پرش به محتوا

الگو:صفحهٔ اصلی/مقالهٔ برگزیده اول: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
[[پرونده:NUR18150J1.jpg|بی‌قاب|چپ|مراقبات ماه رمضان|175px]]
[[پرونده:NUR86185J1.jpg|بی‌قاب|چپ|عفاف و حجاب در سبک زندگی ایرانی - اسلامی|175px]]


'''مراقبات ماه رمضان'''، نوشته‌ [[محمدی ری‌شهری، محمد|محمد محمدى رى‌شهرى]]، با ترجمه‌ [[محدثی، جواد|جواد محدثى]] از عربى به فارسى مى‌باشد كه در مورد مراقبت‌ها و اعمال ماه مبارک رمضان نوشته شده است.
'''عفاف و حجاب در سبک زندگی ایرانی - اسلامی'''، گزیده‌اى از بیانات [[خامنه‌ای، سید علی|مقام معظم رهبری]] درباره‌ موضوع عفاف و حجاب در سبک زندگى ایرانی - اسلامى در 5 فصل و اولین جلد از مجموعه‌‌ای 5 جلدى با عنوان نقش و رسالت زن است.


اين كتاب، شامل پنج بخش و هر بخش داراى فصولى است. در هر فصل، يك يا چند موضوع با روايات مربوط به آن از پيامبر(ص) و معصومين(ع) به زبان عربى ذكر شده و سپس ترجمه آن مرقوم گرديده است. در هر بخش، يك صفحه احاديث به زبان عربى و در صفحه‌ى مقابل، ترجمه‌ى آن احاديث به زبان فارسى نوشته شده است.
کتاب در 5 فصل با موضوعات «عفّت و حیا»، «روابط زن و مرد»، «حجاب و پوشش»، «کشف حجاب و بى‌بندوبارى» و «روش برخورد با بى‌بندوبارى»، تنظیم شده است.


بخش اول، فضايل ماه خدا را در چهار فصل، با اين عناوين و ترتيب: «عظمت و احترام ماه رمضان»، «ويژگى‌هاى ماه رمضان»، «بركات ماه رمضان»، و «تاكيد بر بهره‌ورى از بركات ماه رمضان»، شرح داده است.
نمونه‌هایی از متن:
 
# عظمت زن آن است که بتواند حُجب و حیا و عفاف زنانه را که خدا در جبلّت زن ودیعه نهاده است، حفظ کند؛ این را بیامیزد با عزّت مؤمنانه؛ این را بیامیزد با احساس تکلیف و وظیفه؛ آن لطافت را در جاى خود به‌کار ببرد، آن تیزى و بُرّندگى ایمان را هم در جاى خود به‌کار ببرد. این ترکیب ظریف فقط مال زن‌هاست؛ این آمیزه‌ى ظریف لطافت و بُرّندگى، مخصوص زن‌هاست؛ این امتیازى است که خداى متعال به زن داده است...
عظمت اين ماه، در بركات موجود در آن و برترى آن نسبت به ساير ماه‌ها است.
# شما می‌بینید که در همین کشور ما، یک روز بى‌حجابى را اجبارى کردند، امّا احدى در دنیا اعتراض نکرد که چرا بى‌حجابى را اجبارى می‌کنید! در کشور همسایه‌ى ما ترکیه، بى‌حجابى را اجبارى کردند و تا همین اواخر هم حتّى بعضى از دولت‌هاى ترکیه، همین اجبار و الزام را ادامه می‌دادند - که نمونه‌هایى در همین سال‌هاى اخیر دیده شده - امّا هیچ‌کس در دنیا اعتراض نکرد و اعتراض نمی‌کند! بالاتر از این، در کشورهاى اروپایى که خودشان را پیشرفته می‌دانند و در ادّعا و تبلیغات، مسائل حقوق بشر و آراى انسان‌ها برایشان حائز اهمّیت است - یعنى فرانسه و انگلیس - اجازه ندادند که چند نفر زن یا دختر مسلمان، با حجاب اسلامى رفت و آمد کنند و به مدارس بروند! اینجا اجبار و الزام را جایز می‌شمارند و در آن ایراد و عیبى نمی‌بینند؛ امّا جمهورى اسلامى به‌خاطر اینکه حجاب را در جامعه الزامى می‌داند، همه‌ى این محافل، آن را مورد اعتراض قرار می‌دهند! اگر الزام زنان به شکلى از لباس و زىّ ایراد دارد، ایراد آن بیشتر از الزام به حجاب است؛ زیرا این به سلامت نزدیک‌تر است. حدّاقل این است که این دو با یک نظر دیده بشود، امّا غرب این‌طورى عمل نمی‌کند...<span id="mp-more">[[عفاف و حجاب در سبک زندگی ایرانی - اسلامی|'''ادامه ...''']]</span>
 
ويژگى‌هاى اين ماه با اين عناوين شرح داده شده است: ماه خدا، ماه ميهمانى خدا (خداوند از بندگانش با دادن غذاى معنوى به روحشان، پذيرايى مى‌كند)، سرور ماه‌ها، آغاز سال (مقصود تجديد حيات معنوى و آغاز انسانيت است) و... از جمله بركات اين ماه، آمرزش گناهان و بسته بودن درهاى جهنم و در بند بودن شيطان است و بهره‌ورى از بركات آن تلاش بر بازگشت از گناه و توبه و پاک شدن است.
 
در ادامه، آداب روزه‌دارى از نظر مراتب و از زاويه تاثير آن در تكامل انسان، به سه دسته (روزه عوام، روزه خواص و روزه خواص خواص) تقسيم‌بندى و درباره هركدام توضيح مختصرى داده شده است.<span id="mp-more">[[مراقبات ماه رمضان|'''ادامه ...''']]</span>