پ‍ش‍ن‌، م‍ای‍ک‍ل‌

    از ویکی‌نور
    (تغییرمسیر از مایکل پاسیون)
    پ‍ش‍ن‌، م‍ای‍ک‍ل‌
    NUR71063.jpg
    نام کاملMichael Pacione
    ولادت14 اکتبر 1947م
    محل تولدانگلستان
    پیشهاستاد بازنشسته دانشکده علوم انسانی و اجتماعی
    اطلاعات علمی
    درجه علمیپروفسور
    دانشگاهاسترثکلاید
    حوزهجغرافیا
    برخی آثارجغرافیای تاریخی

    مایکل پشن یا پاسیون (متولد 14 اکتبر 1947م)، جغرافی‌دان، استاد بازنشسته دانشکده علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه استرثکلاید در شهر کلاسگو، نویسنده 25 کتاب و 150 مقاله تحقیقاتی، صاحب کتاب «جعرافیای تاریخی: پیشرفت و چشم‌انداز».

    سمت‎ها

    وی از سال 1975م، به دانشگاه ملحق شده و از سال 1990م، کرسی رشته جغرافیا را در این دانشگاه به ‌دست آورده است. او استاد مدعو دانشگاه‌های وین اتریش و گلف کانادا نیز است[۱].

    فعالیت‌های علمی

    پاسیون آثاری در مورد ناسازگاری کاربری اراضی در حاشیه شهرها، سکونت‌گاه‌های جدید، سکونت‌گاه‌های اقلیت‌های قومی، ادراک محیطی، واحد پول محلی، تحلیل‌های انتقادی سیاسیت‌های شهری، مشارکت عمومی در برنامه‌ریزی، توسعه شهری پایدار و موضوعات دیگر، به رشته تحریر درآورده است، اما حوزه علاقه‌مندی شخصی او، جغرافیای شهری است[۲].

    تخصص

    تخصص پاسیون، جغرافیای کاربردی شهری، سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی شهری، توسعه پایدار شهری و کیفیت زندگی است[۳].

    جوایز

    او موفق به دریافت جوایزی همچون دریافت کمک‌هزینه افتخاری انجمن جغرافیایی سلطنتی اسکاتلند در سال 2009م و مدال تحقیق انجمن جغرافیایی سلطنتی اسکاتلند در سال 2009م نیز شده است. پاسیون، مدرس جغرافیای تاریخی شهری و جغرافیای کاربردی شهری در دانشگاه استراتکلاید است[۴].

    آثار

    او بیش از 25 کتاب و مقاله نوشته و در بیش از 100 کنفرانس حضور داشته است که ویراستاری کتاب «جغرافیای تاریخی: پیشرفت و چشم‌انداز» از جمله این آثار می‌باشد. این کتاب، مجموعه‌ای است از مقالات افراد مختلف، در حوزه تبیین مبانی نظری جغرافیای تاریخی که یکی از آثار قابل تأمل در حوزه تبیین مبانی نظری جغرافیای تاریخی در دنیای مدرن محسوب می‌شود. اهمیت این اثر، در گردآوری مجموعه‌ای جامع از مقاله‌هاست که هم به حوزه‌های نظری و همه به حوزه‌های عملی جغرافیای تاریخی، توجه دارد[۵].

    پانویس

    1. ر.ک: اصغری، بهزاد، ص8-9
    2. ر.ک: همان، ص9
    3. ر.ک: همان، ص9
    4. ر.ک: همان
    5. ر.ک: پایگاه دانشگاه استرثکلاید

    منابع مقاله

    1. اصغری، بهزاد، مقدمه کتاب «جغرافیای تاریخی: پیشرفت و چشم‌انداز»، ترجمه: بهزاد اصغری، تهران، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، چاپ اول، 1399.
    2. پایگاه دانشگاه استرثکلاید

    وابسته‌ها