پرش به محتوا

طایر فرخ‌پی: تفاوت میان نسخه‌ها

۳۳۹ بایت اضافه‌شده ،  ‏۱۴ اکتبر ۲۰۲۲
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۵: خط ۲۵:
| پیش از =  
| پیش از =  
}}
}}
'''طایر فرخ‌پی''' اثر مصطفی دلشاد تهرانی، کتابی است که در آن، به بررسی کمالات انسانی در نهج‌البلاغه پرداخته‌شده است.
'''طایر فرخ‌پی''' اثر [[دلشاد تهرانی، مصطفی|مصطفی دلشاد تهرانی]]، کتابی است که در آن، به بررسی کمالات انسانی در نهج‌البلاغه پرداخته‌شده است.


نویسنده «طایر فرخ پی» را عنوانی دانسته است برای گشودن دریچه‌ای به راه اتصاف به کمالات انسانی که بالاترین کمال آدمی است و آن کمالی است که انسان، به ادب حق مؤدب شود و کمالات انسانی در او ظهور یابد و فطرت کمال خواهش به کمال مطلوب برسد و تا آنجا که می‌تواند، آن‌گونه شود که منشأ خیرات گردد<ref>ر.ک: دیباچه، ص27</ref>.
نویسنده «طایر فرخ پی» را عنوانی دانسته است برای گشودن دریچه‌ای به راه اتصاف به کمالات انسانی که بالاترین کمال آدمی است و آن کمالی است که انسان، به ادب حق مؤدب شود و کمالات انسانی در او ظهور یابد و فطرت کمال خواهش به کمال مطلوب برسد و تا آنجا که می‌تواند، آن‌گونه شود که منشأ خیرات گردد<ref>ر.ک: دیباچه، ص27</ref>.


وی معتقد است افق کمال انسانی و ادب کمالی، وجود مبارکی است که واجد همه کمالات انسانی در اتم کلمات الهی بوده<ref>ر.ک: همان</ref> و وجودی است که تربیت‌شده پیامبر(ص) رحمت و عدالت است و جلوه کامل ادب کمالی، یعنی امیر کمالات انسان، حضرت علی(ع). وی بر این باور است که این دو وجود جدایی‌ناپذیر، بیانگر افق کمال انسانی و بهترین نمونه عینی حقیقت آدمی در بالاترین مرتبه وجودی‌اند<ref>همان، ص28</ref>.
وی معتقد است افق کمال انسانی و ادب کمالی، وجود مبارکی است که واجد همه کمالات انسانی در اتم کلمات الهی بوده<ref>ر.ک: همان</ref> و وجودی است که تربیت‌شده پیامبر(ص) رحمت و عدالت است و جلوه کامل ادب کمالی، یعنی امیر کمالات انسان، [[حضرت علی(ع)]]. وی بر این باور است که این دو وجود جدایی‌ناپذیر، بیانگر افق کمال انسانی و بهترین نمونه عینی حقیقت آدمی در بالاترین مرتبه وجودی‌اند<ref>همان، ص28</ref>.


وی با اشاره به کلمات ابن ابی‌الحدید درباره حضرت علی(ع) که گفته است: «در فضایل و کمالاتِ شایسته و مجد و عظمت، هیچ‌کس به پایه او نرسیده است و هرکس پس از وی در علم و فضیلت به مقامی رسیده، علوم و فضایل خود را از او کسب کرده است و از وی پیروی نموده و به روش او، رفتار کرده است و از این لحاظ، همگی رهین منت اویند»، به این نکته تأکید دارد که انسان به مربی الهی نیاز دارد تا با تأسی به او، راه مکارم اخلاق را سلوک کند و به محاسن اخلاق، آراسته شود و حضرت علی(ع) کسی که باوجود خود و با سلوک و رهنمود خود، این را گشوده و انسان‌ها را به کمالات انسانی، فراخوانده است<ref>ر.ک: همان، ص29- 30</ref>.
وی با اشاره به کلمات ابن ابی‌الحدید درباره [[حضرت علی(ع)]] که گفته است: «در فضایل و کمالاتِ شایسته و مجد و عظمت، هیچ‌کس به پایه او نرسیده است و هرکس پس از وی در علم و فضیلت به مقامی رسیده، علوم و فضایل خود را از او کسب کرده است و از وی پیروی نموده و به روش او، رفتار کرده است و از این لحاظ، همگی رهین منت اویند»، به این نکته تأکید دارد که انسان به مربی الهی نیاز دارد تا با تأسی به او، راه مکارم اخلاق را سلوک کند و به محاسن اخلاق، آراسته شود و [[حضرت علی(ع)]] کسی که باوجود خود و با سلوک و رهنمود خود، این را گشوده و انسان‌ها را به کمالات انسانی، فراخوانده است<ref>ر.ک: همان، ص29- 30</ref>.


وی بر این باور است که راه خروج از پستی‌ها و دست‌یابی به کمالات، تأسی به نمونه‌های عالی کمال انسانی است و امیرمؤمنان(ع)، مردمان را بدین سو، فراخوانده است<ref>همان، ص30</ref>. ازاین‌روی در اثر حاضر، با استفاده از سخنان آن حضرت در نهج‌البلاغه، به بحث پیرامون کمالات انسانی همچون حریت<ref>متن کتاب، ص39</ref>، حکمت<ref>همان، ص59</ref>، رحمت<ref>همان، ص75</ref>، نزاهت<ref>همان، ص95</ref>، صداقت<ref>همان، ص113</ref>، عدالت<ref>همان، ص131</ref>، عبودیت<ref>همان، ص145</ref>، سماحت<ref>همان، ص165</ref>، قناعت<ref>همان، ص179</ref>، شجاعت<ref>همان، ص193</ref>، استقامت<ref>همان، ص211</ref>، علو همت<ref>همان، ص227</ref> و پایبندی به تعهدات<ref>همان، ص239</ref>، پرداخته‌شده است.
وی بر این باور است که راه خروج از پستی‌ها و دست‌یابی به کمالات، تأسی به نمونه‌های عالی کمال انسانی است و [[امیرمؤمنان(ع)]]، مردمان را بدین سو، فراخوانده است<ref>همان، ص30</ref>. ازاین‌روی در اثر حاضر، با استفاده از سخنان آن حضرت در نهج‌البلاغه، به بحث پیرامون کمالات انسانی همچون حریت<ref>متن کتاب، ص39</ref>، حکمت<ref>همان، ص59</ref>، رحمت<ref>همان، ص75</ref>، نزاهت<ref>همان، ص95</ref>، صداقت<ref>همان، ص113</ref>، عدالت<ref>همان، ص131</ref>، عبودیت<ref>همان، ص145</ref>، سماحت<ref>همان، ص165</ref>، قناعت<ref>همان، ص179</ref>، شجاعت<ref>همان، ص193</ref>، استقامت<ref>همان، ص211</ref>، علو همت<ref>همان، ص227</ref> و پایبندی به تعهدات<ref>همان، ص239</ref>، پرداخته‌شده است.




خط ۴۵: خط ۴۵:
{{وابسته‌ها}}
{{وابسته‌ها}}
[[رده:کتاب‌شناسی]]
[[رده:کتاب‌شناسی]]
[[رده:اسلام، عرفان، غیره]]
[[رده:سرگذشت‌نامه‌ها]]
[[رده:سرگذشت‌‌نامه‌های فردی]]
[[رده:ائمه اثنی عشر (دوازده امام)]]
[[رده:حالات فردی]]
[[رده:امام علی(ع)]]
[[رده:مقالات مهر 01 مکرمی]]
[[رده:مقالات مهر 01 مکرمی]]
[[رده:مقالات بازبینی شده1]]
[[رده:مقالات بازبینی شده1]]
[[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
[[رده:مقالات بازبینی شده2 مهرماه 1401]]
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش