پرش به محتوا

شهید مطهری مرزبان بیدار: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۶: خط ۲۶:
| پیش از =
| پیش از =
}}
}}
'''شهید مطهری مرزبان بیدار''' تألیف محمد خردمند؛ این نوشتار عهده‌دار تشریح زندگی‌نامه استاد می‌باشد که در هشت بخش، خاندان مطهر، فصل شکفتن، نخستین هجرت، هجرت به قم، سومین هجرت، حدیث شمع، باقیات صالحات و گلستان جاویدان تنظیم یافته است.
'''شهید مطهری مرزبان بیدار''' تألیف [[خردمند، محمد|محمد خردمند]]؛ این نوشتار عهده‌دار تشریح زندگی‌نامه [[مطهری، مرتضی|استاد شهید مرتضی مطهری]] می‌باشد که در هشت بخش، خاندان مطهر، فصل شکفتن، نخستین هجرت، هجرت به قم، سومین هجرت، حدیث شمع، باقیات صالحات و گلستان جاویدان تنظیم یافته است.


برخی از مباحثی که در این فصل طرح شده، عبارت‌اند از:
برخی از مباحثی که در این فصل طرح شده، عبارت‌اند از:


کودک نمازگزار، حکومت سیاه، روح قدسی، در محضر خورشید، تدریس در خانواده، چراغ انجمن، روش سیاسی، گوهر ادب، در سنگر مسجد، اظهارنظر ساواک، نامه منسوب به استاد به امام خمینی سفری به پاریس، آخرین دیدار، شاگردان فرزانه، آثار منتشر شده و آثار در دست انتشار.
کودک نمازگزار، حکومت سیاه، روح قدسی، در محضر خورشید، تدریس در خانواده، چراغ انجمن، روش سیاسی، گوهر ادب، در سنگر مسجد، اظهارنظر ساواک، نامه منسوب به استاد به [[موسوی خمینی، سید روح‌الله|امام خمینی]] سفری به پاریس، آخرین دیدار، شاگردان فرزانه، آثار منتشر شده و آثار در دست انتشار.


محور نامه منسوب به استاد، خطاب به سیدروح‌الله مصطفوی خمینی در موارد زیر خلاصه می‌شود:
محور نامه منسوب به استاد، خطاب به [[موسوی خمینی، سید روح‌الله|سید روح‌الله مصطفوی خمینی]] در موارد زیر خلاصه می‌شود:


#نفوذ افکار مارکسیستی به برخی محافل مذهبی
#نفوذ افکار مارکسیستی به برخی محافل مذهبی
خط ۳۹: خط ۳۹:
#مسأله شریعتی‌ها
#مسأله شریعتی‌ها


در قسمت آخر نامه - مفصل‌ترین قسمت - نویسنده به شدت به دکتر علی‌شریعتی حمله‌ور شده و پیشنهادهایی به سیدروح‌الله مصطفوی خمینی در این‌باره ارائه کرده است.
در قسمت آخر نامه - مفصل‌ترین قسمت - نویسنده به شدت به [[شریعتی، علی|دکتر علی‌ شریعتی]] حمله‌ور شده و پیشنهادهایی به [[موسوی خمینی، سید روح‌الله|سید روح‌الله مصطفوی خمینی]] در این‌باره ارائه کرده است.


گفتنی است آن چه در مورد این نامه موجب تعجب می‌باشد، وجود برخی عبارات و الفاظ توهین‌آمیز در آن است که به دور از منطق و سیاق قلم استاد می‌باشد.
گفتنی است آن چه در مورد این نامه موجب تعجب می‌باشد، وجود برخی عبارات و الفاظ توهین‌آمیز در آن است که به دور از منطق و سیاق قلم استاد می‌باشد.


مطالب نامه مذکور توسط حجت‌الاسلام حسن یوسفی اشکوری در کتاب «نقد و بررسی نامه استاد مطهری به امام خمینی درباره دکتر علی شریعتی / 462» و کتاب «شریعتی و نقد سنت» - بخش سوم کتاب‌شناسی, منبع شماره ۱۴۰-و توسط دکتر حسین رزمجو در کتاب «پوستین وارونه: نقدی بر بحث "دکتر شریعتی و تز اسلام منهای روحانیت" در کتاب "نهضت امام خمینی(ره)" - بخش سوم کتاب‌شناسی حاضر منبع شماره ۵۳- و نیز توسط علی‌رضا کوشش خواجویی در مقاله «نقد و بررسی نامه منتسب به شهید علامه مطهری» واقع در کتاب «مجموعه مقالات همایش بازشناسی اندیشه‌های دکتر علی شریعتی (جلد سوم) - بخش سوم کتاب‌شناسی حاضر، منبع شماره ۱۲۷ - نقد و بررسی شده است.
مطالب نامه مذکور توسط حجت‌الاسلام [[حسن یوسفی اشکوری]] در کتاب «نقد و بررسی نامه استاد مطهری به [[موسوی خمینی، سید روح‌الله|امام خمینی]] درباره [[شریعتی، علی|دکتر علی شریعتی]] / 462» و کتاب «شریعتی و نقد سنت» - بخش سوم کتاب‌شناسی, منبع شماره ۱۴۰-و توسط دکتر [[رزمجو، حسین|حسین رزمجو]] در کتاب «پوستین وارونه: نقدی بر بحث "دکتر شریعتی و تز اسلام منهای روحانیت" در کتاب "نهضت [[موسوی خمینی، سید روح‌الله|امام خمینی]](ره)" - بخش سوم کتاب‌شناسی حاضر منبع شماره ۵۳- و نیز توسط [[علی‌رضا کوشش خواجویی]] در مقاله «نقد و بررسی نامه منتسب به [[مطهری، مرتضی|شهید علامه مطهری]]» واقع در کتاب «مجموعه مقالات همایش بازشناسی اندیشه‌های [[شریعتی، علی|دکتر علی شریعتی]] (جلد سوم) - بخش سوم کتاب‌شناسی حاضر، منبع شماره ۱۲۷ - نقد و بررسی شده است.


اکثر مطالب این کتاب پیش‌تر در کتب دیگر چاپ شده است.
اکثر مطالب این کتاب پیش‌تر در کتب دیگر چاپ شده است.


قابل توجه این که اين کتاب اخیراً با نام «شهید مطهری» نیز توسط شرکت چاپ و نشر بین‌الملل منتشر شده است.<ref> باقرزاده‌ی ارجمندی، میراحمد، ص290-291</ref>
قابل توجه این که اين کتاب اخیراً با نام «[[مطهری، مرتضی|شهید مطهری]]» نیز توسط شرکت چاپ و نشر بین‌الملل منتشر شده است.<ref> باقرزاده‌ی ارجمندی، میراحمد، ص290-291</ref>