌شود.)

    3. ولايت فقيه (در انگلستان به انگليسى و در اندونزى به زبان اندونزيايى-مالايو- منتشر شده است.)

    4. مبانى كلامى اجتهاد (كتاب برگزيده سال 1378 حوزه علميه قم)

    5. مكتب و نظام اقتصادى اسلام

    6. ولايت و ديانت (به سه زبان تركى استانبولى، اردو و عربى ترجمه شده است.)

    7. باورها و پرسش‌ها

    8. تاريخ علم اصول

    9. با جوان تا آسمان

    10. ميقات سبز (اين كتاب كه راهنماى تحصيل در حوزه علميه مى‌باشد، در واقع آداب المتعلمين دنياى معاصر است.)

    11. قضاوت در اسلام (جلد اول: قضاوت و قاضى)

    12. ايران سرزمين خرد خدايى

    13. با گام‌هاى سبز انتظار

    14. ساختار كلى نظام اقتصادى اسلام در قرآن (اين كتاب به عنوان نظريه‌اى نو مورد توجه خاص قرار گرفت.)

    وى در زمينه كلام و فلسفه، اصول فقه و تاريخ آن، تاريخ حديث، فقه و حقوق، كتاب‌ها و مقالات متعددى دارند كه برخى از آن‌ها مانند: «فلسفه علم اصول فقه»، «هرمنوتيك و متون دينى»، «آفاق نو در حوزه علميه»، «الهداية حاشية على بداية الحكمة»، «حقوق اموال و مالكيت»، «حقوق قراردادها» و «هنر و دين» در دست انتشار است. مجموعه‌ى كتاب‌هاى تأليف شده وى به بيش از شصت جلد در چهارده محور بالغ مى‌شود.

    افزون بر اين، صدها مقاله علمى از ايشان در مجلات و همايش‌هاى داخلى و خارجى منتشر شده است.


    وابسته‌ها

    ولایت فقیه: مبانی، ادله و اختیارات

    تحرير المقال في کليات علم الرجال

    ولايت و ديانت (جستارهايي در انديشه ي سياسي اسلام)

    با گام هاي سبز انتظار

    ايران سرزمين خرد خدايي

    ساختار کلي نظام اقتصادي اسلام در قرآن

    تاريخ علم اصول از نگاه شهيد سيد محمد باقر صدر

    مباني کلامي اجتهاد در برداشت از قرآن کريم

    مکتب و نظام اقتصادي اسلام

    با جوان تا آسمان

    ميقات سبز

    قضاوت و قاضي (شخصيت، وظايف، آداب و احکام قاضي)