پرش به محتوا

تفسیر موضوعی نهج‌البلاغه: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
جز (جایگزینی متن - ' (ع)' به '(ع)')
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۵: خط ۲۵:
| پیش از =  
| پیش از =  
}}
}}
لطفا از اینجا شروع به نوشتن کنید.
'''تفسير موضوعي نهج البلاغه''' عنوان کتاب یک جلدی علی رهبر اسلامی است در شرح و توضیح نهج‌البلاغه امیر المؤمنین(ع).
==پانویس ==
 
<references/>
نهج البلاغه مجموعه‌ای از سخنان، نامه‌ها و حکمتهای صادر شده از امیرمؤمنان(ع) است. امام در هر میدانی که پای گذارده چنان محتوای والای سخن و نامه را در قالب الفاظ و عباراتی زیبا و دلکش در آمیخته است که حیرت و تحسین هر ادیب و سخنشناس زبان و ادبیات عربی را برانگیخته است، از این رو نهج البلاغه را «فروتر از کلام خالق و فراتر از کلام مخلوق » خوانده‌اند. نهج البلاغه حاوی مباحث مختلف اعتقادی، اخلاقی، اجتماعی، سیاسی، عبادی و... است و از آنجا که مطالب آن منطبق با فطرت و نیاز انسان است، پس از گذشت قر نها، همچنان طراوت و تازگی در آن موج می زند، گویی امام علی (ع)  این سخنان را همین امروز و برای بشر فرورفته در مشکلات جامعه کنونی بیان فرموده‌اند.
==منابع مقاله==
 
درس «تفسیر موضوعی نهج البلاغه» ازجمله دروس معارف اسلامی است که از سال 1384 بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور به ارزش دو واحد به عنوان یکی از دروس گرایش آشنایی با منابع اسلامی ارائه گردیده است.
 
کتاب حاضر به قلم حجت‌الاسلام والمسلمین علی رهبراسلامی، عضو هیئت علمی گروه معارف اسلامی دانشگاه صنعتی اصفهان، به عنوان متن درسی برای این دو واحد به رشته تحریر درآمده است. 35 سال انس با نهج البلاغه و بیش از بیست سال تجربه تدریس در دانشگا‌ه‌ها اندوخته غنی و وافری برای مولف محترم فراهم آورده است، ازاین رو در انتخاب موضوعات و به‌ویژه در گزینش متون نهج البلاغه، به نیاز دانشجویان عنایت جدی داشته‌اند.
 
اساتید و کارشناسانی چون حجج اسلام: دکتر عبدالله موحدی محب، دکتر احمد گلدار، علی سراقی متن این اثر را به دقت مطالعه کرده و نظرات و پیشنهاداتی به منظور بهتر شدن آن ارائه کرده‌اند.<ref>ر.ک: سخن آغازین کتاب، ص4-5</ref>
 
در مقدمه مؤلف بر کتاب می‌خوانیم: سالها این ضرورت مرا وا می‌داشت که دوستان دلسوز و مسئول را مخاطب کنم که بیایید و بابی را در این کتاب سترگ و مجهول  که از مایه‌های مباهات شیعه است  بگشایید که به حمد و شکر خداوند، سفره این معرفت در گوش های از در سهای دوران کارشناسی گسترده شد.
 
نویسنده کتاب که افتخار کاوش در نهج البلاغه را از سال 1353 تاکنون داشته، کوشیده است که در مقدمات بحث‌ها) عظمت نهج‌البلاغه، گردآوری و گردآورنده، اعتبار و استناد و تنوع موضوعها و آثار نهج البلاغه‌ای، توقف اندکی داشته باشد و پس از آن به سخن امام که بهترین معرف عظمت اوست  بپردازد. ناگفته نماند شماره متون نهج البلاغه براساس نسخه صبحی صالح است و ترجمه متن ها نیز از مولف است که پس از تامل در مقاصد امام، بدان رسیده است.<ref>ر.ک: مقدمه مؤلف کتاب، ص13-14</ref>
 
==پانویس==
<references />
 
==منبع مقاله==
• سخن آغازین و مقدمه مؤلف بر کتاب.
 
==وابسته‌ها==
==وابسته‌ها==
{{وابسته‌ها}}
{{وابسته‌ها}}
[[رده:کتاب‌شناسی]]
[[رده:کتاب‌شناسی]]
[[رده:فاقد مقاله]]
[[رده:مقالات آبان 01 یقموری]]
[[رده:مقالات بازبینی نشده1]]
[[رده:مقالات بازبینی نشده2]]