پرش به محتوا

درآمدی بر دانش لغت: تفاوت میان نسخه‌ها

۲٬۶۹۶ بایت اضافه‌شده ،  ‏۱۱ نوامبر ۲۰۲۲
بدون خلاصۀ ویرایش
جز (جایگزینی متن - ' (ص)' به '(ص)')
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۴: خط ۲۴:
| پیش از =  
| پیش از =  
}}
}}
لطفا از اینجا شروع به نوشتن کنید.
 
==پانویس ==
'''درآمدی بر دانش لغت'''، نوشته محمدحسن ربانی (1343ش) است. این کتاب به بیان ‌شناسایی منهج‌های لغت‌نویسی و معجم‌نگاری پرداخته و خواننده را در حد توان، با کتاب‌های لغت و ویژگی‌های آن‌ها آشنا می‌کند؛ زیرا کتاب‌های لغت به شیوه‌های گوناگون تألیف شده و هر مؤلفی در سبک خاصی وارد این میدان شده است<ref>ر.ک: پیشگفتار، ص‌12</ref>.
<references/>
 
آنچه در این نوشتار پیگیری می‌شود، آشنایی با سیر تطور کتاب‌های لغت در زبان عربی، منهج‌ها و شیوه نگارش آن‌ها، اصطلاحات درون‌لغوی، نقایص برخی کتاب‌های لغت و برخی بحث‌های دیگر است که باعث می‌شود تا خواننده را در فضای ورود به فرهنگ‌نامه‌های لغت یاری کند<ref>ر.ک: همان، ص‌13</ref>.
 
دانش لغت دانشی است که به بیان معناهای الفاظ به‌طور مفرد و نیز گونه استعمال آن‌ها می‌پردازد. این دانش در زبان عربی، با نزول قرآن شکل گرفته و عرب‌ها را در جایگاه نخستین نویسندگان فرهنگ‌نامه‌ها جای داده است؛ به‌گونه‌ای که عالمان این رشته رساله‌هایی را نوشته و از آن‌ها معجم‌هایی را ساختند. هرکدام از ایشان در روش تألیف، قاعده‌های ویژه‌ای را برگرفتند؛ برخی اساس را بر موضوع‌ها و برخی بر نخستین حرف و یا حرف آخر کلمه گذاشتند. این فرهنگ‌نامه‌ها در قرن چهارم و پنجم گسترش یافت<ref>ر.ک: همان، ص11-12</ref>.
 
در این پژوهش، معجم‌ها از لحاظ متن لغت، لغت‌دانان مشهور، اصطلاح‌های لغویان، تطبیق‌هایی از کتاب‌های لغت، پدیده اضداد و مترادفات، شیوه‌های تدوین کتاب‌های لغت، روش نقد استدراکی، معجم برجسته الطراز، نصوص غریب القرآن و غریب الحدیث نقد و بررسی می‌شود<ref>ر.ک: متن کتاب، ص‌15-511</ref>.
 
==پانویس==
<references/>
 
==منابع مقاله==
==منابع مقاله==
پیشگفتار و متن کتاب.
==وابسته‌ها==
==وابسته‌ها==
{{وابسته‌ها}}
{{وابسته‌ها}}
[[رده:کتاب‌شناسی]]
[[رده:کتاب‌شناسی]]
[[رده:فاقد مقاله]]
[[رده:مقالات مهر 01 هاشمی]]
[[رده:مقالات بارگذاری شده 01 قربانی]]
[[رده:دارای صفحه و جدول 01 قربانی]]
[[رده:مقالات بازبینی شده1]]
[[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
۳۰۳

ویرایش