پرش به محتوا

العرفان الشيعي (حمیه): تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
جز (Hbaghizadeh صفحهٔ العرفان الشيعي(خنجر حمیه) را بدون برجای‌گذاشتن تغییرمسیر به العرفان الشيعي (حمیه) منتقل کرد)
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۵: خط ۲۵:
}}
}}


'''العرفان الشيعي دراسة في الحياة الروحية و الفكرية لحيدر الآملي'''، اثر د. خنجر علی حمیه، پژوهشی است در بررسی سیره معنوی و فکری سید حیدر آملی.
'''العرفان الشيعي دراسة في الحياة الروحية و الفكرية لحيدر الآملي'''، اثر د. [[حمیه، خنجر|خنجر علی حمیه]]، پژوهشی است در بررسی سیره معنوی و فکری [[آملی، سید حیدر|سید حیدر آملی]].


نویسنده، سید حیدر آملی را فیلسوف صوفی‌مسلکی دانسته که عموما در چهارچوب تاریخی آموزه «وحدت وجود» قرار گرفته و مبانی این جریان را پس از ابن عربی، بیان می‌کند. وی شخصی است که معاصرانش او را می‌شناختند و در مورد او، اختلاف نظر داشتند؛ ازاین‌رو بسیاری او را مورد مدح قرار داده و تلاش‌هایش را ستوده، اندیشه‌اش را قدر دانسته، توانایی‌اش را ارج نهاده و به‌وسیله او توانستند در آموزه‌های تصوف، امکان و فضای وسیعی را بیابند که به‌وسیله آن، تشیع توانسته است ابعاد درونی و معنوی خود را شکوفا سازد. در مقابل، عده‌ای نیز او را سرزنش نموده و متهم و بدنام کرده، قدر و منزلتش را پایین آورده و بر این عقیده شدند که در افکار، گفتار و اصول فکری او، انحراف از مبانی، مبادی و اصول تشیع وجود دارد<ref>مقدمه، ص9</ref>.
نویسنده، [[آملی، سید حیدر|سید حیدر آملی]] را فیلسوف صوفی‌مسلکی دانسته که عموما در چهارچوب تاریخی آموزه «وحدت وجود» قرار گرفته و مبانی این جریان را پس از [[ابن عربی، محمد بن علی|ابن عربی]]، بیان می‌کند. وی شخصی است که معاصرانش او را می‌شناختند و در مورد او، اختلاف نظر داشتند؛ ازاین‌رو بسیاری او را مورد مدح قرار داده و تلاش‌هایش را ستوده، اندیشه‌اش را قدر دانسته، توانایی‌اش را ارج نهاده و به‌وسیله او توانستند در آموزه‌های تصوف، امکان و فضای وسیعی را بیابند که به‌وسیله آن، تشیع توانسته است ابعاد درونی و معنوی خود را شکوفا سازد. در مقابل، عده‌ای نیز او را سرزنش نموده و متهم و بدنام کرده، قدر و منزلتش را پایین آورده و بر این عقیده شدند که در افکار، گفتار و اصول فکری او، انحراف از مبانی، مبادی و اصول تشیع وجود دارد<ref>مقدمه، ص9</ref>.


این در حالی است که به عقیده نویسنده، آملی علی‌رغم آنچه که در آثارش به چشم می‌خورد و در خلق و خوی او گسترده است، با تفکر انتقادی خویش، متمایز می‌باشد؛ زیرا او دانش زمان خویش را جذب کرده، میراث عرفانی پیش از خود را هضم نموده، عقاید فلاسفه را مطالعه کرده و سپس تعصبی آشکار نسبت به هنر عرفانی- صوفی که به آن تعلق دارد، از خود نشان داده است<ref>همان</ref>. ازاین‌رو وی بر آن شده است تا در کتاب حاضر، ضمن معرفی سید حیدر آملی و تحقیق در آثار و احوال وی، به بررسی سیره معنوی و فکری او بپردازد.
این در حالی است که به عقیده نویسنده، [[آملی، سید حیدر|آملی]] علی‌رغم آنچه که در آثارش به چشم می‌خورد و در خلق و خوی او گسترده است، با تفکر انتقادی خویش، متمایز می‌باشد؛ زیرا او دانش زمان خویش را جذب کرده، میراث عرفانی پیش از خود را هضم نموده، عقاید فلاسفه را مطالعه کرده و سپس تعصبی آشکار نسبت به هنر عرفانی- صوفی که به آن تعلق دارد، از خود نشان داده است<ref>همان</ref>. ازاین‌رو وی بر آن شده است تا در کتاب حاضر، ضمن معرفی [[آملی، سید حیدر|سید حیدر آملی]] و تحقیق در آثار و احوال وی، به بررسی سیره معنوی و فکری او بپردازد.


==پانویس ==
==پانویس ==