پرش به محتوا

افغانستان در گذر زمان: تفاوت میان نسخه‌ها

جز
جایگزینی متن - 'ه ای ' به 'ه‌ای '
جز (جایگزینی متن - 'ن های ' به 'ن‌های ')
جز (جایگزینی متن - 'ه ای ' به 'ه‌ای ')
خط ۲۸: خط ۲۸:


==ساختار و گزارش محتوا==
==ساختار و گزارش محتوا==
مجموعه مجلدهای کتاب «افغانستان در گذر زمان» در ده جلد با هدف ارائه ی تاریخ افغانستان از عصر حجر تا امروز، تهیه و تدوین شده است. این مجموعه کتب، تاریح تحولات سیاسی و اجتماعی افغانستان را از زمان‌های دور مورد بررسی و تحلیل قرار داده است. به عقیده ی نویسنده، کتاب‌های زیادی در موضوعات تاریخی و سیاسی افغانستان نوشته شده؛ اما محققین شاهد این هستند که تاریخ افغانستان را بیشتر درباریان با انگیزه‌های شخصی و گروهی‌ شان تقریر کرده اند. افزون بر آن، یکی از مشکلات تاریخ نویسی در افغانستان این بوده که به شدت متاثر از گرایش‌های ملی و میهنی (ناسیونالیسم) است. تاریخ باید با گرایش جهانی نوشته شود. افغانستان باید در آیینه ی جهان نیز بررسی شود. بنابراین تاکنون تاریخ افغانستان به صورت مفصل و مشروح تحریر نشده است، اما از منظر منتقدان شاید این مجموعه اولین کتاب مفصل تاریخی باشد که تحولات افغانستان را در آیینه ای خارج از مرزهای جغرافیایی نیز به تصویر کشیده است.
مجموعه مجلدهای کتاب «افغانستان در گذر زمان» در ده جلد با هدف ارائه ی تاریخ افغانستان از عصر حجر تا امروز، تهیه و تدوین شده است. این مجموعه کتب، تاریح تحولات سیاسی و اجتماعی افغانستان را از زمان‌های دور مورد بررسی و تحلیل قرار داده است. به عقیده ی نویسنده، کتاب‌های زیادی در موضوعات تاریخی و سیاسی افغانستان نوشته شده؛ اما محققین شاهد این هستند که تاریخ افغانستان را بیشتر درباریان با انگیزه‌های شخصی و گروهی‌ شان تقریر کرده اند. افزون بر آن، یکی از مشکلات تاریخ نویسی در افغانستان این بوده که به شدت متاثر از گرایش‌های ملی و میهنی (ناسیونالیسم) است. تاریخ باید با گرایش جهانی نوشته شود. افغانستان باید در آیینه ی جهان نیز بررسی شود. بنابراین تاکنون تاریخ افغانستان به صورت مفصل و مشروح تحریر نشده است، اما از منظر منتقدان شاید این مجموعه اولین کتاب مفصل تاریخی باشد که تحولات افغانستان را در آیینه‌ای خارج از مرزهای جغرافیایی نیز به تصویر کشیده است.


آنچه پیش رو دارید  جلد چهارم این مجموعه است که در پنج فصل ارائه گردیده است و به بررسی دوره ی ورود سلطان احمدخان به هرات تا سلطنت ظاهرشاه می پردازد:
آنچه پیش رو دارید  جلد چهارم این مجموعه است که در پنج فصل ارائه گردیده است و به بررسی دوره ی ورود سلطان احمدخان به هرات تا سلطنت ظاهرشاه می پردازد: