يادها و يادمان‌ها از شهيد آيت‌الله سيد مصطفی خمينی(ره)

    از ویکی‌نور
    يادها و يادمانها از شهيد آيت الله سيد مصطفی خمينی(ره)
    يادها و يادمان‌ها از شهيد آيت‌الله سيد مصطفی خمينی(ره)
    پدیدآورانکمیته علمی کنگره شهید آیت‌الله سید مصطفی خمینی(ره) (نويسنده)
    ناشرمؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره). مؤسسه چاپ و نشر عروج
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1376ش
    چاپ1
    شابک-
    زبانفارسی
    تعداد جلد2
    کد کنگره
    /خ۸ک۹ 55/3 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    یادها و یادمان‌ها از شهید آیت‌الله سید مصطفی خمینی(ره)، مجموعه گفته‌ها و نوشته‌هایی برای بزرگداشت فقیه معاصر، سید مصطفی خمینی (1309-1356ش)، هم‌زمان با بیستمین سالگرد رحلت و برگزاری کنگره آن شهید در مهر و آبان 1376ش، با هدف تبیین زندگی و ویژگی‌های علمی، معنوی و سیاسی او است.

    هدف و روش

    ناشر، سید مصطفی خمینی را «اسماعیل انقلاب اسلامی» نامیده و افزوده: کتاب حاضر، مجموعه مصاحبه‌ها و سخنرانی‌هایی پیرامون ابعاد شخصیت ممتاز اسماعیل انقلاب اسلامی است که بخشی از آن تاکنون (شهریور 1376ش) در مطبوعات ایران به چاپ رسیده است[۱]‏.

    ساختار

    کتاب حاضر در 2 جلد سامان یافته است:

    1. شامل 33 مصاحبه و سخنرانی از شخصیت‌های گوناگون و 1 دست‌نوشته و 1 وصیت‌نامه از سید مصطفی خمینی.
    2. شامل 27 مصاحبه و سخنرانی و 2 میزگرد (شب خاطره و تبیین نقش سیاسی شهید در نهضت اسلامی).

    نمونه مطالب

    1. سخنرانی امام خمینی:
      1. خدا شاهد است مصطفای من تنها آن نبود که سالش نزدیک است، بلکه همه به‌خاک‌و‌خون‌کشیده‌های حادثه شوال (17 شهریور 1357 مطابق با 4 شوال 98) مصطفاهای من بوده‌اند. من این استقامت را و این فیض شهادت را که خداوند متعال نصیب فرزندانم فرمود، به پدران و مادران و همه بستگانشان تبریک می‌گویم.‏
      2. من امید داشتم که این مرحوم (سید مصطفی خمینی) شخص خدمت‌گزار و سودمند برای اسلام و مسلمین باشد، ولی «‏‏لا رادَّ لقضائه و إن الله لغنيّ عن العالمين‏‏»[۲]‏.
    2. سخنرانی مقام معظم رهبری:... سید مصطفی خمینی یکی از شخصیت‌های بالقوه و بالفعل اسلام بود. روزی که ایشان شهید شدند، در حدود سنین 48-47 سالگی بودند و در آن سن جزء ممتازترین کسانی بود که در حوزه‌های علمیه قم، نجف، مشهد و... وجود داشت. بنده ایشان را به‌عنوان یک چهره برجسته حوزه علمیه قم از سال‌ها قبل می‌شناختم... ‏‏در سال 1341ش، مبارزات روحانیت و حوزه علمیه شروع و وی در متن مبارزات قرار داشت، اما بدون هیچ‌گونه تظاهر. شگفت‌آور بود که او در منزل امام مانند یکی از واردین این منزل و کسانی بود که به‌طور طبیعی در این خانه رفت‌وآمد می‌کردند؛ چنان‌که کسی احساس نمی‌کرد او پسر امام خمینی است...[۳]‏.

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه ناشر، ج1، ص20- 21
    2. ر.ک: متن کتاب، همان، ص25
    3. ر.ک: همان، ص40

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.

    وابسته‌ها