پرش به محتوا

الزبدة الفقهية في شرح الروضة البهية: تفاوت میان نسخه‌ها

جز
جایگزینی متن - 'شهيد اول' به 'شهيد اول'
جز (جایگزینی متن - 'امام صادق' به 'امام صادق')
جز (جایگزینی متن - 'شهيد اول' به 'شهيد اول')
خط ۵۰: خط ۵۰:




جلد اول كتاب مشتمل بر مقدمه‌اى از سوى مؤلف و خطبه‌هاى شهيد اول و [[شهيد ثانى]] مى‌باشد كه البته با توضيحات مؤلف همراه مى‌باشند، پس از موارد مذكور كتاب طهارت نيز در همين جلد قرار گرفته است.
جلد اول كتاب مشتمل بر مقدمه‌اى از سوى مؤلف و خطبه‌هاى [[شهيد اول]] و [[شهيد ثانى]] مى‌باشد كه البته با توضيحات مؤلف همراه مى‌باشند، پس از موارد مذكور كتاب طهارت نيز در همين جلد قرار گرفته است.


جلد دوم نيز شامل كتاب صلاه است كه به خاطر تفصيل مباحثش به تنهايى يك جلد از كتاب را به خود اختصاص داده است.
جلد دوم نيز شامل كتاب صلاه است كه به خاطر تفصيل مباحثش به تنهايى يك جلد از كتاب را به خود اختصاص داده است.
خط ۱۱۹: خط ۱۱۹:
وقف:
وقف:


تعريفى كه مرحوم شهيد اول از وقف ارائه مى‌نمايد بسيار مختصر و مفيد است ايشان مى‌فرمايد: «الوقف هو تحبيس الاصل و اطلاق المنفعه»؛ يعنى اينكه انسان اصل مال را حبس و مقيد كند اما منفعت آن را آزاد كرده، در اختيار موقوف عليهم قرار دهد. [[شهيد ثانى]] و مؤلف توضيحاتى در اين زمينه بيان كرده‌اند.
تعريفى كه مرحوم [[شهيد اول]] از وقف ارائه مى‌نمايد بسيار مختصر و مفيد است ايشان مى‌فرمايد: «الوقف هو تحبيس الاصل و اطلاق المنفعه»؛ يعنى اينكه انسان اصل مال را حبس و مقيد كند اما منفعت آن را آزاد كرده، در اختيار موقوف عليهم قرار دهد. [[شهيد ثانى]] و مؤلف توضيحاتى در اين زمينه بيان كرده‌اند.


كتاب العطيّه:
كتاب العطيّه:
خط ۱۳۱: خط ۱۳۱:
كتاب الرهن:
كتاب الرهن:


شهيد اول در تعريف رهن گفته و هو وثيقه للدين؛ يعنى گذاشتن وثيقه براى قرض گرفتن است كه با توضيحات شارحين همراه است.
[[شهيد اول]] در تعريف رهن گفته و هو وثيقه للدين؛ يعنى گذاشتن وثيقه براى قرض گرفتن است كه با توضيحات شارحين همراه است.


كتاب الحجر:
كتاب الحجر:
خط ۱۳۹: خط ۱۳۹:
كتاب الضمان:
كتاب الضمان:


شهيد اول مى‌گويد: هو التعهد بالمال من البرىء و [[شهيد ثانى]] نيز آن را قسيم حواله و كفالت گرفته است. كتاب الحواله: تعهد با مال است كه از سوى شخص ديگرى انسان عهده‌دار مى‌شود. كتاب الكفاله: كفالت بر عكس حواله بوده؛ يعنى تعهد با نفس است.
[[شهيد اول]] مى‌گويد: هو التعهد بالمال من البرىء و [[شهيد ثانى]] نيز آن را قسيم حواله و كفالت گرفته است. كتاب الحواله: تعهد با مال است كه از سوى شخص ديگرى انسان عهده‌دار مى‌شود. كتاب الكفاله: كفالت بر عكس حواله بوده؛ يعنى تعهد با نفس است.


كتاب الصلح:
كتاب الصلح:


شهيد اول صلح را عقد جايزى مى‌داند كه البته با اقرار يا انكار بر شخص جايز مى‌باشد و الاّ عقدى است لازم. كتاب الشركه: شريك شدن افراد با هم‌ديگر دلايلى دارد كه بعد از تعريف و تبيين جوانب آن مورد بررسى قرار گرفته‌اند. مضاربه: در اختيار ديگرى گذاشتن مال است به شرط آنكه سهمى از سود را براى خود بردارد. وديعه: نايب گرفتن در حفظ است. عاريه: به امانت گرفتن چيزى جهت استفاده صحيح از آن است.
[[شهيد اول]] صلح را عقد جايزى مى‌داند كه البته با اقرار يا انكار بر شخص جايز مى‌باشد و الاّ عقدى است لازم. كتاب الشركه: شريك شدن افراد با هم‌ديگر دلايلى دارد كه بعد از تعريف و تبيين جوانب آن مورد بررسى قرار گرفته‌اند. مضاربه: در اختيار ديگرى گذاشتن مال است به شرط آنكه سهمى از سود را براى خود بردارد. وديعه: نايب گرفتن در حفظ است. عاريه: به امانت گرفتن چيزى جهت استفاده صحيح از آن است.


مزارعه:
مزارعه:
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش