پرش به محتوا

المصطلح النحوي: تفاوت میان نسخه‌ها

۲٬۵۳۹ بایت اضافه‌شده ،  ‏۷ نوامبر ۲۰۲۲
بدون خلاصۀ ویرایش
(صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR70553J1.jpg | عنوان = المصطلح النحوي | عنوان‌های دیگ...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۴: خط ۲۴:
| پیش از =  
| پیش از =  
}}
}}
لطفا از اینجا شروع به نوشتن کنید.
 
==پانویس ==
'''المصطلح النحوي دراسة نقدية تحليلية'''، تألیف احمد عبدالعظیم عبدالغنی (معاصر)، مشتمل بر شرح و توضیح اصطلاحات نحوی است که در ابواب مختلف معنای متفاوتی دارند.
 
نویسنده در مقدمه کتاب به تداخل مصطلحات علمی اشاره کرده است و بر ضرورت دقت در تعریف مصطلحات نحوی تأکید کرده است<ref>ر.ک: مقدمه، ص2</ref>‏. 
 
در ابتدای کتاب شش اصطلاح مفرد، مشتق، شبه جمله، جمله، تصرف و مصدر مؤول معرفی شده است. سپس در ادامه ثنائیات (دوتایی‌های) متقابل مانند: تعریف و تنکیر، اعراب و بناء، عمده و فضله، متصل و منفصل و مصطلح تام و ناقص مطرح شده است. در آخر نیز تأکید و اقسام آن ذکر شده است.
 
بیشترین تداخل و اضطراب در ابواب نحوی مربوط به اصطلاح مفرد است. نویسنده، سیزده معنا را برای اصطلاح مفرد در ضمن جداولی ارائه کرده است. مفرد در مقابل مکرر و معطوف و مفرد در مقابل مثنی و جمع از آن جمله است<ref>ر.ک: متن کتاب، ص8-6</ref>.‏
 
شبه جمله از اصطلاحات آشنا در کتب نحویون است. منظور از این اصطلاح چیست؟ مقصود نحویون از اینکه آن را موضع توسع دانسته‌اند، چیست؟ آیا این توسع همه افرادش را در بر می‌گیرد؟ و... اینها سؤالاتی است که نویسنده در ابتدای تبیین این اصطلاح مطرح و سپس به آنها پاسخ گفته است<ref>ر.ک: همان، ص89</ref>‏.
 
اصطلاح «تام» از دیگر اصطلاحاتی است که با گروه دیگری از اصطلاحات مانند: غیر تام، ناقص، جامد، شبه متصرف استفاده می‌شود؛ به‌عنوان مثال اصطلاح تام در ابواب کلام، استثناء و حروف جر مقابل اصطلاح «غیر تام» است<ref>ر.ک: همان، ص193-192</ref>‏.
 
==پانویس==
<references/>
<references/>
==منابع مقاله==
==منابع مقاله==
مقدمه و متن کتاب.
==وابسته‌ها==
==وابسته‌ها==
{{وابسته‌ها}}
{{وابسته‌ها}}
[[رده:کتاب‌شناسی]]
[[رده:کتاب‌شناسی]]
[[رده:فاقد مقاله]]
[[رده:مقالات شهریور 01 موسوی]]
[[رده:مقالات بارگذاری شده 01 قربانی]]
[[رده:دارای صفحه و جدول 01 قربانی]]
[[رده:مقالات بازبینی شده1]]
[[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
۳۰۳

ویرایش