پنجره‌هایی به باغ پربار شعر و ادب فارسی

    از ویکی‌نور
    پنجره‌هایی به باغ پربار شعر و ادب فارسی
    پنجره‌هایی به باغ پربار شعر و ادب فارسی
    پدیدآورانگل‌محمدی، حسن (نویسنده)
    ناشرجامی
    مکان نشرتهران
    سال نشر1400
    شابک0ـ239ـ176ـ600ـ978
    کد کنگره

    پنجره‌هایی به باغ پربار شعر و ادب فارسی تألیف حسن گل‌محمدی؛ مطالبی که در این کتاب عنوان گردیده، به بیان و ارائۀ نمونه‌هایی از کارها، افکار ،اندیشه‌ها و جهان‌بینی شعرا و نویسندگان و اهل قلم و فضل این کشور می‌پردازد و از لابلای سروده‌ها و نوشته‌های آنها گزیده‌هایی را عرضه می‌نماید.

    ساختار

    کتاب از چهل و پنج پنجره تشکیل شده که در هر پنجره نمونه‌هایی از اشعار از یکی از شاعران توانمند این سرزمین به نگارش درآمده است.

    گزارش کتاب

    زبان، ادبیات و شعر هر کشوری گویای فرهنگ، اندیشه و باورهای مردم آن سرزمین است. زبان فارسی و به‌ویژه شعر و نثر غنی کشور ما از زیبایی و شیوایی خاصی برخوردار است و مردم ایران از هر قشر و طبقه‌ای با آن انس و الفت فراوان دارند.

    کمتر ایرانی را می‌توان یافت که با حافظ، سعدی، فردوسی، نظامی و مولوی آن پیر طریقت و رهرو وادی سلوک و ارادت مأنوس نباشد و ایامی چند از زمان و گذر عمر خود را به خواندن اشعار گرانبهای این بزرگان شعر فارسی سپری نکرده باشد؛ به‌ویژه خواجۀ شیراز که دیوان اشعارش در هر خانه‌ای وجود دارد.

    میزان گستردگی و تنوع ادبیات کشور ایران به اندازه‌ای زیاد و وسیع است که دسترسی و استفاده از این باغ پربار شعر و ادب فارسی نیاز به زمان، مکان و حال و هوای خاصی دارد؛ چون عدم مراجعه و استفاده از این همه آثار گرانبهای باقی‌مانده از شعرا و نویسندگان اندیشمند و خوش‌ذوق غفلتی غیرقابل تصور و گذشت است و تنوع و زیادی مطالب و مباحث نیز فراوان می‌باشد. به منظور ادای دین به ساحت و قداست این بزرگان و برافروزندگان چراغ علم و معرفت و همچنین ایجاد امکان برای همگان برای دسترسی به عصار و خلاصۀ اندیشه‌ها و افکار باقی‌ماندۀ آنان، نویسنده در این کتاب، پنجره‌هایی به این باغ گشوده است تا همگان بتوانند در کوتاه‌ترین زمان ممکن با این همه زیبایی‌ها و لطافت‌های باقی‌مانده در طول زمان گذشته آشنا شده و از آن لذت معنوی و روحی وافر ببرند.

    این مجموعه تاریخ ادبیات تلقی نمی‌گردد؛ چون مطالب بیان‌کنندۀ شرح حال و زندگی بزرگان شعر و ادب کشورمان نیست. مطالبی که در این کتاب عنوان گردیده، به بیان و ارائۀ نمونه‌هایی از کارها، افکار ،اندیشه‌ها و جهان‌بینی شعرا و نویسندگان و اهل قلم و فضل این کشور می‌پردازد و از لابلای سروده‌ها و نوشته‌های آنها گزیده‌هایی را عرضه می‌نماید به گمان نگارنده آن چیزی که از این بزرگان مورد نیاز جامعه امروز ما که سخت غرق در صنعت، اقتصاد و تکنولوژی است و زندگی و آرامش را کم‌کم به فراموشی می‌سپارد، همین اندیشه‌ها و تفکرات ناب است.[۱]


    پانويس


    منابع مقاله

    پایگاه کتابخانه تخصصی ادبیات

    وابسته‌ها