پرش به محتوا

تربیت اسلامی (ابهام‌زدایی): تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱۲۶: خط ۱۲۶:
* [[التربية و التعليم في ظل الإسلام]] کتابی است مشتمل بر مشروح چند کنفرانس در موضوع تعلیم و تربیت اسلامی که توسط [[امين، عدنان|عدنان امین]]، [[مولی، هيام|هیام مولی]]، [[عبدالعال، حسن|حسن عبدالعال]] و [[حلاوي، محمود|محمود حلاوی]]، به زبان عربی صورت گرفته است.
* [[التربية و التعليم في ظل الإسلام]] کتابی است مشتمل بر مشروح چند کنفرانس در موضوع تعلیم و تربیت اسلامی که توسط [[امين، عدنان|عدنان امین]]، [[مولی، هيام|هیام مولی]]، [[عبدالعال، حسن|حسن عبدالعال]] و [[حلاوي، محمود|محمود حلاوی]]، به زبان عربی صورت گرفته است.


* [[التربیة الإسلامیة فی القیروان فی القرون الهجریة الثلاثة الأولی]] اثر [[عبدالرحمن عثمان حجازی]]، کتابی است که در آن تلاش شده تاریخ آموزش و پرورش اسلامى تا قرن سوم هجرى در قیروان بررسى و معرفى شود.
* [[التربیة الإسلامیة و مدرسة حسن البنا]] اثر [[یوسف قرضاوی]] کتابی است به جهت آشنایی عموم مردم با سیاست های اخوان المسلمین نگاشته شده است.
* [[ الفکر التربوی عند المتکلمین المسلمین و دوره فی بناء الفرد و المجتمع]] اثر [[احمد عرفات قاضی]]، پایان‌نامۀ دورۀ دکتراى نگارنده در رشتۀ فلسفۀ اسلامى است که در 1994 از آن دفاع شده و اینک جامه طبع پوشیده است. موضوع بحث، کمابیش تازه و نیز مهم و مفید است.
* [[نظریة التربیة الخلقیة عند الإمام الغزالى]] تألیف [[عبدالحفیظ‍‌ احمد علاوى البریزات]]، کتابی است اخلاقی – تربیتی برگرفته از آثار غزالی.
* [[فلسفة التربیة عند اخوان الصفا]] اثر [[نادیة جمال‌الدین]]، پایان‌نامه کارشناسى‌ارشد نویسنده در دانشگاه عین شمس مصر است که در سال 1973 از آن دفاع شده است.
* [[ تربیت فرزند از نظر اسلام]] اثر فارسى [[مظاهری، حسین|حسين مظاهرى]]، در بيان نكات اخلاقى و آموزنده‌اى مى‌باشد كه در تربيت فرزند، از نظر دين مبين اسلام، تأثير مستقيم دارد.
* [[ الطفل فى الشریعة الإسلامیة و منهج التربیة النبویة]] اثر [[سهام مهدی جبار]]، دیدگاه اسلام نسبت به کودک با توجه به قرآن و منابع اهل سنت مورد بررسی قرار داده است.
* [[ پایه‌های اساسی ساختار شخصیت انسان در تعلیم و تربیت]] اثر [[فرهادیان، رضا|رضا فرهاديان]]، بررسى و بحث پيرامون شخصيت انسان و آثار كرامت و عزت نفس در تعليم و تربيت آن مى‌باشد كه به زبان فارسى و در سال 1375ش نوشته شده است.
* [[التربیة الاسلامیة: تساؤلات حول جدلیة الاسلام و الحداثة]] اثر محمد جواد رضا،  اثری است در زمینه بررسی اندیشه تربیتی اسلام .
* [[ازمة التعلیم المعاصر و حلولها الاسلامیة]] تألیف [[زغلول راغب محمد النجار]]، نخست بحران آموزشى معاصر و ریشه‌‌‌های آن بررسى و تحلیل شده است آنگاه به راه‌حل‌های اسلامى آن اشارت رفته است.
* [[وسائل التربیة عند الإخوان المسلمین دراسة تحلیلیة تاریخیة]]  تألیف [[علی عبدالحلیم محمود]]، متنى تربیتى به معناى خاص کلمه نیست و مى‌توان آن را در حوزۀ تاریخ سیاسى تربیت در اسلام نهاد. موضوع بکمال بکر است.
* [[التربية الذاتية القيادية النموذجية و مضاعفة الإنتاجية]]  اثر [[یالجن، مقداد|مقداد یالجن]]، پژوهشی است پیرامون تربیت و پرورش خویش از طریق شناخت و تطبیق اسلوب‌های ویژه این نوع تربیت که به زبان عربی و در دوران معاصر نوشته شده است.
* [[ التربیة الإسلامیة فى المغرب: أصولها المشرقیة و تأثیراتها الأندلسیة]]  اثر [[محمد عادل عبدالعزیز]]، چکیدۀ تحقیقات مؤلف دربارۀ تربیت اسلامى در مغرب است که براساس منابع موجود در کشور مصر انجام شده و تا پایان حکومت بنى مرین را شامل است.
* [[ نظم التعلیم عند المسلمین]] اثر [[عارف عبدالغنی]]، گذرى است کوتاه بر نظام آموزش اسلامى از آغاز تا حکومت عثمانى
* [[فلسفة التربیة فى الإسلام؛ عرض تحلیلى لجوانب المنهج الإسلامى فى تربیة الشباب]] تألیف [[رفقی زاهر]]، کتابی است که نگارنده آن در پى آن است که به کوتاهى و بى‌پرداختن به جزئیات، گوشه‌‌‌هایى از رویکرد‌های پى‌نهادى اسلام را به تربیت جوانان، پیش‌رو نهد. 




۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش