پرش به محتوا

چشمه خورشید: تفاوت میان نسخه‌ها

۲۶ بایت اضافه‌شده ،  ‏۲۲ نوامبر ۲۰۲۲
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۵: خط ۲۵:
| پیش از =  
| پیش از =  
}}
}}
'''چشمه خورشید آشنایی با نهج البلاغه'''نوشته مصطفی دلشاد تهرانی(متولد 1334ش) است. این اثر در موضوع کتابشناسی( کتابشناسی نهج البلاغه) به نگارش درآمده است.
'''چشمه خورشید آشنایی با نهج البلاغه'''، نوشته مصطفی دلشاد تهرانی (متولد 1334ش) است. این اثر در موضوع کتاب‌شناسی (کتاب‌شناسی نهج البلاغه) به نگارش درآمده است.


نوشتار حاضر به منظور آشنایی با کتاب نهج البلاغه تدوین شده و در هشت بخش ارائه گردیده است. بخش اول آن به ترجمه و شخصیت شناسی حضرت علی(ع) پرداخته است. بخش دوم به شناخت و شرح حال گردآورندگان نهج البلاغه اختصاص یافته و در ضمن آن از سید رضی و دیگر گردآورندگان سخنان حضرت علی(ع) و تالیفاتشان یاد شده است. در بخش سوم گامهایی برای شناخت نهج البلاغه برداشته شده و به سؤالاتی پیرامون انگیزه سید رضی از تالیف آن، روش وی در تالیف، چگونگی تالیف، وجه تسمیه آن، ویژگی‌های آن و علت عدم ذکر سند پاسخ داده شده است. مصادر و منابع نهج البلاغه از مباحثی مهم اثر است که در بخش چهارم از آن سخن به میان آمده است. در بخش پنجم مباحثی در جهت شناخت رابطه‌ی نهج البلاغه و قرآن آمده است سپس در بخش ششم مطالبی درباره صورت شناسی نهج البلاغه و جلوه‌های شگفت‌ آن و چگونگی به کار گرفتن عبارات و صنایع و آرایه‌های ادبی در آن به بحث گذاشته شده است. در بخش هفتم بحثی در روش‌های مرور و مطالعه نهج البلاغه شده است. بخش هشتم و پایانی کتاب به کتابشناسی نهج البلاغه پرداخته است. در تمام مباحث نهج البلاغه محور قرار گرفته است. <ref> پیشگفتار، ص 13-14 </ref>
نوشتار حاضر به‌منظور آشنایی با کتاب نهج البلاغه تدوین شده و در هشت بخش ارائه گردیده است. بخش اول آن به ترجمه و شخصیت‌شناسی حضرت علی(ع) پرداخته است. بخش دوم به شناخت و شرح حال گردآورندگان نهج البلاغه اختصاص یافته و در ضمن آن از سید رضی و دیگر گردآورندگان سخنان حضرت علی(ع) و تألیفاتشان یاد شده است. در بخش سوم گام‌هایی برای شناخت نهج البلاغه برداشته شده و به سؤالاتی پیرامون انگیزه سید رضی از تألیف آن، روش وی در تألیف، چگونگی تألیف، وجه تسمیه آن، ویژگی‌های آن و علت عدم ذکر سند، پاسخ داده شده است. مصادر و منابع نهج البلاغه از مباحث مهم اثر است که در بخش چهارم از آن سخن به میان آمده است. در بخش پنجم مباحثی در جهت شناخت رابطه‌ی نهج البلاغه و قرآن آمده است؛ سپس در بخش ششم مطالبی درباره صورت‌شناسی نهج البلاغه و جلوه‌های شگفت‌ آن و چگونگی به‌کار گرفتن عبارات و صنایع و آرایه‌های ادبی در آن به بحث گذاشته شده است. در بخش هفتم بحثی در روش‌های مرور و مطالعه نهج البلاغه شده است. بخش هشتم و پایانی کتاب به کتاب‌شناسی نهج البلاغه پرداخته است. در تمام مباحث نهج البلاغه محور قرار گرفته است<ref>ر.ک: پیشگفتار، ص13-14</ref>.


==پانویس ==
==پانویس==
<references/>
<references/>


==منابع مقاله==
==منابع مقاله==
 
پیشگفتار.
#مقدمه و متن.


==وابسته‌ها==
==وابسته‌ها==
خط ۴۰: خط ۳۹:
[[رده:کتاب‌شناسی]]
[[رده:کتاب‌شناسی]]
[[رده:مقالات آبان 01 گرنه زاده]]
[[رده:مقالات آبان 01 گرنه زاده]]
[[رده:مقالات بازبینی نشده1]]
[[رده:مقالات بازبینی شده آذر 01]]
[[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
[[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
۱٬۴۸۲

ویرایش