پرش به محتوا

آن سوی بهشت: مقاله‌هایی در حوزۀ سیاست، تاریخ، ادبیات، هنر: تفاوت میان نسخه‌ها

جز
جایگزینی متن - ' می آ' به ' می‌آ'
جز (جایگزینی متن - 'ه ها ' به 'ه‌ها ')
جز (جایگزینی متن - ' می آ' به ' می‌آ')
 
(۱۶ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۲۸: خط ۲۸:
| پیش از =
| پیش از =
}}
}}
'''آن سوی بهشت: مقاله‌هایی در حوزۀ سیاست، تاریخ، ادبیات، هنر''' تألیف ايزايا برلين - ولاديمير نابوكوف - ژانت آفاری، رومن رولان- دیوید لاج- دوریس لسینگ؛ ترجمه رضا رضایی؛ کتاب حاضر گزیده ای است از مقاله هایی که مترجم از سی و چند سال پیش تاکنون در مطبوعات ترجمه و منتشر کرده است. حجم مقاله‌ها زیاد بود اما آنچه از صافی گزینش عبور کرده مقاله هایی بوده که «فایده» یا «موضوعیت» داشته‌اند.  مقاله‌ها به چهار دسته تقسیم شده اند: «سیاست و تاریخ»، «ادبیات و اندیشه»، «هنر و اندیشه»، و «تاریخ معاصر ایران». این تقسیم بندی و افزودن واژه ی «اندیشه» نشان دهنده ی بار نظری یا تئوریک مقاله هاست.
'''آن سوی بهشت: مقاله‌هایی در حوزۀ سیاست، تاریخ، ادبیات، هنر''' تألیف [[برلين، ايزايا|ايزايا برلين]] - [[نابوكوف، ولاديمير|ولاديمير نابوكوف]] - [[آفاری، ژانت|ژانت آفاری]]، [[رومن رولان]]- [[دیوید لاج]]- [[دوریس لسینگ]]؛ ترجمه [[رضایی، رضا|رضا رضایی]]؛ کتاب حاضر گزیده‌ای است از مقاله‌هایی که مترجم از سی و چند سال پیش تاکنون در مطبوعات ترجمه و منتشر کرده است. حجم مقاله‌ها زیاد بود اما آنچه از صافی گزینش عبور کرده مقاله‌هایی بوده که «فایده» یا «موضوعیت» داشته‌اند.   


==ساختار==
==ساختار==
مقالات در 4 دسته ی کلی به صورت چهار بخش مجزا تقسیم بندی شده اند:
مقاله‌ها به چهار دسته تقسیم شده‌اند: «سیاست و تاریخ (16 مقاله)»، «ادبیات و اندیشه (22مقاله)»، «هنر و اندیشه (7 مقاله)»، و «تاریخ معاصر ایران (5مقاله)». این تقسیم بندی و افزودن واژه‌ی «اندیشه» نشان دهنده‌ی بار نظری یا تئوریک مقاله‌هاست.
 
بخش نخست: سیاست و تاریخ (16 مقاله)
 
بخش دوم: ادبیات و اندیشه (22مقاله)
 
بخش سوم: هنر و اندیشه (7 مقاله)
 
بخش چهارم: تاریخ معاصر ایران (5مقاله)


==گزارش محتوا==
==گزارش محتوا==
این کتاب گزیده ای است از مقاله هایی که مترجم از سی و چند سال پیش تاکنون در مطبوعات ترجمه و منتشر کرده است. این مقاله‌ها عمدتا ترجمه اند اما چند مقاله را نیز خود مترجم نوشته است. حجم مقاله‌ها زیاد بود اما آنچه از صافی گزینش عبور کرده مقاله هایی بوده که «فایده» یا «موضوعیت» داشته و در حوزه‌های گوناگونی بوده‌اند.  البته تقسیم بندی این مقاله‌ها نیز کار ساده ای نبود، زیرا در بسیاری از آن ها همپوشانی های موضوعی به چشم می خورد و تصمیم گیری درباره ی تقسیم بندی مقاله‌ها مشکل می شد. از همین رو، کل مقاله‌ها در چهار دسته ی کلی تقسیم بندی شد. افزودن واژه ی «اندیشه» به تقسیم بندی ها نشان دهنده ی بار «نظری» یا «تئوریک» بخشی از مقاله هاست. گرچه همواره باب مناقشه بر سر معنای مشخص و ملموس این واژه‌ها مفتوح است. خیلی وقت ها، در کتاب هایی که مجموعه مقاله به حساب می آیند، نام یکی از مقاله‌ها را روی کتاب می گذارند. مترجم نیز به این سنت عمل کرده و نام کتاب حاضر را از نام یکی از مقاله‌ها (آن سوی بهشت) گرفته که تعریضی به کتاب این سوی بهشت اثر اسکات فیتزجرالد است. همه ی مقاله‌ها برگرفته از مآخذی اند که در پانوشت اولین صفحه ی آن ها آورده شده‌اند.  همان طور که اشاره شد.<ref> [https://historylib.com/books/2630 ر.ک: کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران] </ref>
این کتاب گزیده‌ای است از مقاله‌هایی که مترجم از سی و چند سال پیش تاکنون در مطبوعات ترجمه و منتشر کرده است. این مقاله‌ها عمدتا ترجمه‌اند اما چند مقاله را نیز خود مترجم نوشته است. حجم مقاله‌ها زیاد بود اما آنچه از صافی گزینش عبور کرده مقاله‌هایی بوده که «فایده» یا «موضوعیت» داشته و در حوزه‌های گوناگونی بوده‌اند.  البته تقسیم بندی این مقاله‌ها نیز کار ساده‌ای نبود، زیرا در بسیاری از آن‌ها همپوشانی‌های موضوعی به چشم می‌خورد و تصمیم گیری درباره‌ی تقسیم بندی مقاله‌ها مشکل می‌شد. از همین رو، کل مقاله‌ها در چهار دسته‌ی کلی تقسیم بندی شد. افزودن واژه‌ی «اندیشه» به تقسیم بندی‌ها نشان دهنده‌ی بار «نظری» یا «تئوریک» بخشی از مقاله‌هاست. گرچه همواره باب مناقشه بر سر معنای مشخص و ملموس این واژه‌ها مفتوح است. خیلی وقت‌ها، در کتاب‌هایی که مجموعه مقاله به حساب می‌آیند، نام یکی از مقاله‌ها را روی کتاب می‌گذارند. مترجم نیز به این سنت عمل کرده و نام کتاب حاضر را از نام یکی از مقاله‌ها (آن سوی بهشت) گرفته که تعریضی به کتاب این سوی بهشت اثر اسکات فیتزجرالد است. همه‌ی مقاله‌ها برگرفته از مآخذی اند که در پانوشت اولین صفحه‌ی آن‌ها آورده شده‌اند.  همان طور که اشاره شد.<ref> [https://historylib.com/books/2630 ر.ک: کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران] </ref>


==پانويس ==
==پانويس ==
خط ۵۶: خط ۴۸:
[[رده:کتاب‌شناسی]]
[[رده:کتاب‌شناسی]]
[[رده:مقالات جدید(اسفند) باقی زاده]]  
[[رده:مقالات جدید(اسفند) باقی زاده]]  
[[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
[[رده:مقالات بازبینی شده2 اسفند 1402]]