پرش به محتوا

إعتراضات إبن مالک علی الزمخشري: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
جز (Hbaghizadeh صفحهٔ إعتراضات إبن مالک علي الزمخشري را بدون برجای‌گذاشتن تغییرمسیر به إعتراضات إبن مالک علی الزمخشري منتقل کرد)
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۵: خط ۲۵:
}}
}}


'''اعتراضات ابن مالک علی الزمخشری''' نوشته عادل فتحی ریاض، نویسنده معاصر است که به بیان اختلافات ابن مالک و زمخشری در مورد مسائل علم نحو می‌پردازد.
'''اعتراضات ابن مالک علی الزمخشری''' نوشته [[رياض، عادل فتحی|عادل فتحی ریاض]]، نویسنده معاصر است که به بیان اختلافات [[ابن مالک، محمد بن عبدالله|ابن مالک]] و [[زمخشری، محمود بن عمر|زمخشری]] در مورد مسائل علم نحو می‌پردازد.
از دیدگاه مؤلف، زمخشری و ابن مالک، از بزرگان علم نحو هستند؛ ازاین‌رو این دو را برای تحقیق خود انتخاب کرده است. <ref>ر.ک: مقدمه ص 6 </ref>. بنا بر این است که اقوال هر دو را به‌صورت کامل و یا با اندک تغییری بیاورد و منبع آن را نیز معرفی کند. <ref>همان ص 7 </ref>. وی در بیشتر مباحث دیدگاهی را که ترجیح دارد معرفی می‌کند گرچه در این باره خود را تابع جمهور نحویون می‌داند. اما در برخی موارد که اختلاف زیاد است و امکان ترجیح نیست، صرفاً به بیان آرای نحویون و دیدگاه‌های آنان پرداخته است. <ref> همان ص 7</ref>.


وی ابتدا فرق بین خلاف و اعتراض را بیان می‌کند و اعتراض را زمانی می‌داند که ابن مالک علاوه بر بیان محل خلاف، به نام زمخشری، تصریح می‌کند و وی را مورد طعن قرار می‌دهد. <ref> همان ص 11</ref>.
از دیدگاه مؤلف، [[زمخشری، محمود بن عمر|زمخشری]] و [[ابن مالک، محمد بن عبدالله|ابن مالک]]، از بزرگان علم نحو هستند؛ ازاین‌رو این دو را برای تحقیق خود انتخاب کرده است. <ref>ر.ک: مقدمه ص 6 </ref>. بنا بر این است که اقوال هر دو را به‌صورت کامل و یا با اندک تغییری بیاورد و منبع آن را نیز معرفی کند. <ref>همان ص 7 </ref>. وی در بیشتر مباحث دیدگاهی را که ترجیح دارد معرفی می‌کند گرچه در این باره خود را تابع جمهور نحویون می‌داند. اما در برخی موارد که اختلاف زیاد است و امکان ترجیح نیست، صرفاً به بیان آرای نحویون و دیدگاه‌های آنان پرداخته است. <ref> همان ص 7</ref>.


کتاب دارای سه فصل است، فصل اول، اعتراضات ابن مالک به آرائی است که منحصر به زمخشری است<ref> همان ص 15</ref>. فصل دوم، اعتراضات به مواردی است که زمخشری آن را از بین دیگر اقوال نحویون اختیار کرده است. <ref>همان ص103 </ref>. فصل سوم، اعتراضات ابن مالک به‌حسب دیدگاه خاص زمخشری و یا اختیار قولی توسط وی نیست؛ بلکه به غفلت و تناقضی است که زمخشری بدان دچار شده است. <ref> همان ص 203</ref>.
وی ابتدا فرق بین خلاف و اعتراض را بیان می‌کند و اعتراض را زمانی می‌داند که [[ابن مالک، محمد بن عبدالله|ابن مالک]] علاوه بر بیان محل خلاف، به نام [[زمخشری، محمود بن عمر|زمخشری]]، تصریح می‌کند و وی را مورد طعن قرار می‌دهد. <ref> همان ص 11</ref>.
 
کتاب دارای سه فصل است، فصل اول، اعتراضات ابن مالک به آرائی است که منحصر به زمخشری است<ref> همان ص 15</ref>. فصل دوم، اعتراضات به مواردی است که زمخشری آن را از بین دیگر اقوال نحویون اختیار کرده است. <ref>همان ص103 </ref>. فصل سوم، اعتراضات [[ابن مالک، محمد بن عبدالله|ابن مالک]] به‌حسب دیدگاه خاص [[زمخشری، محمود بن عمر|زمخشری]] و یا اختیار قولی توسط وی نیست؛ بلکه به غفلت و تناقضی است که زمخشری بدان دچار شده است. <ref> همان ص 203</ref>.


شماره صفحه فصل سوم در فهرست کتاب به‌اشتباه 101، نوشته شده که 201 صحیح است. <ref>همان ص 282 </ref>.
شماره صفحه فصل سوم در فهرست کتاب به‌اشتباه 101، نوشته شده که 201 صحیح است. <ref>همان ص 282 </ref>.