پرش به محتوا

ویژگی‌های امیرمؤمنان علی بن ابی‌طالب علیه‌السلام: تفاوت میان نسخه‌ها

جز
جایگزینی متن - ' (ع)' به '(ع)'
جز (جایگزینی متن - 'امام على(ع)' به 'امام على (ع)')
جز (جایگزینی متن - ' (ع)' به '(ع)')
خط ۲۷: خط ۲۷:
|data-type='subject'|احادیث اهل سنت - قرن 3ق.
|data-type='subject'|احادیث اهل سنت - قرن 3ق.


علی بن ابی طالب (ع)، امام اول، 23 قبل از هجرت - 40ق. - فضایل - احادیث اهل سنت
علی بن ابی طالب(ع)، امام اول، 23 قبل از هجرت - 40ق. - فضایل - احادیث اهل سنت
|-
|-
|ناشر  
|ناشر  
خط ۴۹: خط ۴۹:
خصائص اميرالمؤمنين(ع)، يكى از آثارى است كه عالمان اهل سنت در مناقب و فضائل اميرالمؤمنين على(ع) تأليف كرده‌اند. مؤلف آن نسائى يكى از محدثان بزرگ و صاحب كتاب السنن است.
خصائص اميرالمؤمنين(ع)، يكى از آثارى است كه عالمان اهل سنت در مناقب و فضائل اميرالمؤمنين على(ع) تأليف كرده‌اند. مؤلف آن نسائى يكى از محدثان بزرگ و صاحب كتاب السنن است.


نسائى در اين اثر حدود 200 حديث از راويان و محدثان غير شيعى با ذكر سلسله اسناد آن نقل كرده و به اين دليل نزد حديث پژوهان و رجال‌شناسان جايگاهى در خور توجه يافته است. چنانكه [[ابن حجر عسقلانی، احمد بن علی|ابن حجر]] مى‌گويد: «نسائى در ميان صحابه پيامبر(ص) تنها به جستجوى احاديثى كه در باره مناقب على(ع) است، پرداخته و احاديثى بسيار را كه بيش‌تر آنها داراى اسناد خوب و قابل قبولند، در اين كتاب گرد آورد». بنابراين كتاب نسائى همان حقيقتى را نشان مى‌دهد كه حديث‌شناسان بزرگ اهل سنت؛ مانند ابن حنبل، اسماعيل قاضى و ابوعلى نيشابورى بر آن معترفند و مى‌گويند: «در حق هيچ كدام از اصحاب پيامبر به اندازه [[امام على (ع)]]، فضائل و مناقب، با سندهاى خوب نقل نشده است». دانشمندان بزرگ در مهارت نسائى نسبت به شناخت احاديث و رجال، همداستانند و عده‌اى همچون دارقطنى مى‌گويد: «هيچ كس را بر نسائى مقدم نمى‌دارم» و [[ذهبى]] مى‌نويسد: «نسائى در شناخت احاديث و رجال از مسلم و ابوداود و ترمذى ماهرتر است». البته همه اين ستايش‌ها به اين معنا نيست كه نسائى از خطا مصون باشد و راه براى نقد احاديثى كه نقل كرده بسته شود.
نسائى در اين اثر حدود 200 حديث از راويان و محدثان غير شيعى با ذكر سلسله اسناد آن نقل كرده و به اين دليل نزد حديث پژوهان و رجال‌شناسان جايگاهى در خور توجه يافته است. چنانكه [[ابن حجر عسقلانی، احمد بن علی|ابن حجر]] مى‌گويد: «نسائى در ميان صحابه پيامبر(ص) تنها به جستجوى احاديثى كه در باره مناقب على(ع) است، پرداخته و احاديثى بسيار را كه بيش‌تر آنها داراى اسناد خوب و قابل قبولند، در اين كتاب گرد آورد». بنابراين كتاب نسائى همان حقيقتى را نشان مى‌دهد كه حديث‌شناسان بزرگ اهل سنت؛ مانند ابن حنبل، اسماعيل قاضى و ابوعلى نيشابورى بر آن معترفند و مى‌گويند: «در حق هيچ كدام از اصحاب پيامبر به اندازه [[امام على(ع)]]، فضائل و مناقب، با سندهاى خوب نقل نشده است». دانشمندان بزرگ در مهارت نسائى نسبت به شناخت احاديث و رجال، همداستانند و عده‌اى همچون دارقطنى مى‌گويد: «هيچ كس را بر نسائى مقدم نمى‌دارم» و [[ذهبى]] مى‌نويسد: «نسائى در شناخت احاديث و رجال از مسلم و ابوداود و ترمذى ماهرتر است». البته همه اين ستايش‌ها به اين معنا نيست كه نسائى از خطا مصون باشد و راه براى نقد احاديثى كه نقل كرده بسته شود.


==گزارش محتوا==
==گزارش محتوا==




كتاب خصائص با موضوع پيشگامى على(ع) در اسلام آغاز شده و پس از آن به ذكر ده‌ها حديث درباره ويژگى‌هاى آن حضرت از قبيل حديث ثقلين، طير، رايت، منزلت، كسا، غدير، سد ابواب و ... پرداخته شده است. آن گاه با ذكر احاديثى در منقبت فاطمه(س) بحث را ادامه مى‌دهد، سپس به شمه‌اى كوتاه از احاديث درباره امام حسن(ع) و امام حسين(ع) اشاره مى‌كند و در پايان عنان سخن را به نبردهاى [[امام على (ع)]] مى‌برد كه در آن از پيش‌گويى‌هاى رسول خدا(ص) درباره حقانيت [[امام على (ع)]]، و سركشى، انحراف و خروج از دين دشمنان على(ع) (قاسطين و ناكثين و مارقين) پرده افكنده است.
كتاب خصائص با موضوع پيشگامى على(ع) در اسلام آغاز شده و پس از آن به ذكر ده‌ها حديث درباره ويژگى‌هاى آن حضرت از قبيل حديث ثقلين، طير، رايت، منزلت، كسا، غدير، سد ابواب و ... پرداخته شده است. آن گاه با ذكر احاديثى در منقبت فاطمه(س) بحث را ادامه مى‌دهد، سپس به شمه‌اى كوتاه از احاديث درباره امام حسن(ع) و امام حسين(ع) اشاره مى‌كند و در پايان عنان سخن را به نبردهاى [[امام على(ع)]] مى‌برد كه در آن از پيش‌گويى‌هاى رسول خدا(ص) درباره حقانيت [[امام على(ع)]]، و سركشى، انحراف و خروج از دين دشمنان على(ع) (قاسطين و ناكثين و مارقين) پرده افكنده است.


==نسخه شناسى==
==نسخه شناسى==
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش