پرش به محتوا

إزاحة الوسوسة عن تقبیل الأعتاب المقدسة: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
جز (جایگزینی متن - '[[ ' به '[[')
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۵: خط ۲۵:
| پیش از =  
| پیش از =  
}}
}}
'''إزاحة الوسوسة عن تقبيل الأعتاب المقدسة'''، نوشته رجالی، اصولی و فقیه قرن چهاردهم هجری قمری، [[آیت‌الله عبدالله مامقانى]]، معروف به [[علامه مامقانى]] و [[فاضل مامقانى]] (1290-1351ق) است که به بررسی شبهه عدم جواز بوسیدن ضریح عتبات مقدسه می‌پردازد و به‌صورت اجتهادی به آن پاسخ می‌دهد. [[نزار نعمه حسن]]، این کتاب را تحقیق و تصحیح کرده و برای آن مقدمه‌ای ارزنده نوشته و [[علامه مامقانى]] و آثارش و نسخه خطی اثر حاضر را معرفی کرده است.
'''إزاحة الوسوسة عن تقبيل الأعتاب المقدسة'''، نوشته رجالی، اصولی و فقیه قرن چهاردهم هجری قمری، [[مامقانی، عبدالله|آیت‌الله عبدالله مامقانى]]، معروف به [[مامقانی، عبدالله|علامه مامقانى]] و [[مامقانی، عبدالله|فاضل مامقانى]] (1290-1351ق) است که به بررسی شبهه عدم جواز بوسیدن ضریح عتبات مقدسه می‌پردازد و به‌صورت اجتهادی به آن پاسخ می‌دهد. [[حسن، نزار|نزار نعمه حسن]]، این کتاب را تحقیق و تصحیح کرده و برای آن مقدمه‌ای ارزنده نوشته و [[مامقانی، عبدالله|علامه مامقانى]] و آثارش و نسخه خطی اثر حاضر را معرفی کرده است.


==آثار مرتبط==
==آثار مرتبط==
خط ۳۱: خط ۳۱:


==هدف و روش==
==هدف و روش==
* [[مرکز پژوهش آستان مقدس حضرت امام حسین(ع)]] با اشاره به آنکه برخی از مردم، به‌خصوص مخالفان مذهبی، در مشروعیت زیارت عتبات مقدسه شک کرده‌اند، افزوده است: [[فاضل مامقانى]] در این کتاب، مطالب سودمند و ادله معتبری آورده که صاحبان عقل می‌پذیرند و اندیشمندان بر درستی آن گواهی می‌دهند و به همین جهت این مرکز تصمیم گرفت که بار دیگر این اثر را منتشر کند؛ زیرا چاپ‌های قبلی تمام شده است<ref>ر.ک: مقدمه ناشر، ص7-8</ref>. ناشر در ادامه به توضیح واژگان و اصطلاحات «عتبات»، «مشهد»، «مرقد»، «حضرت»، «حرم»، «ضریح»، «رواق»، «صحن» و «روضه» پرداخته است<ref>ر.ک: همان، ص11-18</ref>.
* [[مرکز پژوهش آستان مقدس حضرت امام حسین(ع)]] با اشاره به آنکه برخی از مردم، به‌خصوص مخالفان مذهبی، در مشروعیت زیارت عتبات مقدسه شک کرده‌اند، افزوده است: [[مامقانی، عبدالله|فاضل مامقانى]] در این کتاب، مطالب سودمند و ادله معتبری آورده که صاحبان عقل می‌پذیرند و اندیشمندان بر درستی آن گواهی می‌دهند و به همین جهت این مرکز تصمیم گرفت که بار دیگر این اثر را منتشر کند؛ زیرا چاپ‌های قبلی تمام شده است<ref>ر.ک: مقدمه ناشر، ص7-8</ref>. ناشر در ادامه به توضیح واژگان و اصطلاحات «عتبات»، «مشهد»، «مرقد»، «حضرت»، «حرم»، «ضریح»، «رواق»، «صحن» و «روضه» پرداخته است<ref>ر.ک: همان، ص11-18</ref>.
* [[نزار نعمه حسن]] با تأکید بر اینکه امروز، روزگار وسوسه و تشکیک در هر چیزی حتی مقدسات و عقیده دینی با چنگ زدن به شواهد و قراینی ضعیف و نابجا است تا عوام ناآگاه و ضعیفان را از حقّ و حقیقت منحرف کنند، اضافه کرده است: ولی خورشید حقیقت و باور صحیح اسلامی هرگز غروب نمی‌کند و معاندان، آب در هاون می‌کوبند و اندیشوران اسلامی، مجاهدانه می‌کوشند و نقشه‌های دشمنان را نقش بر آب می‌سازند و [[علامه مامقانى]] در اینجا با بهره‌گیری کافی و آگاهانه از عقل و نقل، کتابی ارزنده فراهم کرده و پاسخی عالمانه عرضه داشته و وسوسه‌های شیاطین را بی‌ثمر نموده است<ref>ر.ک: مقدمه محقق، ص21-22</ref>.
* [[حسن، نزار|نزار نعمه حسن]] با تأکید بر اینکه امروز، روزگار وسوسه و تشکیک در هر چیزی حتی مقدسات و عقیده دینی با چنگ زدن به شواهد و قراینی ضعیف و نابجا است تا عوام ناآگاه و ضعیفان را از حقّ و حقیقت منحرف کنند، اضافه کرده است: ولی خورشید حقیقت و باور صحیح اسلامی هرگز غروب نمی‌کند و معاندان، آب در هاون می‌کوبند و اندیشوران اسلامی، مجاهدانه می‌کوشند و نقشه‌های دشمنان را نقش بر آب می‌سازند و [[علامه مامقانى]] در اینجا با بهره‌گیری کافی و آگاهانه از عقل و نقل، کتابی ارزنده فراهم کرده و پاسخی عالمانه عرضه داشته و وسوسه‌های شیاطین را بی‌ثمر نموده است<ref>ر.ک: مقدمه محقق، ص21-22</ref>.
* نویسنده انگیزه خودش را از نگارش رساله حاضر، پاسخگویی به درخواست برخی از برادران دینی دانسته که شبهه دشمنان را در این مسئله نقل کرده‌اند<ref>ر.ک: مقدمه نویسنده، ص31</ref>.
* نویسنده انگیزه خودش را از نگارش رساله حاضر، پاسخگویی به درخواست برخی از برادران دینی دانسته که شبهه دشمنان را در این مسئله نقل کرده‌اند<ref>ر.ک: مقدمه نویسنده، ص31</ref>.


==ساختار و محتوا==
==ساختار و محتوا==
[[آیت‌الله عبدالله مامقانى]] در این اثر کم‌برگ و پُربار، نخست توضیح می‌دهد که بوسیدن عتبات از باب تعظیم شعائر و اظهار محبت به اهل‌بیت(ع) است و اشکالی ندارد و آنگاه حکم دو نوع سجده را شرح می‌دهد و بعد ادله و روایاتی را نقل می‌کند که دلالت دارد بر آنکه مردم و صحابه پیامبر(ص) و یاران اهل‌بیت(ع) دست و پای امامان معصوم(ع) را می‌بوسیدند و آنگاه 3 دلیل را مطرح‌ می‌کند که مخالفان برای جایز نبودن بوسیدن عتبات مقدسه بیان کرده‌اند و سپس به نقد و بررسی آن می‌پردازد.
[[مامقانی، عبدالله|آیت‌الله عبدالله مامقانى]] در این اثر کم‌برگ و پُربار، نخست توضیح می‌دهد که بوسیدن عتبات از باب تعظیم شعائر و اظهار محبت به اهل‌بیت(ع) است و اشکالی ندارد و آنگاه حکم دو نوع سجده را شرح می‌دهد و بعد ادله و روایاتی را نقل می‌کند که دلالت دارد بر آنکه مردم و صحابه پیامبر(ص) و یاران اهل‌بیت(ع) دست و پای امامان معصوم(ع) را می‌بوسیدند و آنگاه 3 دلیل را مطرح‌ می‌کند که مخالفان برای جایز نبودن بوسیدن عتبات مقدسه بیان کرده‌اند و سپس به نقد و بررسی آن می‌پردازد.


==نمونه مباحث==
==نمونه مباحث==