آشنایی با منابع کلامی امامیه

    از ویکی‌نور
    آشنایی با منابع کلامی امامیه
    آشنایی با منابع کلامی امامیه
    پدیدآورانرضایی، محمدجعفر (نویسنده)
    ناشربنیاد پژوهش‌های آستان قدس رضوی
    مکان نشرمشهد
    سال نشر۱۴۰۰
    چاپاول
    موضوعکلام شیعه امامیه,*Imamite Shiites theology,متکلمان,Muslim theologians, -- کتابشناسی, -- Bibliography, -- سرگذشتنامه, -- Biography,a01,a01,a02,a02
    کد کنگره
    ‏BP ۲۰۰/۷/ر۵،آ۵

    آشنایی با منابع کلامی امامیه تألیف محمدجعفر رضایی، مؤلف در این کتاب به معرفی مهم‌ترین منابع کلامی امامیه در پنج قرن نخست پرداخته و سعی کرده تا حد امکان خوانندگان را با ویژگی‌ها، ساختار و ادبیات هر اثر آشنا کند.

    ساختار

    این کتاب در دو فصل اصلی تقسیم‌بندی شده است: فصل اول به منابع کلامی – حدیثی و فصل دوم به منابع کلامی – عقلی اختصاص دارد.

    گزارش محتوا

    تحقیق در حوزه کلام امامیه، و کلام اسلامی،‌ همانند سایر علوم، وابسته به آشنایی کامل با منابع آن است؛ در حقیقت،‌گام نخست و پنجره‌ی ورود به هر علم،‌ آشنایی با منابع آن علم است.هرچند کلام از علوم عقلی - نقلی است و پژوهش‌های کلامی ممکن است بدون توجه به آثار متکلمان پیشین و با بررسی مسائل کلامی و پاسخ به آن‌ها با تکیه بر ادله‌ی عقلی یا نقلی به سرانجام برسد.

    تطورات علم کلام در طول قرون متمادی و اخذ و اقتباس‌هایی که در این دوره‌ها داشته، گاه منجر به تحولاتی در ادبیات، مفاهیم و حتی واژگان این علم شده است. این تغییرات سبب شده است که فهم منابع کلامی امامیه در سده‌های نخستین برای پژوهشگران و دانشجویان این علم دشوار باشد.

    کتاب به تفصیل به بررسی منابع مختلف کلامی امامیه می‌پردازد و تلاش می‌کند تا خوانندگان را با نوع نگرش و رویکردهای مختلف به کلام امامیه آشنا کند. این منابع شامل متون حدیثی، فلسفی و کلامی هستند که در دوره‌های مختلف تاریخی تألیف شده‌اند. نویسنده در مقدمه کتاب به ضرورت آشنایی با این منابع برای پژوهشگران و دانشجویان علم کلام اشاره می‌کند و چالش‌های موجود در این زمینه را بررسی می‌کند.[۱]

    پانويس


    منابع مقاله

    پایگاه اطلاع‌رسانی حدیث شیعه (حدیث نت)

    وابسته‌ها