پرش به محتوا

ایمان و کفر: تفاوت میان نسخه‌ها

۵۳ بایت اضافه‌شده ،  ‏۲۸ ژانویهٔ ۲۰۲۳
بدون خلاصۀ ویرایش
جز (جایگزینی متن - 'علیهم السلام' به 'علیهم‌السلام')
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۵: خط ۲۵:
}}
}}


'''ایمان و کفر'''، اثری از مهدی علی‌زاده موسوی (متولد 1349ش)، در موضوع کلام اسلامی و مسئله ایمان و کفر است که به سفارش کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام تدوین شده است.
'''ایمان و کفر'''، اثری از [[علیزاده موسوی، مهدی|مهدی علی‌زاده موسوی]] (متولد 1349ش)، در موضوع کلام اسلامی و مسئله ایمان و کفر است که به سفارش کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام تدوین شده است.


نوشتار حاضر پیرامون اندیشه اسلامی درباره ایمان و کفر سخن گفته و به بررسی و نقد اندیشه وهابیت پرداخته است<ref>ر.ک: مقدمه، ص21</ref>.
نوشتار حاضر پیرامون اندیشه اسلامی درباره ایمان و کفر سخن گفته و به بررسی و نقد اندیشه وهابیت پرداخته است<ref>ر.ک: مقدمه، ص21</ref>.


کتاب در شش فصل تنظیم شده است. در فصل اول به موضوع ایمان در اندیشه اسلامی پرداخته شده و ضمن تعریف آن، دیدگاه‌ها و رویکردهای مختلف فرق اسلامی نسبت به مفهوم آن مورد بررسی قرار گرفته است. فصل دوم تحت عنوان مراتب و متعلقات ایمان، به مباحثی در زمینه رابطه ایمان و عمل، اجتماع ایمان و شرک، عمل بدون ایمان، رابطه اسلام و ایمان و متعلقات ایمان پرداخته است. در فصل سوم، کفر در اندیشه اسلامی مورد بررسی قرار گرفته و مفهوم، متعلقات، اقسام و مراتب کفر به‌همراه مطالبی در خصوص فرجام کافران و فتنه تکفیر ذکر شده است. فصل چهارم، به خاستگاه سلفی‌گری تکفیری اختصاص یافته و در مطالبی کوتاه از ابن تیمیه بنیان‌گذار آن و اندیشه‌های او سخن به میان آمده است. در فصل پنجم، وهابیت تکفیری (دوران تأسیس و تثبیت) و اندیشه‌های آن ذکر شده است. فصل ششم و پایانی کتاب به وهابیت تکفیری (دوره معاصر) اختصاص یافته و ضمن اشاره به دیدگاه و نظرات علمای آن راجع به اهل سنت و شیعه، به نگاه فرق مختلف اسلامی نسبت به آنان و همچنین مقایسه آنان با خوارج پرداخته است.
کتاب در شش فصل تنظیم شده است.  
 
در فصل اول به موضوع ایمان در اندیشه اسلامی پرداخته شده و ضمن تعریف آن، دیدگاه‌ها و رویکردهای مختلف فرق اسلامی نسبت به مفهوم آن مورد بررسی قرار گرفته است.  
 
فصل دوم تحت عنوان مراتب و متعلقات ایمان، به مباحثی در زمینه رابطه ایمان و عمل، اجتماع ایمان و شرک، عمل بدون ایمان، رابطه اسلام و ایمان و متعلقات ایمان پرداخته است.  
 
در فصل سوم، کفر در اندیشه اسلامی مورد بررسی قرار گرفته و مفهوم، متعلقات، اقسام و مراتب کفر به‌همراه مطالبی در خصوص فرجام کافران و فتنه تکفیر ذکر شده است.  
 
فصل چهارم، به خاستگاه سلفی‌گری تکفیری اختصاص یافته و در مطالبی کوتاه از ابن تیمیه بنیان‌گذار آن و اندیشه‌های او سخن به میان آمده است.  
 
در فصل پنجم، وهابیت تکفیری (دوران تأسیس و تثبیت) و اندیشه‌های آن ذکر شده است.  
 
فصل ششم و پایانی کتاب به وهابیت تکفیری (دوره معاصر) اختصاص یافته و ضمن اشاره به دیدگاه و نظرات علمای آن راجع به اهل سنت و شیعه، به نگاه فرق مختلف اسلامی نسبت به آنان و همچنین مقایسه آنان با خوارج پرداخته است.


==پانویس==
==پانویس==