پرش به محتوا

المنزع البديع في تجنيس أساليب البديع: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
(صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR33266J1.jpg | عنوان = المنزع البديع في تجنيس أساليب ا...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۵: خط ۲۵:
| پیش از =  
| پیش از =  
}}
}}
لطفا از اینجا شروع به نوشتن کنید.
 
==پانویس ==
'''المنزع البديع في تجنيس أساليب البديع'''، اثر ابومحمد قاسم انصاری سجلماسی، کتابی است در علم بلاغت و اصطلاحات آن، که با تحقیق علال غازی منتشر شده است.
 
اثر حاضر، اولین منبع نوشته‌شده در مغرب اسلامی و مراکش در موضوع نقد و بلاغت می‌باشد که راه تحقیق در تراث علمی پیشینیان مربوط به آن سرزمین را هموار می‌کند. علاوه بر این، نویسنده با رویکرد هلنیستی و فلسفی خود در نقد ادبی، وجهی منحصربه‌فرد در نقد ادبی تطبیقی را ارائه نموده و تعامل اعراب و یونانیان را در موضوع نقد و بلاغت، به‌طور عمیق و گسترده، نشان داده است<ref>ر.ک: تصدیر و اهدا، ص7</ref>.
 
برخی از مهم‌ترین ویژگی‌های کتاب را می‌توان در امور زیر، خلاصه نمود:
# نویسنده در این کتاب، به تعریف و تحدید خصوصیات و ویژگی‌های مکتب فلسفی مراکش در نقد و بلاغت کمک می‌کند؛ همچنان‌که ابن خلدون در تاریخ و جامعه‌شناسی، مکلاتی در علم اصول و ابن ازرق در علم سیاست، چنین خدماتی را ارائه داده‌اند.
# این کتاب، طبیعت اختلاف میان دانشمندان در موضوع نقد و بلاغت بین اعراب و یونان را مشخص و متوقف کرده است.
# این اثر، شکاف موجود در میراث انتقادی و بلاغی زمان نویسنده را پر کرده و رنگ جدیدی به کتابخانه عربی، چه در برنامه و روش علمی یا گرایش هلنیستی و چه در تعالی عرب از اندیشه یونانی در فرهنگ عربی، بخشیده است.
# این کتاب، به‌واسطه خصوصیت و ویژگی‌هایی که دارا می‌باشد و به دلیل جامعیت و به‌کارگیری فلسفه و منطق در مبحث نقد و بلاغت، از یک‌سو، نیازها و خواسته‌های دانشجویان، محققین و خوانندگان را در زمینه نقد تطبیقی بین اعراب و یونان برآورده ساخته و از سوی دیگر، به تعریف و ارائه تصویری واضح از اصطلاحات علمی که پژوهشگران دانشگاهی در شناخت بلاغت عربی، باید از آن شروع کرده و در مواجهه تاریخی، تکاملی و متعالی با نقد ادبی از طریق به‌کارگیری نظریات ارسطویی در چهارچوب مطالعات انتقادی و بلاغی، به‌کار بگیرند را ارائه کرده است.
# این کتاب، به‌واسطه جهت‌گیری و روشی که نویسنده در نگارش آن اتخاذ نموده و به‌واسطه جایگاه خاص خود در میان منابع نقد و بلاغت مراکش، افق‌های جدیدی را در مقابل پژوهشگران گشوده و آنها را با شیوه‌ای ترکیبی از ساختار سلسله مراتبی توسعه اصطلاحات نقدی عربی، آشنا می‌سازد<ref>ر.ک: همان، ص7-‌8</ref>.
 
==پانویس==
<references/>
<references/>
==منابع مقاله==
==منابع مقاله==
تصدیر و اهدا.
==وابسته‌ها==
==وابسته‌ها==
{{وابسته‌ها}}
{{وابسته‌ها}}
[[رده:کتاب‌شناسی]]
[[رده:کتاب‌شناسی]]
[[رده:فاقد مقاله]]
[[رده:مقالات شهریور 01 مکرمی]]
[[رده:مقالات بارگذاری شده 01 قربانی]]
[[رده:دارای صفحه و جدول 01 قربانی]]
[[رده:مقالات بازبینی شده1]]
[[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
۳۰۳

ویرایش