پرش به محتوا

مختصر إثبات الرجعة: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
(صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR89702J1.jpg | عنوان = مختصر إثبات الرجعة | عنوان‌های دیگر = إثبات الرجعة. برگزیده | پدیدآورندگان | پدیدآوران = ابن شاذان، فضل بن شاذان (نويسنده) العتبة الحسینیة المقدسة. قسم الشؤون الفکریة و الثقافیة. شعبة التحقیق...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۵: خط ۲۵:
| پیش از =  
| پیش از =  
}}
}}
'''مختصر إثبات الرجعة'''، از آثار محدث، متکلم و فقیه امامى قرن سوم هجری قمری و از اصحاب امام‌ هادی(ع) و امام حسن عسکری(ع)، [[ابومحمد فضل بن شاذان بن خلیل ازدى نیشابورى]] (متوفای ۲۶۰ق‌)، تعدادی از روایات مسند است که موضوع ولایت و امامت اهل‌بیت(ع) و ظهور مهدی موعود(عج) و مسئله رجعت را توضیح می‌دهد. بخش پژوهش آستان حضرت امام حسین(ع)، این کتاب را تصحیح و تحقیق و منتشر کرده و برای آن مقدمه‌ای سودمند نوشته و [[فضل بن شاذان نیشابورى]] و آثارش و کتاب حاضر را شناسانده است.
'''مختصر إثبات الرجعة'''، از آثار محدث، متکلم و فقیه امامى قرن سوم هجری قمری و از اصحاب امام‌ هادی(ع) و امام حسن عسکری(ع)، [[ابن شاذان، فضل بن شاذان|ابومحمد فضل بن شاذان بن خلیل ازدى نیشابورى]] (متوفای ۲۶۰ق‌)، تعدادی از روایات مسند است که موضوع ولایت و امامت اهل‌بیت(ع) و ظهور مهدی موعود(عج) و مسئله رجعت را توضیح می‌دهد. بخش پژوهش آستان حضرت امام حسین(ع)، این کتاب را تصحیح و تحقیق و منتشر کرده و برای آن مقدمه‌ای سودمند نوشته و [[ابن شاذان، فضل بن شاذان|فضل بن شاذان نیشابورى]] و آثارش و کتاب حاضر را شناسانده است.


==هدف و روش==
==هدف و روش==
* بخش پژوهش [[آستان حضرت امام حسین(ع)]]، با تأکید بر آنکه رجعت به معنای «بازگشت از مرگ به‌سوی زندگی دنیا»، از مهم‌ترین مسائل اعتقادی شمرده می‌شود که شیعیان دوازده‌امامی بر درستی آن اجماع دارند و برای اثبات امکان آن به دو نوع دلیل استدلال کرده‌اند: الف)- آیاتی که دلالت دارد بر اینکه قوم‌هایی از امت‌های پیشین (مانند اصحاب کهف) بعد از مرگ، به زندگی دنیوی بازگشتند، ب)- روایات صحیح و معتبر از پیامبر(ص) و خاندان پاکش(ع)، افزوده است:
* بخش پژوهش آستان حضرت امام حسین(ع)، با تأکید بر آنکه رجعت به معنای «بازگشت از مرگ به‌سوی زندگی دنیا»، از مهم‌ترین مسائل اعتقادی شمرده می‌شود که شیعیان دوازده‌امامی بر درستی آن اجماع دارند و برای اثبات امکان آن به دو نوع دلیل استدلال کرده‌اند: الف)- آیاتی که دلالت دارد بر اینکه قوم‌هایی از امت‌های پیشین (مانند اصحاب کهف) بعد از مرگ، به زندگی دنیوی بازگشتند، ب)- روایات صحیح و معتبر از پیامبر(ص) و خاندان پاکش(ع)، افزوده است:
* به همین جهت تصمیم گرفتیم این مختصر را، که احادیث ارزشمندی در این زمینه دارد، تصحیح و منتشر کنیم<ref>ر.ک: مقدمه تحقیق، ص5-7</ref>.
* به همین جهت تصمیم گرفتیم این مختصر را، که احادیث ارزشمندی در این زمینه دارد، تصحیح و منتشر کنیم<ref>ر.ک: مقدمه تحقیق، ص5-7</ref>.
* [[فضل بن شاذان نیشابورى]]، آثار مهمّ و تأثیرگذاری داشته و به‌گفته [[نجاشی]]، 180 کتاب نوشته است، ولی متأسفانه به‌مرور زمان از بین رفته و جز اندکی از آن باقی نمانده<ref>ر.ک: همان، ص36</ref> و یکی از آن آثار، کتاب [[إثبات الرجعة]] است که به‌صورت کامل موجود نیست و فقط برگزیده‌ای از آن باقی مانده است<ref>ر.ک: همان، ص10</ref>.
* [[ابن شاذان، فضل بن شاذان|فضل بن شاذان نیشابورى]]، آثار مهمّ و تأثیرگذاری داشته و به‌گفته [[نجاشی]]، 180 کتاب نوشته است، ولی متأسفانه به‌مرور زمان از بین رفته و جز اندکی از آن باقی نمانده<ref>ر.ک: همان، ص36</ref> و یکی از آن آثار، کتاب [[إثبات الرجعة]] است که به‌صورت کامل موجود نیست و فقط برگزیده‌ای از آن باقی مانده است<ref>ر.ک: همان، ص10</ref>.


==ساختار و محتوا==
==ساختار و محتوا==
در این اثر، تعداد 21 روایت همراه با اسناد آن به نقل از کتاب [[إثبات الرجعة]]، از آثار [[فضل بن شاذان نیشابورى]] مطرح شده است<ref>ر.ک: متن کتاب، ص68</ref>. موضوع این احادیث، یا مبحث رجعت است و یا مرتبط با آن است؛ مانند مسئله امامت دوازده امام(ع) و قیام امام دوازدهم(عج).
در این اثر، تعداد 21 روایت همراه با اسناد آن به نقل از کتاب [[إثبات الرجعة]]، از آثار [[ابن شاذان، فضل بن شاذان|فضل بن شاذان نیشابورى]] مطرح شده است<ref>ر.ک: متن کتاب، ص68</ref>. موضوع این احادیث، یا مبحث رجعت است و یا مرتبط با آن است؛ مانند مسئله امامت دوازده امام(ع) و قیام امام دوازدهم(عج).


==نمونه مباحث==
==نمونه مباحث==