پرش به محتوا

الرحلة الحجازية (حضیکی): تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
جز (Hbaghizadeh صفحهٔ الرحلة الحجازية (ابوعبدالله حضیکی) را بدون برجای‌گذاشتن تغییرمسیر به الرحلة الحجازية (حضیکی) منتقل کرد)
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۵: خط ۲۵:
| پیش از =  
| پیش از =  
}}
}}
'''الرحلة الحجازية'''، اثر ابوعبدالله محمد بن احمد حضیکی سوسی (متوفی 1189ق)، سفرنامه‌ای است در شرح سفر مؤلف به سرزمین حجاز و چگونگی انجام مناسک حج که با تحقیق عبدالعالی لمدبر منتشر شده است.
'''الرحلة الحجازية'''، اثر [[حضیکی، محمد بن احمد|ابوعبدالله محمد بن احمد حضیکی سوسی]] (متوفی 1189ق)، سفرنامه‌ای است در شرح سفر مؤلف به سرزمین حجاز و چگونگی انجام مناسک حج که با تحقیق [[لمدبر، عبدالعالی|عبدالعالی لمدبر]] منتشر شده است.


حضیکی در این کتاب، به شرح سفر خود به سرزمین حجاز و چگونگی انجام مراسم و مناسک حج پرداخته است. سفر وی، یکی از سفرهای علمی در حجاز بشمار می‌رود. او در این سفر، علم‌آموزی را با ادای مراسم و مناسک حج آمیخته و بدین‌ترتیب، ویژگی‌هایی از زندگی علمی خود را ترسیم نموده و شیوخ خویش را که در راه حجاز، از مجالس ایشان استفاده ‌کرده و فواید و اجازه‌هایی را از آنان دریافت نموده، معرفی کرده و نیز سفرنامه خود را با اطلاعات تاریخی و جغرافیایی ارزشمندی، غنی ساخته است. وی در این کتاب، از ساختار جمعیتی تعدادی از شهرها، با ذکر اقوام، طوایف و آداب و رسوم اجتماعی آنها صحبت کرده و به توصیف دقیق بسیاری از اماکن و زیارتگاه‌هایی که دیده پرداخته است. سفرنامه او، خالی از حال و هوای ادبی والا نیست؛ مخصوصا وقتی احساس بیگانگی می‌کند یا ذهنش غرق در حسرت خانه و دیار می‌شود<ref>ر.ک: مقدمه محقق، ص6-7</ref>.
[[حضیکی، محمد بن احمد|حضیکی]] در این کتاب، به شرح سفر خود به سرزمین حجاز و چگونگی انجام مراسم و مناسک حج پرداخته است. سفر وی، یکی از سفرهای علمی در حجاز بشمار می‌رود. او در این سفر، علم‌آموزی را با ادای مراسم و مناسک حج آمیخته و بدین‌ترتیب، ویژگی‌هایی از زندگی علمی خود را ترسیم نموده و شیوخ خویش را که در راه حجاز، از مجالس ایشان استفاده ‌کرده و فواید و اجازه‌هایی را از آنان دریافت نموده، معرفی کرده و نیز سفرنامه خود را با اطلاعات تاریخی و جغرافیایی ارزشمندی، غنی ساخته است. وی در این کتاب، از ساختار جمعیتی تعدادی از شهرها، با ذکر اقوام، طوایف و آداب و رسوم اجتماعی آنها صحبت کرده و به توصیف دقیق بسیاری از اماکن و زیارتگاه‌هایی که دیده پرداخته است. سفرنامه او، خالی از حال و هوای ادبی والا نیست؛ مخصوصا وقتی احساس بیگانگی می‌کند یا ذهنش غرق در حسرت خانه و دیار می‌شود<ref>ر.ک: مقدمه محقق، ص6-7</ref>.


به‌طور کلی، سفرنامه حاضر، دارای ارزش و اهمیت بسیاری است و آن را به‌عنوان یک منبع مهم تاریخی، جغرافیایی و ادبی با در نظر گرفتن موقعیت آن در بین سفرنامه‌های مغربی، می‌توان نام برد<ref>ر.ک: همان، ص7</ref>.
به‌طور کلی، سفرنامه حاضر، دارای ارزش و اهمیت بسیاری است و آن را به‌عنوان یک منبع مهم تاریخی، جغرافیایی و ادبی با در نظر گرفتن موقعیت آن در بین سفرنامه‌های مغربی، می‌توان نام برد<ref>ر.ک: همان، ص7</ref>.