پرش به محتوا

ابن مرثد، علقمه: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۴۲: خط ۴۲:
| کد مؤلف = AUTHORCODE16457AUTHORCODE
| کد مؤلف = AUTHORCODE16457AUTHORCODE
}}
}}
'''علقمة بن مرثد''' (متوفی 120ق)، صاحب کتاب «زهد الثمانية من التابعين»، از جمله روات اهل سنت است.
'''ابوالحارث علقمة بن مرثد''' (متوفی 120ق)، صاحب کتاب «[[زهد الثمانیة من التابعین|زهد الثمانية من التابعين]]»، از جمله روات اهل سنت است.


==نام و نسب==
==نام و نسب==
خط ۵۱: خط ۵۱:


==جایگاه وی در نظر علما==
==جایگاه وی در نظر علما==
ذهبی در «سير أعلام النبلاء» درباره وی چنین نوشته است: «امام فقیه حجت، ابوالحارث حضرمی کوفی، از ابی‌عبدالرحمن سلمی و طارق بن شهاب و عبدالرحمن بن ابی‌لیلی و سعد بن عبیده و مانند آنها روایت کرده است. او را از جمله صغار تابعین ذکر کرده‌اند، ولکن قدیم الموت است. غیلان بن جامع، ابوحنیفه، اوزاعی، شعبه، سفیان ثوری، مسعر بن کدام، مسعودی و دیگران از او روایت کرده‌اند. امام احمد درباره او نوشته: «هو ثبت في الحديث»»<ref>ر.ک: ذهبی، محمد بن احمد، جزء 5، ص206</ref>‏.
[[ذهبی، محمد بن احمد|ذهبی]] در «[[سير أعلام النبلاء]]» درباره وی چنین نوشته است: «امام فقیه حجت، ابوالحارث حضرمی کوفی، از ابی‌عبدالرحمن سلمی و طارق بن شهاب و عبدالرحمن بن ابی‌لیلی و سعد بن عبیده و مانند آنها روایت کرده است. او را از جمله صغار تابعین ذکر کرده‌اند، ولکن قدیم الموت است. غیلان بن جامع، ابوحنیفه، اوزاعی، شعبه، سفیان ثوری، مسعر بن کدام، مسعودی و دیگران از او روایت کرده‌اند. امام احمد درباره او نوشته: «هو ثبت في الحديث»»<ref>ر.ک: ذهبی، محمد بن احمد، جزء 5، ص206</ref>‏.


«زهد الثمانية من التابعين»، اثر علقمة بن مرثد است که در آن هشت تن از روات تابعین مشهور را که زهد به ایشان منتهی می‌شود، معرفی و زهد و تقوا و سخنان ایشان درباره زهد در دنیا را در آن ذکر کرده است. همچنین شهادت اهل علم و فضل درباره آنها را بیان کرده است و اینکه ایشان از ثقات اثبات عدول در روایت احادیث نبوی هستند<ref>ر.ک: فریوایی، عبدالرحمن،  ص7-8</ref>‏.
«[[زهد الثمانیة من التابعین|زهد الثمانية من التابعين]]»، اثر علقمة بن مرثد است که در آن هشت تن از روات تابعین مشهور را که زهد به ایشان منتهی می‌شود، معرفی و زهد و تقوا و سخنان ایشان درباره زهد در دنیا را در آن ذکر کرده است. همچنین شهادت اهل علم و فضل درباره آنها را بیان کرده است و اینکه ایشان از ثقات اثبات عدول در روایت احادیث نبوی هستند<ref>ر.ک: فریوایی، عبدالرحمن،  ص7-8</ref>‏.


==آثار==
==آثار==