پرش به محتوا

الگو:صفحهٔ اصلی/مقالهٔ برگزیده اول: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
جزبدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
<div class="boxTitle"><big>'''[[دانشنامه امام حسین (علیه السلام) بر پایه قرآن، حدیث و تاریخ]]'''</big></div>
<div class="boxTitle"><big>'''[[فرازهایی از تاریخ پیامبر اسلام]]'''</big></div>
[[پرونده:NUR13935J1.jpg|بندانگشتی|دانشنامه امام حسین (علیه السلام) بر پایه قرآن، حدیث و تاریخ|175px]]
[[پرونده:NUR01699J1.jpg|بندانگشتی|فرازهایی از تاریخ پیامبر اسلام|175px]]
'''دانشنامه امام حسين(ع) بر پايه قرآن، حديث و تاريخ'''، اثر [[محمدی ری‌شهری، محمد|محمد محمدى رى‌شهرى]]، با همكارى سيد محمود طباطبايى‌نژاد و سيد روح الله سيد طبايى، در موضوع بررسى ابعاد مختلف زندگانى، شخصيت، قيام و شهادت امام حسين(ع) و حوادث و آموزه‌هاى مرتبط با آن، با بهره‌گيرى از قرآن، حديث و تاريخ مى‌باشد.
'''فرازهايى از تاريخ پيامبر اسلام (ص)''' اثر [[سبحانی تبریزی، جعفر|آيت‌الله جعفر سبحانى]]، كتابى است جامع درباره تاريخ صدر اسلام كه به زندگى و وقايع عمر شريف پيامبر گرامى اسلام (ص)، از آغاز تولد تا پايان عمر پربركت ايشان پرداخته است. كتاب به زبان فارسى و در سال 1349ش نوشته شده است.


متن كتاب به زبان عربى بوده و همراه با ترجمه فارسى آن، به قلم شيوا و رساى عبدالهادى مسعودى، عرضه شده است.
گرچه تاكنون صدها كتاب به زبان‌هاى گوناگون، از طرف مورّخين شرق و غرب، درباره زندگى پيامبر (ص) نوشته شده و هريك به سهم خود، قدم مؤثرى براى روشن ساختن نقاط مختلف اين تاريخ بزرگ برداشته‌اند، ولى متأسفانه غالب آنها خالى از نقاط ضعف نيست؛ مخصوصاً نوشته‌هاى مستشرقان و خاورشناسان، گاهى چنان آميخته به اشتباهات روشنى شده، كه انسان را به حيرت مى‌اندازد. بدين‌منظور، نويسنده اقدام به تأليف كتابى نموده است كه تاريخى روشن و گويا از زندگى آنحضرت، با اتكاء به معتبرترين مدارك تاريخى اسلام، ارائه نمايد.


كتاب با دو مقدمه با عناوين «پيشگفتار» و «درآمد» از نويسنده آغاز و مطالب در چهارده جلد، در پانزده بخش و 138 فصل تنظيم شده است.
كتاب با مقدمه نويسنده آغاز و مطالب در چهل‌وپنج عنوان تنظيم شده است.


مراحل جمع‌آورى، تحقيق و تدوين اين دانشنامه، به‌طور خلاصه عبارتند از: جمع‌آورى ابتدايى؛ تنظيم؛ نقد؛ مصدريابى (تخريج) و انتخاب متون و تدوين نهايى
مباحث كتاب، دربردارنده دوره‌اى كامل و گويا درباره زندگى پيامبر (ص) است كه با استناد به معتبرترين مدارك تاريخى و با قلمى روان و شيوا، فراهم آمده است.


در پيشگفتار، تاريخ زندگانى امام حسين(ع) به پنج دوره تقسيم و هريك مفصلا توضيح داده شده است.درآمد، مقدمه مفصلى است كه در آن، ويژگى‌هاى اثر حاضر و مراحل تحقيق و تدوين آن، به‌صورت مبسوط، تشريح شده است.
سعى نويسنده براى تجزيه و تحليل حوادث گوناگون، از مزاياى مهم اين كتاب است تا تاريخى آموزنده به جامعه بشرى عرضه شود.


در بخش نخست، چگونگى تولد، نام‌گذارى، ويژگى‌هاى ظاهرى، چگونگى پرورش، ازدواج و شمار فرزندان امام حسين(ع)، در شش فصل، مورد بررسى قرار گرفته است....  
در مقدمه، به برخى امتيازات و ويژگى‌هاى كتاب اشاره شده است.


<div class="mw-ui-button">[[دانشنامه امام حسین (علیه السلام) بر پایه قرآن، حدیث و تاریخ|'''ادامه''']]</div>
نويسنده معتقد است كه پرارزش‌ترين فرازهاى تاريخ، صفحاتى است كه از زندگانى مردان بزرگ بحث مى‌كند؛ زيرا زندگى آنها، امواج مخصوصى داشته و مملو از انواع حوادث است. آنها بزرگ بوده‌اند و آنچه مربوط به آنهاست، از جمله تاريخشان، بزرگ و با عظمت است و درخشندگى خيره‌كننده‌اى دارد.
 
<div class="mw-ui-button">[[فرازهایی از تاریخ پیامبر اسلام|'''ادامه''']]</div>
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش