پرش به محتوا

مقالات حول مباحث الألفاظ: تفاوت میان نسخه‌ها

جز
جایگزینی متن - 'آية الله ' به 'آیت‌الله'
(صفحه ای تازه حاوی «<div class='wikiInfo'> [[پرونده:NUR13949J1.jpg|بندانگش» ایجاد کرد.)
 
جز (جایگزینی متن - 'آية الله ' به 'آیت‌الله')
خط ۴۱: خط ۴۱:




«مقالات حول مباحث الالفاظ»، از جمله تأليفات ارزش‌مند علامه محقق، آية الله حاج سيد على آقا بهبهانى، به زبان عربى است كه در آن، مطالب مهمى از بحث الفاظ را به رشته تحرير درآورده است.
«مقالات حول مباحث الالفاظ»، از جمله تأليفات ارزش‌مند علامه محقق، آیت‌اللهحاج سيد على آقا بهبهانى، به زبان عربى است كه در آن، مطالب مهمى از بحث الفاظ را به رشته تحرير درآورده است.


== ساختار ==
== ساختار ==
خط ۵۷: خط ۵۷:
نمونه‌اى از كار مؤلف:
نمونه‌اى از كار مؤلف:


بحث دلالت الفاظ، از جمله مباحثى است كه به‌صورت قريب به اتفاق در همه كتاب‌هاى اصولى، به‌صورت گسترده‌اى در باره آن بحث شده است و هريك از اصوليين در اين زمينه رأى و نظر خود را بيان نموده است. آية الله حاج سيد على آقا بهبهانى بعد از تعريف معناى دلالت مبنى بر اينكه اگر نسبت به امرى علم پيدا كرديم، ذهن به فهميدن مطلب ديگرى كشيده شود، راجع به اين موضوع اين‌گونه مى‌نويسد:
بحث دلالت الفاظ، از جمله مباحثى است كه به‌صورت قريب به اتفاق در همه كتاب‌هاى اصولى، به‌صورت گسترده‌اى در باره آن بحث شده است و هريك از اصوليين در اين زمينه رأى و نظر خود را بيان نموده است. آیت‌اللهحاج سيد على آقا بهبهانى بعد از تعريف معناى دلالت مبنى بر اينكه اگر نسبت به امرى علم پيدا كرديم، ذهن به فهميدن مطلب ديگرى كشيده شود، راجع به اين موضوع اين‌گونه مى‌نويسد:


دلالت بر دو گونه است: 1. ذاتى؛ 2. وضعى.
دلالت بر دو گونه است: 1. ذاتى؛ 2. وضعى.
خط ۸۰: خط ۸۰:
[[رده:اصول فقه (مباحث خاص)]]
[[رده:اصول فقه (مباحث خاص)]]
[[رده:مباحث الفاظ]]
[[رده:مباحث الفاظ]]
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش