کتاب تبتی رهایی بزرگ: گزارش روان‌شناختی کارل گوستاویونگ

    از ویکی‌نور
    کتاب تبتی رهایی بزرگ: گزارش روان‌شناختی کارل گوستاویونگ
    کتاب تبتی رهایی بزرگ: گزارش روان‌شناختی کارل گوستاویونگ
    پدیدآورانونتز، ایوانز (مؤلف)، اقدمی باهر، علی‌رضا (مترجم)
    ناشرمیترا
    مکان نشرتهران
    سال نشر1384
    موضوعپا‌دما‌ سا‌مبا‌وا، ۷۱۷؟ - ۷۶۲؟م‌,متون‌ قدیمی‌ تا‌ ۱۸۰۰ زندگی‌ معنوی -- بوداوبودیسم‌,متون‌ قدیمی‌ تا‌ ۱۸۰۰ بودا و بودیسم‌ -- چین‌ -- تبت‌
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    BQ۷۸۰۰/ک۲

    کتاب تبتی رهایی بزرگ: گزارش روان‌شناختی کارل گوستاویونگ، اثر ایوانز ونتز با ترجمه علی‍‌رضا اقدمی باهر، که نخستین بار در سال 1954م. در غرب منتشر شد، روش دستیابی به روشن‌شدگی را از طریق جوکیانه مطرح می‌کند. نگارش این متن را به «پدمه سمبوه» گوری گرانقدر تبتی نسبت می‌دهند که در علوم باطنی «تنتریک» استاد برجسته‎‌ای بوده است.

    این کتاب شامل سه کتاب، یک گزارش روان‌شناختی و یک مقدمه عمومی است. کتاب نخست، چکیده‌ای از زندگی‌نامه گورو پدمه سمبوه است بنا به درخواست پادشاه تبت در سده هشتم از هند راهی تبت شد و به نشر آموزه‌های تنتریک پرداخت. در این کتاب روایت زندگی، آموزه‌ها و تمرین‌های سری او آمده است. کتاب دوم، رساله‌ای است درباره «شناخت ذهن در عریانی آن» که نگارش آن را به پدمه سمبوه افسانه‌ای نسبت داده‌اند.

    کتاب سوم، آموزه‌های پندآمیز گورو پدمپه سنگی را باز می‌نماید که در هنگامه مرگ آن‌ها را برای مردمان سرزمین تینگری سروده است. از ویژگی‌های این کتاب، گزارش روان‌شناختی آن توسط کارل گوستاویونگ، روان‌شناس برجسته و مشهور است. یونگ در این گزارش از راز ناآموختگانی سخن می‌گوید که چون به «زمینه تاریخ آگاهی» راه نیافته‌اند، فقط برونه‌ها را فراچنگ توانند آورد. آن‌ها از راستی فرجامین تنها نامی‌توانند شنید و تنها سایه‌ها را می‌توانند دید. همچنین در متن اصلی این کتاب مقدمه‌ای عمومی به قلم ایوانز ونتز آمده که اسامی و مفاهیم کلیدی را برای نوآموزان روشن می‌کند؛ اما مترجم چون در یادداشت‌های سراسر متن از آن‌ها سخن گفته، آن مقدمه را حذف کرده است.[۱]

    پانویس

    1. بلندنژاد، سیدعلی، ص211-212

    منابع مقاله

    بلندنژاد، سیدعلی، کتاب‌شناسی توصیفی ادیان (دفتر سوم: ادیان هند و خاور دور)، مشهد، بنیاد پژوهش‌های اسلامی، چاپ اول، 1395ش.

    وابسته‌ها