پرش به محتوا

الفکر النحوي عند العرب: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
(صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR33099J1.jpg | عنوان = ‏الفکر النحوي عند العرب | عنوان...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۵: خط ۲۵:
| پیش از =  
| پیش از =  
}}
}}
لطفا از اینجا شروع به نوشتن کنید.
 
==پانویس ==
'''الفكر النحوي عند العرب أصوله و مناهجه'''، اثر علی مزهر محمد الیاسری، پژوهشی است پیرامون چگونگی پیدایش علم نحو در میان عرب و جایگاه، اصول و روش‌های مطرح‌شده در این علم که با مقدمه عبدالله جبوری منتشر شده است.
 
سعی نویسنده در این اثر، آن است که مطالب و مباحث کتاب خویش را بر مبنای تحقیق در مورد ریشه‌ها و اصول فکری که نحات و دستورزبان‌نویسان در برخورد با مطالعات لغوی بر آن تکیه کرده و روش‌ها و اسالیبی که به‌وسیله آن، قواعد لغوی و قوانین مربوط به آن را استنتاج می‌کنند، قرار دهد<ref>ر.ک: سخن مؤلف، ص10</ref>.
 
از جمله ویژگی‌های کتاب، روش تحقیق مورد استفاده نویسنده در آن می‌باشد؛ این روش، مبتنی است بر در نظر گرفتن مجموع اصول فکری کلی که نحات و دستورزبان‌نویسان عرب در تحقیقات و مباحث خود، بر آن تکیه کرده‌اند و مؤثرهایی که این اصول از آنها ناشی شده یا مؤثرهایی که در آنها و در روش‌های استنباط و استدلالات نحوی، تأثیر گذاشته‌اند<ref>ر.ک: همان، ص11</ref>.
 
نویسنده در ابتدای کتاب، به بیان کارکرد نحو و چگونگی فهم و درک آن توسط نحات و زبان‌شناسان عرب و تفاوت‌های موجود در نحوه درک آنها و بایستگی‌های این درک به‌منظور افاده فایده تام برای دانش‌پژوهان زبان عربی، پرداخته است<ref>ر.ک: همان</ref>.
 
سپس، به بحث پیرامون این نکته پرداخته است که آیا عرب قبل از پیدایش علم صرف و نحو، به زبان و قوانین آن، همان گونه که پس از پیدایش آن ‌نگریسته می‌شود، نظر داشته و یا آنکه این تعامل، قبل و بعد از پیدایش این علم، متفاوت بوده است. وی همچنین به بررسی تفسیر نحویان از چگونگی پیدایش زبان و نظریات آنها در این امر پرداخته است؛ زیرا به اعتقاد وی این موضوع در هدایت و جهت‌دهی به نحوه مطالعه مباحث نحوی نقش دارد<ref>ر.ک: همان، ص11-‌12</ref>.
 
نویسنده در بخشی از کتاب، به بررسی اسباب و دلایل فکری و اجتماعی که خواستار پیدایش علم نحو و نوشتن دستور زبان عربی و توسعه آن در مراحل بعدی بود، پرداخته است. محور اصلی این مبحث، پیرامون این موضوع است که قائل شویم دستور زبان عربی، از همان دوران‌ اولیه، تحت تأثیر مطالعات بیگانگان در زمینه‌های مشابه بوده است و یا محصول ورود بیگانگان و غیر اعراب در بدو ورود به اسلام می‌باشد. نویسنده در این زمینه، به بحث و بررسی نظرات مطرح‌شده پیرامون این موضوع، پرداخته است<ref>ر.ک: همان، ص12</ref>.
 
==پانویس==
<references/>
<references/>
==منابع مقاله==
==منابع مقاله==
سخن مؤلف.
==وابسته‌ها==
==وابسته‌ها==
{{وابسته‌ها}}
{{وابسته‌ها}}
[[رده:کتاب‌شناسی]]
[[رده:کتاب‌شناسی]]
[[رده:فاقد مقاله]]
[[رده:مقالات بارگذاری شده 01 قربانی]]
[[رده:دارای صفحه و جدول 01 قربانی]]
[[رده:مقالات شهریور 01 مکرمی]]
[[رده:مقالات بارگذاری شده 01 قربانی]]
[[رده:مقالات بازبینی شده1]]
[[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
۳۰۳

ویرایش