پرش به محتوا

جذوة المقتبس فى تاريخ علماء الاندلس (محقق ابیاری): تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۳۲: خط ۳۲:
| پیش از =
| پیش از =
}}
}}
'''جذوة المقتبس فى تاريخ علماء الاندلس''' تأليف [[حمیدی، محمد بن فتوح|محمد بن فتوح حميدى]] (متوفى 488ق)، حافظ، محدّث، اديب و مورخ اندلسى قرن پنجم، تحقيق ابراهیم ابیاری (1902-1994م)، از زندگينامه‌هاى عام،اثر مورخ اندلسى قرن پنجم هجرى(420-488 ق)در شرحاحوال مشاهير اندلس به عربى است كه در ده جزء تنظيم شده است.جزء نخست،پس ازذكر خطبه و مقدمه‌اى كوتاه،به اختصار به ذكر نام و شرح‌حال واليان و امراى اندلس ازآغاز فتح تا عصر ملوك الطوايف پرداخته كه درواقع،مرورى است كوتاه بر تاريخاندلس در اين دوره.اجزاى دوم تا نهم،يعنى بخش اصلى كتاب،ذكر نام و شرح‌حال مختصر 987 تن از فقها،ادبا،راويان حديث و علما و مشاهير اندلس است كه به گونۀالفبايى تنظيم يافته و جزء دهم اختصاص به شرح‌حال مشاهيرى دارد كه به غيرنام خود،مثلا به كنيه يا صفت يا نسبتى معروفند.تراجم به احترام پيامبر(ص)با شرح‌حال كسانىكه نام آنان محمد بوده آغاز شده است.در پايان نيز شرح‌حال چند تن از زنان آمدهاست.مؤلف براى تصنيف كتاب،علاوه بر اطلاعاتى كه خود در حافظه داشته،از كتبىكه در اختيار داشته بهره جسته و در ثبت تاريخ وفات صاحبان تراجم اهتمام خاصداشته است.فهارس تراجم و اعلام،قبايل،اماكن،كتب،ابيات و ايام در پايان جلد دومقرار دارد.كتاب،مجلدات 7 و 8 سلسله كتب المكتبة الاندلسيه را تشكيل داده است.<ref> ر.ک: روغنی، شهره، ص180-181</ref>
'''جذوة المقتبس فى تاريخ علماء الاندلس''' تأليف [[حمیدی، محمد بن فتوح|محمد بن فتوح حميدى]] (متوفى 488ق)، حافظ، محدّث، اديب و مورخ اندلسى قرن پنجم، تحقيق ابراهیم ابیاری (1902-1994م)، از زندگينامه‌هاى عام، اثر مورخ اندلسى قرن پنجم هجرى(420-488 ق)در شرح احوال مشاهير اندلس به عربى است كه در ده جزء تنظيم شده است.  
 
جزء نخست، پس ازذكر خطبه و مقدمه‌اى كوتاه، به اختصار به ذكر نام و شرح‌حال واليان و امراى اندلس ازآغاز فتح تا عصر ملوك الطوايف پرداخته كه درواقع، مرورى است كوتاه بر تاريخ اندلس در اين دوره اجزاى دوم تا نهم، يعنى بخش اصلى كتاب، ذكر نام و شرح‌حال مختصر 987 تن از فقها، ادبا، راويان حديث و علما و مشاهير اندلس است كه به گونۀالفبايى تنظيم يافته و جزء دهم اختصاص به شرح‌حال مشاهيرى دارد كه به غيرنام خود، مثلا به كنيه يا صفت يا نسبتى معروفند.
 
تراجم به احترام پيامبر(ص)با شرح‌حال كسانى كه نام آنان محمد بوده آغاز شده است. در پايان نيز شرح‌حال چند تن از زنان آمده‌است.
 
مؤلف براى تصنيف كتاب، علاوه بر اطلاعاتى كه خود در حافظه داشته، از كتبى كه در اختيار داشته بهره جسته و در ثبت تاريخ وفات صاحبان تراجم اهتمام خاص داشته است.
 
فهارس تراجم و اعلام، قبايل، اماكن، كتب، ابيات و ايام در پايان جلد دوم قرار دارد. كتاب، مجلدات 7 و 8 سلسله كتب المكتبة الاندلسيه را تشكيل داده است.<ref> ر.ک: روغنی، شهره، ص180-181</ref>
==پانویس ==
==پانویس ==
<references/>
<references/>