پرش به محتوا

امیری فیروزکوهی، امیربانو (مصفا): تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۴۳: خط ۴۳:
|کد مؤلف =AUTHORCODE.....AUTHORCODE}}
|کد مؤلف =AUTHORCODE.....AUTHORCODE}}


'''امیربانو کریمی''' (۱۳۱۰ – ۱۴۰۲ش)، استاد ادبیات فارسی و متخصص در سبک هندی و صائب‌شناسی، همسر مظاهر مصفا
'''امیربانو کریمی''' (۱۳۱۰ – ۱۴۰۲ش)، استاد ادبیات فارسی و متخصص در سبک هندی و صائب‌شناسی، همسر [[مصفا، مظاهر|مظاهر مصفا]]


==ولادت==
==ولادت==
خط ۴۹: خط ۴۹:


==تحصیلات==
==تحصیلات==
امیر بانو کریمی دوران دبیرستان به مدرسه شادخت رفت ، بعد از کلاس یازدهم با آن که علاقه وافری به رشته طب داشت اما به توصیه پدر در رشته ادبی موفق به کسب دیپلم با رتبه نخست کشوری شد . برای ورود به دانشگاه در کنکور رشته ادبیات شرکت کرد و تا پایان تحصیلات شاگرد اول آن رشته بود و اما امیر بانو مدرک دکترای ادبی را با وقفه ای طولانی دریافت کرد و در سال 1350 از رساله دکترای خود که به پیشنهاد دکتر معین درباره جوامع الحکایات و لوامع الرویات بود، دفاع کرد و در سال 1359 باب نخست آن توسط انتشارات امیر کبیر چاپ شد.
امیر بانو کریمی دوران دبیرستان به مدرسه شادخت رفت، بعد از کلاس یازدهم با آن که علاقه وافری به رشته طب داشت، اما به توصیه پدر در رشته ادبی موفق به کسب دیپلم با رتبه نخست کشوری شد.


امیر بانو کریمی از محضر استادانی چون دکتر معین، دکتر خانلری، دکتر همایی استفاده‌های زیادی برده است. جدامیر بانو کریمی ، سردار فیروز کوهی نخستین مدرسه شبانه روزی را در تهران تأسیس و بسیاری از دارایی های خو را وقف این مدرسه کرد.
برای ورود به دانشگاه در کنکور رشته ادبیات شرکت کرد و تا پایان تحصیلات شاگرد اول آن رشته بود و اما امیر بانو مدرک دکترای ادبی را با وقفه ای طولانی دریافت کرد و در سال 1350ش از رساله دکترای خود که به پیشنهاد [[معین، محمد|دکتر معین]] درباره [[متن انتقادی جوامع الحكايات و لوامع الروايات|جوامع الحکایات و لوامع الرویات]] بود، دفاع کرد و در سال 1359 باب نخست آن توسط انتشارات امیر کبیر چاپ شد.  


امیر بانو کریمی مدتی بعد از تدریس به مظاهر مصفا(متوفای 8 آبان 1398ش) یکی از چهره‌های ماندگار ادبیات معاصر و از قصیده سرایان بنام ازدواج کرد.
امیر بانو کریمی از محضر استادانی چون [[معین، محمد|دکتر معین]]، دکتر [[خانلری، پرویز|خانلری]]، دکتر [[همایی، جلال‌الدین|همایی]] استفاده‌های زیادی برده است. جد امیر بانو کریمی، سردار فیروز کوهی نخستین مدرسه شبانه‌روزی را در تهران تأسیس و بسیاری از دارایی های خو را وقف این مدرسه کرد.
 
امیر بانو کریمی مدتی بعد از تدریس به [[مصفا، مظاهر|مظاهر مصفا]](متوفای 8 آبان 1398ش) یکی از چهره‌های ماندگار ادبیات معاصر و از قصیده سرایان بنام ازدواج کرد.


==فعالیت‌ها==
==فعالیت‌ها==