پرش به محتوا

میزان بصری، ابوصالح: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۶ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۴۲: خط ۴۲:
| کد مؤلف = AUTHORCODE.....AUTHORCODE
| کد مؤلف = AUTHORCODE.....AUTHORCODE
}}
}}
'''ابوصالح میزان بصرى''' (متوفای 100 ق)،  از چهره‌هاى مشهور تابعان و از شاگردان ابن عبّاس به¬شمار مى‌آید. محمّد بن سائب کلبى صاحب تفسیر معروف، فراوان از او نقل کرده است.  
'''ابوصالح میزان بصرى''' (متوفای 100 ق)،  از چهره‌هاى مشهور تابعان و از شاگردان [[ابن عباس، عبدالله بن عباس|ابن عبّاس]] به‌شمار مى‌رود. [[محمد بن سائب کلبى|محمّد بن سائب کلبى]] صاحب تفسیر معروف، فراوان از او نقل کرده است.  


==وثاقت او==
==وثاقت او==
او یکى از شیعیان موثّق بود. مرحوم شیخ مفید در کتاب «الکافیه فی ابطال توبه الخاطئه» حدیثى را که توسط میزان بصرى از ابن عباس روایت شده است مى‌آورد در ذیل آن مى‌افزاید،: «این حدیث صحیح¬الأسناد مى‌باشد چون راویان جلیل¬القدرى در سند آن قرار دارند» و این سخن شیخ، جلالت قدر او را مى‌رساند. کتاب «تنویر(المقباس)» منسوب به ابن عبّاس توسّط او روایت شده است از ابوصالح میزان بصرى نمونه تفسیرى ذکر نشده است آوردن او در عداد مفسّران فقط به جهت روایتگرى او نسبت به تنویر(المقباس) مى‌باشد<ref>عقیقی بخشایشی، عبدالرحیم، ج1 ص219</ref>.
او یکى از شیعیان موثّق بود. مرحوم [[مفید، محمد بن محمد|شیخ مفید]] در کتاب «[[الكافئة في إبطال توبة الخاطئة|الکافیه فی ابطال توبه الخاطئه]]» حدیثى را که توسط [[میزان بصرى]] از [[ابن عباس، عبدالله بن عباس|ابن عباس]] روایت شده است مى‌آورد در ذیل آن مى‌افزاید،: «این حدیث صحیح‌الأسناد مى‌باشد چون راویان جلیل‌القدرى در سند آن قرار دارند» و این سخن شیخ، جلالت قدر او را مى‌رساند. کتاب «تنویر(المقباس)» منسوب به ابن عبّاس توسّط او روایت شده است از ابوصالح میزان بصرى نمونه تفسیرى ذکر نشده است آوردن او در عداد مفسّران فقط به جهت روایتگرى او نسبت به تنویر(المقباس) مى‌باشد<ref>عقیقی بخشایشی، عبدالرحیم، ج1 ص219</ref>.
 
==آثار==
[[ابن سعد، محمد بن سعد|ابن سعد]] مى‌گوید: «به ابوصالح، باذام و باذان هم گفته شده است و غلام ام هانى دختر ابوطالب است. او تفسیرى دارد که همۀ آن را از [[ابن عباس، عبدالله بن عباس|ابن عباس]] نقل کرده است و محمد بن سائب کلبى و همچنین سماک بن حرب و اسماعیل بن ابى خالد این تفسیر را از او روایت کرده‌اند»<ref>معرفت، محمدهادی، ج1، ص271</ref>.


==پانویس==
==پانویس==
خط ۵۶: خط ۵۹:
==وابسته‌ها==
==وابسته‌ها==
[[رده:زندگی‌نامه]]
[[رده:زندگی‌نامه]]
[[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
[[رده:مقالات بازبینی شده2 اردیبهشت 1402]]
[[رده:مقالات کامل شده فروردین 1402، عزت‌الله مرتضایی]]
[[رده:مقالات کامل‌شده فروردین 1402، عزت‌الله مرتضایی]]
[[رده:فاقد کد پدیدآور]]
[[رده:فاقد کد پدیدآور]]