پرش به محتوا

ترجمه، شرح و تعلیقات بر الموجز في أصول الفقه: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۵: خط ۲۵:
| پیش از =  
| پیش از =  
}}
}}
'''ترجمه، شرح و تعلیقات بر الموجز في أصول الفقه'''، عنوان کتابی است دو جلدی از علی صافی اصفهانی در ترجمه و شرح «الموجز في أصول الفقه» آیت‌الله جعفر سبحانی.  
'''ترجمه، شرح و تعلیقات بر الموجز في أصول الفقه'''، عنوان کتابی است دو جلدی از [[صافی اصفهانی، علی|علی صافی اصفهانی]] در ترجمه و شرح «[[الموجز في أصول الفقه]]» [[سبحانی تبریزی، جعفر|آیت‌الله جعفر سبحانی]].  


الموجز، حاوی یک دوره کامل علم اصول است که با ادبیاتی شیوا و مطالب دسته‌بندی‌شده، مختصر و درعین‌حال پرمحتوا برای طلاب پایه چهارم حوزه‌های علمیه تألیف شده است. شیخ علی صافی بنا به درخواست بسیاری از طلاب این پایه و اساتید آن به ترجمه و شرح مختصر آن اقدام نموده است<ref>ر.ک: مقدمه مؤلف، ج1، ص6</ref>.
الموجز، حاوی یک دوره کامل علم اصول است که با ادبیاتی شیوا و مطالب دسته‌بندی‌شده، مختصر و درعین‌حال پرمحتوا برای طلاب پایه چهارم حوزه‌های علمیه تألیف شده است. [[صافی اصفهانی، علی|شیخ علی صافی]] بنا به درخواست بسیاری از طلاب این پایه و اساتید آن به ترجمه و شرح مختصر آن اقدام نموده است<ref>ر.ک: مقدمه مؤلف، ج1، ص6</ref>.


شیوه نویسنده در ترجمه و شرح این است که ابتدا متن عربی الموجز در بالای صفحه ارائه شده است و در پایین آن، ترجمه و شرح با خطی جدا شده است و نویسنده به ارائه ترجمه و شرح متن به زبان فارسی پرداخته است.
شیوه نویسنده در ترجمه و شرح این است که ابتدا متن عربی الموجز در بالای صفحه ارائه شده است و در پایین آن، ترجمه و شرح با خطی جدا شده است و نویسنده به ارائه ترجمه و شرح متن به زبان فارسی پرداخته است.


در مقدمه کتاب درباره علم فقه و اصول و کتاب حاضر چنین می‌خوانیم: فقه با این ارزش و کرامت، قانونی دارد و راه و روشی برای آن ترسیم شده است. راه رسیدن به علم فقه و فقاهت و بالتبع به این مقامات عالیه (مشروط بر اینکه مقتضی موجود و مانع مفقود باشد) علم اصول است که پایه و اساس فقه است و بدون آن دسترسی به قدرت استنباط ممکن نیست و به همین دلیل این علم به اصول فقه نامیده شده است و بنیان‌گذار آن امام باقر(ع) و امام صادق(ع) می‌باشند و باب این علم در مجالس درس این دو بزرگوار فتح شد و روایات زیادی در زمینه بسیاری از مسائل اصولی به دست ما رسیده است از قبیل استعمال لفظ در اکثر از معنا، بحث مفاهیم، دلالت صیغه امر بر وجوب و نهی بر حرمت، دلالت نهی بر فساد منهی‌عنه در عبادات، امر به شیء مقتضی نهی از ضد، مطلق و مقید، حجیت ظواهر، برائت، استصحاب، احتیاط، باب اجتهاد و تقلید، لا ضرر و...
در مقدمه کتاب درباره علم فقه و اصول و کتاب حاضر چنین می‌خوانیم: فقه با این ارزش و کرامت، قانونی دارد و راه و روشی برای آن ترسیم شده است. راه رسیدن به علم فقه و فقاهت و بالتبع به این مقامات عالیه (مشروط بر اینکه مقتضی موجود و مانع مفقود باشد) علم اصول است که پایه و اساس فقه است و بدون آن دسترسی به قدرت استنباط ممکن نیست و به همین دلیل این علم به اصول فقه نامیده شده است و بنیان‌گذار آن امام باقر(ع) و [[امام جعفر صادق علیه‌السلام|امام صادق(ع)]] می‌باشند و باب این علم در مجالس درس این دو بزرگوار فتح شد و روایات زیادی در زمینه بسیاری از مسائل اصولی به دست ما رسیده است از قبیل استعمال لفظ در اکثر از معنا، بحث مفاهیم، دلالت صیغه امر بر وجوب و نهی بر حرمت، دلالت نهی بر فساد منهی‌عنه در عبادات، امر به شیء مقتضی نهی از ضد، مطلق و مقید، حجیت ظواهر، برائت، استصحاب، احتیاط، باب اجتهاد و تقلید، لا ضرر و...


به کسانی که طالب مطالعه در این زمینه هستند، مخصوصا آنان که علم اصول را ساخته و پرداخته قرون اخیر می‌دانند و با آن مخالفت کرده و یا روی خوشی به آن نشان نمی‌دهند، مقدمه کتاب «الهداية في الأصول» تألیف فقیه محقق آیت‌الله صافی اصفهانی و «الأصول الأصلية» سید عبدالله شبر را معرفی می‌نماییم<ref>ر.ک: همان</ref>.
به کسانی که طالب مطالعه در این زمینه هستند، مخصوصا آنان که علم اصول را ساخته و پرداخته قرون اخیر می‌دانند و با آن مخالفت کرده و یا روی خوشی به آن نشان نمی‌دهند، مقدمه کتاب «الهداية في الأصول» تألیف فقیه محقق [[صافی اصفهانی، علی|آیت‌الله صافی اصفهانی]] و «الأصول الأصلية» سید عبدالله شبر را معرفی می‌نماییم<ref>ر.ک: همان</ref>.


==پانویس==
==پانویس==