پرش به محتوا

رسالة فضل التصوف علی المذاهب: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۶: خط ۲۶:
| پیش از =  
| پیش از =  
}}
}}
'''رسالة فضل التصوف علی المذاهب'''، منسوب به فقیه شافعی، زاهد و صوفی قرن چهارم هجری قمری و مؤسّس فرقه خفیفیه، [[ابوعبدالله محمد بن خفیف بن اسفکشاذ ضبی]]، مشهور به [[ابن خفیف]] و [[شیخ کبیر]] (269-۳۷۱ق)، صوفیان را برتر از محدّثان و فقیهان می‌شمارد. بانوی پژوهشگر معاصر، [[فاطمه علاقه]] این رساله مختصر را تصحیح کرده و در نشریه «معارف»، دوره پانزدهم شماره 1 و 2، فروردین و آبان 1377ش، منتشر ساخته و برای آن مقدمه‌ای نوشته و [[محمد بن خفیف]] و اثر حاضر را معرفی کرده است.
'''رسالة فضل التصوف علی المذاهب'''، منسوب به فقیه شافعی، زاهد و صوفی قرن چهارم هجری قمری و مؤسّس فرقه خفیفیه، [[شیرازی، ابن خفیف|ابوعبدالله محمد بن خفیف بن اسفکشاذ ضبی]]، مشهور به [[شیرازی، ابن خفیف|ابن خفیف]] و [[شیرازی، ابن خفیف|شیخ کبیر]] (269-۳۷۱ق)، صوفیان را برتر از محدّثان و فقیهان می‌شمارد. بانوی پژوهشگر معاصر، [[علاقه، فاطمه|فاطمه علاقه]] این رساله مختصر را تصحیح کرده و در نشریه «معارف»، دوره پانزدهم شماره 1 و 2، فروردین و آبان 1377ش، منتشر ساخته و برای آن مقدمه‌ای نوشته و [[شیرازی، ابن خفیف|محمد بن خفیف]] و اثر حاضر را معرفی کرده است.


==صحت نسبت==
==صحت نسبت==
* [[فاطمه علاقه]]، آمدن نام این اثر در مآخذی (مانند شرح ‌حال ابن خفیف نوشته شاگرد شیخ کبیر، دیلمی با ترجمه فارسی جنید شیرازی و [[دایرة‌المعارف اسلام]]، [[جستجو در تصوف ایران]] و [[سیره ابن خفیف]]) را شاهدی بر صحت انتساب آن به [[شیخ کبیر]] شمرده است<ref>ر.ک: مقدمه مصحح، ص53</ref>.
* [[علاقه، فاطمه|فاطمه علاقه]]، آمدن نام این اثر در مآخذی (مانند شرح ‌حال ابن خفیف نوشته شاگرد شیخ کبیر، دیلمی با ترجمه فارسی جنید شیرازی و [[دایرة‌المعارف اسلام]]، [[جستجو در تصوف ایران]] و [[سیره ابن خفیف]]) را شاهدی بر صحت انتساب آن به [[شیرازی، ابن خفیف|شیخ کبیر]] شمرده است<ref>ر.ک: مقدمه مصحح، ص53</ref>.


==انتقاد روشی==
==انتقاد روشی==
* متأسفانه شواهد کافی بر دقت و صحت این تصحیح، مشاهده نمی‌شود و رساله منتشرشده، از این منظر چندان که باید و شاید ارزنده و قابل اعتنا نیست و بلکه [[فاطمه علاقه]] خودش نیز همین نقص را از دیدگاهی دیگر تأیید کرده و برخی قسمت‌های نسخه خطی را علی‌رغم کوشش‌های فراوان، ناخواندنی دانسته است<ref>ر.ک: همان، ص53</ref>.
* متأسفانه شواهد کافی بر دقت و صحت این تصحیح، مشاهده نمی‌شود و رساله منتشرشده، از این منظر چندان که باید و شاید ارزنده و قابل اعتنا نیست و بلکه [[علاقه، فاطمه|فاطمه علاقه]] خودش نیز همین نقص را از دیدگاهی دیگر تأیید کرده و برخی قسمت‌های نسخه خطی را علی‌رغم کوشش‌های فراوان، ناخواندنی دانسته است<ref>ر.ک: همان، ص53</ref>.


==انتقاد محتوایی==
==انتقاد محتوایی==