پرش به محتوا

عرضه حدیث بر قرآن: تفاوت میان نسخه‌ها

۳٬۳۵۴ بایت اضافه‌شده ،  ‏۱۴ دسامبر ۲۰۲۲
بدون خلاصۀ ویرایش
جز (جایگزینی متن - '( ' به '(')
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۶: خط ۲۶:
| پیش از =  
| پیش از =  
}}
}}
لطفا از اینجا شروع به نوشتن کنید.
 
'''عرضه حدیث بر قرآن''' اثر مهدی احمدی نورآبادی، پژوهشی است پیرامون عرضه حدیث بر قرآن و چگونگی تشخیص احادیث صحیح از این طریق.
 
عرضه حدیث بر قرآن را می‌توان از مهم‌ترین مباحث فقه الحدیث دانست که با وجود روایات متعدد درباره آن، کمتر به صورت مستقل در قالب یک پژوهش، عرضه شده است و پرداختن به این موضوع مهم، باعث اهمیت کتاب شده است<ref>سخنی با خواننده، ص12</ref>.
 
نسبت قرآن با حدیث، از نظر همسانی یا ناهمسانی، در چند حوزه نیاز به تبین دارد که عبارتند از: همسانی یا ناهمسانی در ساحت وحی یا منشأ پیدایش، در ساحت استدلال، در ساحت زبان و شیوه فهم و در ساحت تحریف و تغییر و جعل. در کتاب حاضر، به تببین چهارچوب نظری این موضوع پرداخته شده و مباحث کتاب با نگاهی فراگیر در گستره دو حوزه شیعه و اهل سنت، با رویکرد تاریخی، در گستره اعصار و امصار مختلف و در زمینه‌های مختلف و گستره دانش‌هایی اسلامی، دنبال شده است<ref>پیشگفتار، ص15</ref>.
 
این تحقیق، در چهار بخش و هر بخش، در سه فصل (بجز بخش نخست با چهار فصل)، سامان یافته است:
بخش اول، در موضوع همسانی‌ها یا ناهمسانی‌های قرآن و حدیث، با عنوان کلیات است و نویسنده در فصل اول آن، به همسانی یا ناهمسانی قرآن و حدیث در ساحت وحی یا منشأ پیداش، در فصل دوم، به همسانی یا ناهمسانی در ساحت استدلال، در فصل سوم، همسانی یا ناهمسانی در زبان و شیوه گفتاری و در فصل چهارم، به همسانی یا ناهمسانی در ساحت مصونیت از تغییر و جعل و اشتباه و نسیان و تحریف و تبدیل پرداخته است<ref>همان، ص17</ref>.
 
بخش دوم، در موضوع پالایش حدیث با قرآن بوده و فصل اول آن، به پالایش حدیث با قرآن بر اساس دلیل نقلی روایی و فصل دوم، به پالایش حدیث با قرآن بر اساس قرائن عقلی، اختصاص یافته است<ref>همان</ref>.
 
بخش سوم، مربوط به مدلول معیار نقد قرآن‌محور حدیث است. در فصل اول این بخش، مدلول قرآن در این معیار، در فصل دوم، نسبت معیار حدیث با قرآن در پالایش حدیث و در فصل سوم، برآیند معیار نقد حدیث با قرآن، مورد بحث قرار گرفته است. در بخش چهارم، به بررسی برخی پرسش‌ها و شبهات با عنوان «تأملات» پرداخته شده و در آن، سه تأمل در سه فصل، مطرح گردیده است<ref>همان</ref>.
 
==پانویس ==
==پانویس ==
<references/>
<references />
 
==منابع مقاله==
==منابع مقاله==
مقدمه کتاب.
==وابسته‌ها==
==وابسته‌ها==
{{وابسته‌ها}}
{{وابسته‌ها}}
[[رده:کتاب‌شناسی]]
[[رده:کتاب‌شناسی]]
[[رده:فاقد مقاله]]
[[رده:مقالات آذر 01 مکرمی]]
[[رده:مقالات بازبینی نشده1]]
[[رده:مقالات بازبینی نشده2]]